Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи правителството

Те са ляволиберали, ние сме дясна партия, каза тя
5 дек 2021 12:48, Петя Славова
207
Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи правителството
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова потвърди, че партията им няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната".

Още по темата

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", отбеляза тя пред БНР.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките".

Атанасова подчерта, че ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
9
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кокорчо се биеше през гърдите, че събрали 2 милиарда повече от ГЕРБ! Тихомълком изтеглиха още три милиарда! Някой разбра ли ,къде отидоха тези пари?
110
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 134 БългаринБрей ! И в неделя ли се дрогираш ! Или това е от ваксината ?
109
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ви пита вас от герб ? Вие не само сте бита карта а доста от вас ще влязат в затвора
108
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десните събират парите, левите ги харчат. Сега ще раздадат едни пари, ще увеличат инфлацията, ще обезцелнят белите пари за ерни дни и най-важното ще си обезценят КРЕДИТИТЕ. На кого дават кредити с милиони- ще си отговорите сами. Сега разбирате защо се вдигна юмрукът- те неговите приятели са с най-големите кредити. За тези с дребни кредити- не се радвайте, защото като останете без работа и малките кредити стават голяма беда.
107
14
 
17
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Сега ще се заредят едно правителства, мед и масло ще потече по улиците. Ще разберете какво е корупция и кражби на червените кхмери. България ще бъде засмукана отново от черната дупка на комунизма.
106
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че пък кой точно в този парламент търси подкрепата на ГЕРБ-ДПС?? Те май още не са осъзнали, че са в тотална изолация и вън от политиката.
105
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите от ГЕРБ-ДПС още не са видели кабинета, но вече знаят, че няма да га подкрепят. За тази седмица това им е второто извъртане - типични милиционерски номера. И тия ще изчезнат, като много други партии.
104
25
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Единствено ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов може да се справи с управлението на държавата!
103
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Вентилатора преди беше Бойко Фурнаджийската лопата. Вече само духа на вятъра. Неговите калинки са отнесени от вихъра на Бойко Вентилатора. Томата, докато каже опорката на Вожда, той се е завъртял с 1к оборота в минута. Безсмислено е да се слушат брътвежите на Вожда на калинките и неговите калинки.
102
17
 
18
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
При Бойко: Нямаше вдигане на цени, а на доходи. Преодоля две кризи. Нямаше стачки и драки с профсъюза. Строеше. 50-тачката беше в реални размери, а не инфлационна. Пълни магазини. Имаше добра външна политика в Европа и на Балканите. Това в продължение на 10 г. Пожелавам и на новите от същото. Да пробият тунела под Шипка, да докарат метрото до Перник, да построят Русе-Търново, да ремонтират тротоарите в кв. Гео Милев и кв Възраждане, Русе. Тогаз ще им цуна и на тях ръчицата. Ай да видимздраводупе
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
100
11
 
16
 
! Отговори
ябадабаду преди 2 години
Много важно като не подкрепите правителството,сега ще почнем да ревем!
99
11
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ТАЗИ ,, новина" ЗАРАДВА 93 % ОТ БЪЛГАРИТЕ !!! ДРУГИТЕ СЕ ОБЛАЖИХА ОТ КРАДЕНЕТО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
98
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой ви иска подкрепата?Вие не разбирате ли, че зад вас вече не стои и Вебер, а зад правителството - САЩ?
97
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манталитетът на ГЕРБ.
96
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,кой вече ви бръсне за сливи,то е ясно,че ще бъдете контра на всичко.Важното е да вървим напред,а вие да си получите заслуженото.
95
12
 
22
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Махнете таз снимка, не мога да разбера за мъж ли става въпрос или за жена.
94
11
 
21
 
! Отговори
МНого жажно,ПДП! преди 2 години
Няма никакво значение какво подкрепяте или не! Вие сте отекли в канала и за съжаление само вие нискоинтелигентните мамелюци на Банкянския 3aдHиk не го разбирате! А ти си просто една ПДуловскаП!
93
7
 
16
 
! Отговори
НЕ СЕ ГНЕВИ ДЕСО! преди 2 години
Имай търпение до пролетта, когато след съдбовни световни събития не легитимните партии /етническите и путинистките/ ще бъдат поставени извън закона, а главатарите им арестувани, тогава у нас ще има истински национални избори, без националните предатели. Така Европейска България ще остане завинаги в обществото на народите от Свободния свят и ще се радва на истинската европейска демокрация.
92
11
 
22
 
! Отговори
До116 преди 2 години
30 милиарда лева заеми изтеглени по времето на Борисов и похарчени за .........!Това достатъчно ли ти Е?