Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица

"Продължаваме промяната" не се страхува от проверки, заяви той
5 дек 2021 10:20, Петя Славова
160
Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ще имаме кабинет с имена на министри. На това се надява лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му, предстои да се разпишат всички обсъдени политики, като когато коалиционното споразумение бъде готово и одобрено от всички коалиционни партньор, тогава ве че ще бъде представен кабинет с имена.

Кирил Петков бе категоричен пред bTV, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за конкретните политики и сфери, като този министър ще има възможността сам да избере екип, с който да работи.

Още по темата

"Ще изискваме изпълнение на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този разговор на лидерско ниво за обсъждане дали този човек е подходящ за поста си. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори", добави още лидерът на ПП.

Той смята, че новият кабинет е възможно да положи клетва още следващата седмица, но по-реалистично ще е по-следващата.

"Министрите ще отговарят за задачите, които обще сме си поставили за България. Няма да има по никакъв начин свободата да се излиза или да не се справят с тези задачи. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който режи да се стъпи настрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата сила на закона", допълни той. Според него това няма да доведе до монопол в отделните сектори, тъй като всеки ще подлежи на проверка.

"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков.
По думите му, при изминалите преговори, единствената тема, по която е имало съвсем леки притеснения е бил държавният бюджет. Кирил Петков отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от БСП у обсъждана за председател на парламента или това, че й е обещан ръководен пост.

Той призна, че смяната на главния прокурор ще бъде трудна. "Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи", обясни лидерът на "Продължи Промяната".

Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет.

"Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", обясни той и категорично заяви, че неговата партия не се притеснява от проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все ни е тая, кат станат големи сметките няа се плаща, ще се чупят витрини, като блек лайф метър и ще си вземаме квот си искаме,явно
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правителство ще е това-на мафията,олигархията ,комунистите и ***?!?!?Хора,спирайте да плащате данъци-тия лъжци ще окрадат всичко
58
3
 
12
 
! Отговори
Starship Trooper преди 2 години
До 31 българинТи не си българин, мой човек, ти си универсален хейтър :))) Аз бях от тия хора "600 000" човека и се гордея. Поне има други като мен, които не се хващат на елемантарните лъжи ниво "пети клас", които пробутват такива така успешно на субекти като теб и други като теб. 12 години имаше подобрения в държавата - само болен мозък страдащ от халюцинации би тръгнал да отрича - но ти си доказателство че в България е пълно с такива (което не ме учудва -то качествените хора по принцип са малко)
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългове, заеми и високи данъци за работещите, това се задава.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и кокорчо са новият Жан Виденон проект... не го ли виждате, протестърите си остават аутсайдери, хейтърите ще замерят пак сп домати и яйца, ако има КОЙ, КОЙ да им ги купи, а лузърите пак ще трябва да чегъртат вецетата
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомени от соца: Как сте как сте?- попита ги той шеговито. И им се усмихна. Добре сме, добре сме!- отвърнаха му те също тъй шеговито. И се усмихнаха.
54
1
 
8
 
! Отговори
Поука преди 2 години
Явно тия очакват такъв главен прокурор, който всеки ден да обикаля из София и из цяла България, и да лови престъпниците! Емм, сори, няма да намерите такъв! Който и да дойде!
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се хили като флегматик, ама зад тази маска си личи колко е гнил. Прогледнете най-после!!
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което стана при Виденов, ще ни се стори като приказка в сравнение с това което предстои. Само се моля тия новите да устискат хиперинфлацията поне година със заеми и кредити, за да мога да си разпродам бизнеса и имуществото на добри пари и да емигрирам
51
0
 
8
 
! Отговори
НИНОВ преди 2 години
не бързайте да отписвате Нинова, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МОЖЕ да се направи без гласовете на БСП.. един вид правителство без глас
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да го гледам тоз ман*ал, жалък тип е ! Може би съм споменал в предишни коментари, че ми мяза на джебчия в мол (професионално изкривяване) ......хахахаха :)))
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова с цената на това да остане на власт ще приеме да се окаля с тези. Те БСП, ИТН и ДБ нямат друг избор. Ако има нови избори едва ще се доберат до 4%. Само, че сега, като подпишат споразумението ще отговарят заедно с измамниците Кирил и Асен. Хубаво ще ги прецакат и ще излязат те чисти, а другите ще ги пратят зад борда
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
???
47
3
 
10
 
! Отговори
84 преди 2 години
откраднали 84 милиарда, защо не написа, че са 84 трилиона... хахаххааах, че то няма толкова пари в България, а като се има предвид, че в тези 12 години, 3 години и 7/8 месеца бяха в коалиция с реформаторския блок, които сега са в управляващите, а година и 7/8 месеца управляваше БСП, ДПС и Атака, я малце посмали ***
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този охиления, който може и обещава всичко ми прилича на ломски ром и външно и по приказки. Отидете в Лом и ще видите колко двойници има Кирчо там. То и Асенчо е от същата боя и с тези оцъклени очи досъщ като братята роми
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!
44
2
 
8
 
! Отговори
Starship Trooper преди 2 години
До АнонименПрав си, сладур, това е началото на края на това фалшиво управление избрано с помощта на нагласените машини на "изборите" .
43
4
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Кире в теб няма нищо народно и ти си лъжец. Първо лъжеш за гражданството, после лъжеш за назначенията, лъжеш за обещанията си преди изборите и т.н. Кирчо първо обещаваше, че ще пребори корупцията и негов най-голям приоритет е антикорупция и вдигане доходите на българите, а след изборите неговията най-голям приоритет станаха ваксините затова вярващите си пригответе една голяма кофа вазелин... България ще въведе задължителна ваксинация до февруари.
42
1
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
От 6 века народа спи. Заспал е за да се спаси. Но отдавна трябваше да се събуди и да покаже величието , упоритостта и силата си. Нашите прадеди са били велики воини, пълководци и държавници. Оцелели сме по време на османската империя, запазили сме вярата, езикът и традициите си. Сега, ще позволим някакви чуждопоклонници, предатели и алчни за власт и пари некадърници да ни унищожат?СЪБУДИ се народе, време е!
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпечени мошеници.