Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
7
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
А на Слави Музиканта - Енергетиката ?? УАУУУУУУУ ХАХАХАХАХАХАХАХ OLE OLE. За тях беше Културата бе ППапагалчета. За Вас трябваше да е Енергетиката, Туризма и Земеделието. Вие даже си нямате на идея кои са важните министерства. БаБа Кори ви го Натопори!
159
5
 
14
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
КАК ще Дадете Зeмеделието на Кoмунистите бе Нeщaстници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И на Тyризма. Двете Злaтни Кокошки на България дето я хранят. Ебaси прокълнатата схема. Ще напълнят Черно Море с Руски Разведчици а Мyтрите пак ще мaчкат малките земеделци. Ужaс. Точно на БСП да дaдете зeмeделието. Тези които го Оплячкосаха. Ашколсун Кирчо!!!!!!!
158
9
 
6
 
! Отговори
+- преди 2 години
До БГ граждинина Вие идтиотт ли сте или се правите на дебилл..как ще правят правителство само те и няма да делят минестерствата ,като бат ти *** няма да се съгласи да участва в коалиционното правителство ,ако не му се даде минестерство!!?Друг е въпроса ,ако имаха 121 гласа...или Вие искате да няма правителство докато не се върне вашият спонсор Бойко Борисов на бял кон и да започнете да "смучете" от субсидии,еврофондоФе... .
157
3
 
13
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
ППaпaгaли, Бeсни Стaри Пeнции, Дaй Бългaрия, Нямa тaкива ***, Oй Ой Ой Циркoва Грyпа "Тъpчи Лъжи".
156
9
 
4
 
! Отговори
докога преди 2 години
По всички национални телегвизии канят хора ,които плюят правителството-Харизанов,Валерия Велева,Христова,Коларова,Стоянов.Докога ще ги гледаме тези?Водещите ,особено на БТВ са видно за стария ред.Не могат дори да се крият.Когато обявиха резултата от изборите бяха помръкнали.
155
1
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Анонимен 175 Да се вразумят !?Колко да се вразумят,та те кьорави ли са тези *** и мизерни душици начело с чорапа водят България към трапа 1 на два! Трябваше въобще да не влизат в този компрометиран парламент,пълен с крадци,***,ментарджии и всякаква ***!
154
3
 
9
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
И сега КВО стана??? Уж щяхме най-добрия министър да избираме заедно?? Уж Общи Политики?! Дpън Дpън Дpън. Пак ще Цепим Министерствата като БAНИЦA. На тебе 5 министерства, на тебе 2 на тебе 1. И всеки ще си дърпа чергата за него. ЕВАЛА БРАТ!!Същата Схема като Гербажийте и Патрейотите. Ние гласуваме за ПП нО получаваме МАСЛАРКАТА за социален. Тя не си знае Милионите, ще се грижи за Бедните дето е обрaла. ХАХАХА.
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано бсп се вразумят!
152
1
 
8
 
! Отговори
Само да попитам преди 2 години
Въпрос към Пусто в Празно/ ПП/- Какво стана с вресливите майки,дето системата ги убивала- разрешихте ли им проблема,че никъде никаква информация няма? Или след 5-6 месеца като духнете-Мая Костинбродска пак ще ги вади по площадите? Питам за един приятел...
151
0
 
2
 
! Отговори
HeroMustafa_komandva преди 2 години
вижте:https://pero.bg/2021/12/05/%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bf%d0%be%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0/ Ами това е едно ясно доказателство, че Радев е бил и вероятно все още е троен агент - на ДС, КГБ и САЩ. Затова те го шантажират и уредиха всичките безобразия, намъкнаха разни канадци, хардварци и външни проамериакнски слуги навсякъде в България. Няма друго обяснение
150
0
 
3
 
! Отговори
хъъъхъ преди 2 години
МОма САДи - не спи!
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пенсионерите останаха с пръст в гз!!!
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей инфантил, това не е детска игра!
147
12
 
4
 
! Отговори
Успех на ПП преди 2 години
Успех на Промяната, успех на тези млади хора, във вас ни е надеждата. Треперете герберастка ***, Възмездието за вас наближава !!!
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МРАК ............мустафа, радев, асен, киро!
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем млад Счетоводител ще ръководи Енергетиката, за разлика от предишната Счетоводителка. А, честито!
144
1
 
1
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Намерил кой да пише за правопис. Идеята е правилна, но за пунктуацията нямам думи.
143
2
 
14
 
! Отговори
Ю преди 2 години
Ясно е единствено, че няма да просъществува дълго.
142
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До Еххх Да бе, много ви дразня с коментарите си, всички вие, комунистически отрочета!
141
2
 
0
 
! Отговори
Ехххх преди 2 години
Пиши се Неслучаем ***! :) :) :) :)