Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица

"Продължаваме промяната" не се страхува от проверки, заяви той
5 дек 2021 10:20, Петя Славова
160
Кирил Петков: Новият кабинет - готов до края на следващата седмица
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ще имаме кабинет с имена на министри. На това се надява лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му, предстои да се разпишат всички обсъдени политики, като когато коалиционното споразумение бъде готово и одобрено от всички коалиционни партньор, тогава ве че ще бъде представен кабинет с имена.

Кирил Петков бе категоричен пред bTV, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за конкретните политики и сфери, като този министър ще има възможността сам да избере екип, с който да работи.

Още по темата

"Ще изискваме изпълнение на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този разговор на лидерско ниво за обсъждане дали този човек е подходящ за поста си. Отговорността ще се носи от коалиционните партньори", добави още лидерът на ПП.

Той смята, че новият кабинет е възможно да положи клетва още следващата седмица, но по-реалистично ще е по-следващата.

"Министрите ще отговарят за задачите, които обще сме си поставили за България. Няма да има по никакъв начин свободата да се излиза или да не се справят с тези задачи. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който режи да се стъпи настрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата сила на закона", допълни той. Според него това няма да доведе до монопол в отделните сектори, тъй като всеки ще подлежи на проверка.

"Една от първите задачи е КПКОНПИ да получи разследващи функции", допълни Петков.
По думите му, при изминалите преговори, единствената тема, по която е имало съвсем леки притеснения е бил държавният бюджет. Кирил Петков отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от БСП у обсъждана за председател на парламента или това, че й е обещан ръководен пост.

Той призна, че смяната на главния прокурор ще бъде трудна. "Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи", обясни лидерът на "Продължи Промяната".

Петков заяви още, че коалицията няма да се откажат от смяната на главния прокурор и това ще бъде дългосрочен приоритет.

"Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, но видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическата атака", обясни той и категорично заяви, че неговата партия не се притеснява от проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
16
 
! Отговори
Новите спасители преди 2 години
По делата ще ги познаем. Кирил и Асен много ми приличат на Милен Велчев и Николай Василев от недалечното минало. Знам какво направиха последните и как се облаготетелстваха от властта, начело със Симеон и не мога да не направя аналогия с новите спасители. Водени от Радев Десиславов-Разрушителят нищо добро не чакам. Само с плямпане и окаляне работа не става. Ще им повярват наивниците и после ще се усетят, че са преметнати. Както стана със Слави. Дано не съм прав.
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещането е че след няколко години държавата ще е руини. Тъжно ми е колко сте заблудени.
38
18
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Кабинета,начело с К.Петков,може да изкара и още 2(два) мандата ако вкара Боко Кюлче Тарикатов на топло,да си...почине от безбройните далавери и кражби на държавни средства.Другото е по...лесно.
37
6
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВМЕСТО ДА Е С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ И ДА Е НАПЪТ ЗА ЗАТВОРА ЗА МНОЖЕСТВО ИЗМАМИ, ГО ГЛАСИ РАДЕВ ЗА НОВ ПРЕМИЕР :D НЕЛЕГИТИМНИЯ РАДЕВ НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА НА ПОСМЕШИЩЕ!
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бавим, отлагаме, спираме ключови проекти - аз досега не съм видял и едно нещо постигнато, а па вие ми го хвалете канадския мошенник.
35
5
 
2
 
! Отговори
Макрон ултиматума преди 2 години
***, айде, че идва 14 ти - Македония в ЕС и НАТО, И поне 2 *** *** (освен теб) за министри.
34
10
 
5
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
"Нямаме конституционно мнозинство. За смяната на главния прокурор и на ВСС се изисква конституционно мнозинство. Без подкрепата на ГЕРБ няма как това да се случи". Всъщност това не е вярно. Партиите на промяната, вкл. и Възраждане имат 147 депутати. Това означава, че 14 депутати от ДПС трябва да бъдат проагитирани за идеята. С подходящите методи, способи и начини това е напълно възможно. Със сигурност. Остава да има и желание...
33
5
 
23
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
Причиних си това мъчение да изслушам по БТВ ухилиния. Тоя изобщо не е в час. Няма си представа с кого се забърква. Повтаря до базкрай едни и същи простотии. Противоречи си постоянно. Щял да търси подкрепа от ГЕРБ, за да отстрани Гешев, а им натриса Чашков. С една дума егати оли.. френа.
32
17
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По-добре да започнем едно ново начало начисто с лъжа и измама и с премиер лъжец и измамник който подписва лъжливи декларации, отколкото Бойко Борисов, джипки, пачки и чекмеджета!
31
20
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ясно е кои бяха на власт 12 г-шлаката на българското общество.Но какво да кажем за онези клети 600 хил.,които отново гласуваха за тях?колко трябва да си с нередовен мозък,за да откажеш да видиш кражбите,грабежите,тежката некомпетентност,простоти и простащина на бившите управляващи.Не искам повече да бъда ограбван и краден от такива управляващи.Ще се моля за тези неориентирани 600 хил.човека.съд и затвора за банкянския шебек и неговите приближени.Банкянска карикатура.
30
18
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Комунизмът на ГЕРБ и Бойко Борисов си отива. Децата ми спят спокойно.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панаир - захарен памук, факири и цирковата трупа от чужбина. Тука има,тука нема -ловки ръчички умело свиват БЮДЖЕТА!
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поздрави от Банкя - Честно казано, не ми пука за нито едно от трите, дето издреди.
27
4
 
21
 
! Отговори
Поздрави от Банкя преди 2 години
Ще се видим напролет. Нека първо тези добри момчета да приемат Македония в ЕС и да въведат хомосексуалмните бракове и осиновяването на деца от хомосексуалисти. Приятна зима с Кирил, Асен и 2000$ цена на газта - Кирил и Асен ще строят вятърни мелници и електрически автомобили.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 21 - Ах виеее! Социалистически пpаcета! Ах виеее пceта комунистическии!
25
4
 
9
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Браво!И дори мандата не са ви връчили още. Бързайте, че няма много да окрънкате.
24
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ривете ли ГЕРБ? Това е само началото.
23
4
 
13
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Според инфо медия: Бивш шеф на Мосад направил кампанията на Кире ПП. Основна задача-компромати срещу Бойко. Некс??
22
6
 
25
 
! Отговори
Майора преди 2 години
"Почтеният" Пртков иска смяна на главния прокурор и шефа на КПКОПНИ , но самия той не спазва законите и Конституцията , а после се заклева в нея! Да не говорим и за Василев който лъже и не плаща на съдружниците си! Това ли е новия морал , който проповядват? Та нали за председател на НС стана личния адвокат на Кирчо! А да не говорим за назначенията в ББР и ДКК! Но и друго не може да се очаква от бивши наследници на партия , фалирала три пъти страната , създала мутри и олигарси и изнесла парите!
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам - защо не одобрявате това, че искам ТОТАЛНО спиране на соц. помощи? Няма нищо против, ако вадите от ВАШИЯ джоб и давате пари, но за съжаление, искате да вадите от моя! А моят е доост апо-дълбок от този на повечето Матейчета, АНдрешковци и Гаврошковци ...