Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
38
 
! Отговори
До мисирката от БНТ преди 2 години
А, защо Кирил Петков е в парламента и реди правителство? Защо Радев е президент? И двамаат нарушиха Конституциятя! Имаме ли Конституционен съд и защо мълчи! Всичко това е висш цинизъм! Пред очите на хората, "почтените" завзеха властта и не се свенят да се кълнат в същата тази поругана Конституция!
99
31
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 2 години
Не бързай човече. Ще се докаже когато прокуратурата стане истинска, всичко ще се докаже и тогава жална им майка на хилядите министри, областни и кметчета на ГЕРБ. Споко Видьов ден наближава!
98
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам го Радев, че търси разплата, ама това ци*анче да ми говори празни приказки, колкото да не заспа, плийз мен......:))) Народа се е наслушал на какво ли не през тези 30 г. "преход", покажете малко милост към поданиците ви :)))
97
2
 
30
 
! Отговори
Мисирката по БНТ преди 2 години
До 104Бях ироничен. Те нали казаха, че като спрат кражбите на Герб, държавата ще има пари за всичко. А сега теглят 12 млрд нов дълг. Истината е, че върнахме най лошото за България. На мен вече не ми пука като гледам хората. За хората е по важно да го няма Борисов, но да нямат хляб на масата
96
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко хубаво, но хората си спомнят за едни танкове, дето щели за малко да дойдат. И как го връзвате това с европейското настояще, умът им не го побира. Поне малко политическа хигиена трябва да има, особено ако твърдиш, че си почтен.
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете пряка демокрация, кой ви пречи? Изобщо не плащайте данъци и винетки на тоталитарното фатмашко правителство и се управлявайте сами. Във всеки град и село се събирайте на площада и си се управлявайте без правителство и парламент. Пряка демокрация и политическа свобода. Няма по-добра власт от вашата собствена власт. За какво са ви тези шутове и чалгари в парламента?
94
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната на цените на горивата, тока и храните! Ето това беше промяната! И пак хората гласуваха за тези продължители, или вотът беше подмемен по мадуровски! И пак Рашков от мракобесното минало на ДС, и от сегашното минало ще се вихри опиянен от власт и еликсири! Борисов беше подменен, но за народа стана още по-зле!
93
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се справят добре тлолчетата. Тия 19 жилища са 19 имота част от които са голи парцели в села. Аз също имам 11 имота но сруват 1/100 от една къща в Барселона, за съжаленише.
92
2
 
22
 
! Отговори
Мисирката по БНТ преди 2 години
Глобата за нарувашане на конституцията е 500 лв за Кирчо. Радефф и Кремъл държат на 110 % цялата държава
91
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82 Къде са доказателствата, за това обвинение? Няма такива. Ако имаше, Борисов щеше да е в затвора, имат цялата власт.Защо не сезира Евпопейсщата прокуратура, защото нямат доказателства
90
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков и Радев ни показаха, че всеки може да нарушава Конституцията както си иска. А КС какво чака още, че не се е произнесъл ?
89
9
 
6
 
! Отговори
Мисирката по БНТ преди 2 години
Защо ЦИК позволи регистрацията на Пеевски ? Защо всички партии на подмяната комунисти не казаха нищо по темата ? Защо Пеевски изобщо е в парламента ? Нали Герб и ДПС са им най големите противници ? Да не би да се завръща старото приятелство БСП-ДПС ?
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
92 Щом това е по-добре, значи ти трябва психиатър. И това, съвсем не е на чисто, а на мръсно червено, старо и пияно.
87
1
 
0
 
! Отговори
Вмро-БНД преди 2 години
Ко че прави маке без назе
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се говори за Белене винаги се има предвид политически затворници. А комунистите за свое оправдание и успокоение ги наричат крадци и убийци. Петър Дертлиев убиец ли е бил, бе умнико, дето по-долу пишеш за Белене???
85
1
 
23
 
! Отговори
EХА преди 2 години
Нов Бърдак със стари К.........и! Предлага промяната!
84
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше тъжно, щеше да е много смешно. Киро ментата ни върна в комунизма. Вкара знакови фигури от мракобесната ДС, във власта.Като Рашков, например. С 19-те имота
83
1
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
КИРИЛ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ВНУК!
82
26
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По добре да започмен да чисто едно ново начало с лъжа и измама и премиер лъжец и измамник който подписва лъжливи декларации отколкото Бойко Борисов, джипки, пачки и чекмеджета.
81
1
 
12
 
! Отговори
Кирил Маричков преди 2 години
Аз никога не съм и няма да бъда червеееееен