Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица

"Продължаваме промяната" не се страхува от проверки, заяви той
5 дек 2021 10:20, Петя Славова
160
Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ще имаме кабинет с имена на министри. На това се надява лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му, предстои да се разпишат всички обсъдени политики, като когато коалиционното споразумение бъде готово и одобрено от всички коалиционни партньор, тогава ве че ще бъде представен кабинет с имена.

Кирил Петков бе категоричен пред bTV, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за конкретните политики и сфери, като този министър ще има възможността сам да избере екип, с който да работи.

Още по темата

"Ще изискваме изпълнение на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този разговор на лидерско ниво за обсъждане дали този човек е подходящ за поста си. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори", добави още лидерът на ПП.

Той смята, че новият кабинет е възможно да положи клетва още следващата седмица, но по-реалистично ще е по-следващата.

"Министрите ще отговарят за задачите, които обще сме си поставили за България. Няма да има по никакъв начин свободата да се излиза или да не се справят с тези задачи. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който режи да се стъпи настрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата сила на закона", допълни той. Според него това няма да доведе до монопол в отделните сектори, тъй като всеки ще подлежи на проверка.

"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков.
По думите му, при изминалите преговори, единствената тема, по която е имало съвсем леки притеснения е бил държавният бюджет. Кирил Петков отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от БСП у обсъждана за председател на парламента или това, че й е обещан ръководен пост.

Той призна, че смяната на главния прокурор ще бъде трудна. "Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи", обясни лидерът на "Продължи Промяната".

Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет.

"Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", обясни той и категорично заяви, че неговата партия не се притеснява от проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
14
 
! Отговори
БГ? преди 2 години
Абе на някой не му ли направи впечатление че като откриваха парламента харварда едвам четеше на български? Тоя как ще подписва укази и наредби като нивото му на български е долу горе като на Карадайъ.
99
3
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Честито, мъдри народе! 20 години по-късно отново си сложи чужди чучела на власт! Пак лустросани юпита, в които наивните бабишкери са влюбени! И пак ще псувате след няколко години! Халал да са ви - и Кирчу, и крадеца на интелектуална собственост, и техния ментор Радев - и тримата пряко подчинени на ънкъл джо от белия дом.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брадев ,Макс ,Мориц и Минчееее :) САЩ ще кажат, кога да се слага и Тигана и Рибата
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя са му зялепили усмивката с тиксо и така си седи. Цените растат, безработицата е вече 25%, нито закони подзнава нито Конституция, тпите протестъри дето се търкаляха по центъра го подкрепят, а властта взеха с помощта на машините.
96
1
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков."Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет." "Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", Кирчо, май се обърка. Знаеш ли какво си?
95
14
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Още нищо не сте виделе,г-да герберасти.Като започнат арестите,и простоватия човек,гласувал за вас,ще се отврати от вашата пресъпна същност.Само затвора може да бъде нармално за престъпната ***.
94
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нидал Алгафари има изнесени данни от парл.избори: На машина 244606022 в 24 район в София са отчетени за ПП-103 гласа, а в урната-23 гласа. Втора машина отчита за ПП-80 гласа, а в контролния талон 0 гласа. Трета машина за ПП-85 гласа,в контролния талон 25гласа. Направете груба сметка за примерно още 1000 секции. Изнесените резултати стоят на сайта на ЦИК.Защо ГЕРБ не реагираха на тези данни. Според мен защото в създалата се ситуация няма значение дали си първи или втори. Честност на изборите?????
93
0
 
14
 
! Отговори
4к заплати кога? преди 2 години
беше му увиснал носа, явно вече схваща че сега лъжите му ще излязат наяве. Гласувахме за Киро и против крадеца бойко и сега си чакаме увеличението на заплатите и връщане на старите цени!
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата им работа - да вдигат данъци! Аш колсум! Толко ви е акълът!
91
0
 
16
 
! Отговори
да са ви честити преди 2 години
Кирчо май се гласи за абсолютен монарх - коли, беси, уволнява кметове, прокурори. Кой ще е следващият. Струва ми се , че при този човек има интелектуален недоимък, иначе не мога да си обясня арогантността и безочието на този млад човек. Или силата му идва от друго място, чиито заповеди изпълнява. Май ще го употребят, ще го използват и ще го захвърлят. натам вървят нещата. Тежко на България. пенсионерите могат да пият една студена вода, това, което им обещаваха, май няма да стане. След тях и всич
90
13
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Да напомня един ФАКТ - Президента Първанов имаше 6 Мечти - две от тях реализира - ЕС и НАТО . Другите 4 бяха спрени от ГЕРБ - АЕЦ Белене , Южен Поток , Бургас - Александруполис , Македония в съюз с България .Заявката на Радев е да се случи това и Престъпниците да влязат в Затвора .
89
1
 
12
 
! Отговори
Starship Trooper преди 2 години
До гневен мъжДо никакъв затвор не може да докара никой тоя пияница. Ако посмее да се прави на отворен най много да докара България да плаща обезщетения за недоказани и скалъпени обвинения.
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 92 -- а бсп къде ги остави? два фалита на държавата, един долар се купуваше за 3 000 лева! масовата "приватизация", сребърния фонд с пенсията на цял един народ?!
87
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Голяма мистерия! Борисов крал всяка година по 2-3 милиарда,а имаше пари за всичко,инфлация 1-2%,висок кредитен рейтинг на БГ, 25% външен дълг( третия най-нисък в ЕС), обещани пари на лекари и сестри на първа линия се изплащаха за разлика от сега, пътища се строяха ,а сега не. Борисов вече не може да краде и освободените пари плюс новите заеми не могат да запушат дупките в бюджета. Очакват се нови заеми и външен дълг вече надхвърлящ 40% от БВП. Парите не стигат а при ББ стигаха. Голяма мистерия !
86
12
 
1
 
! Отговори
ДО 92 преди 2 години
Аз съм Бащата - разказвам на сина си как СДС , Подкрепа и КНСБ ограбиха България в Мутренските Времена - подведоха простите работници че ги чака светло бъдеще , после дойде НДСВ , после ГЕРБ - Трябва Сурови Присъди за тези Престъпници , Затвор и Отнемане на Незаконните Имоти и Апартаменти в Центъра на София .
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже съм малко по навътре в нещата, мога да ви кажа само, че малко над 4% са гласували за ПП, другото е работа на службите :)))
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПП "ПП"----по скоро означава "продуктово позициониране"! освен това кокорчо щял да "управлява" 12 000 000 000 /дванадесет милиарда/! познайте кой ще намаже?!
83
14
 
0
 
! Отговори
гневен мъж преди 2 години
Боже-е-е-е,герберасти злобни,колко пъти изрекохте"Бойко Рашков"?Това име ви докарва до полуда,но това име ще докара шебека и неговите приближени до затвора.Затова ревете като магарета.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя, ако си накъдри косата и си пусне мустак, ще стане като две капки вода с Борат Сагдиев!
81
2
 
7
 
! Отговори
Очаквам да видя преди 2 години
Обещанието на Бойкикев и да видя събарянето на сарая!