Новият шеф на НС: Покрай Кирил Петков влязох в политиката

Преди няколко месеца дори не съм си представял, че ще съм на този пост, сподели Никола Минчев
5 дек 2021 20:03, Ния Христова
83
Новият шеф на НС: Покрай Кирил Петков влязох в политиката
Снимка: БГНЕС
С огромно мнозинство депутатите решиха 34-годишният юрист Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" да заеме най-високият пост в държавата - председател на Народното събрание.
 
"Започнах да се подготвям психически за тази позиция от известно време. Усетих атмосферата в първия ден позитивно. Всичко премина стандартно, нямаше неразбирателства или нещо, което да смути нормалното протичане на откриването на НС", каза той в ефира на Нова тв.
 
На въпрос дали преди няколко месеца си е мислил, че може да заеме тази отговорна позиция, Минчев отговори: 
 
"Със сигурност не съм си го мислил. Допреди няколко месеца нямаше как въобще да си помисля, че нещо такова ще се случи в българската политика, както в крайна сметка се случи. А и нещата около "Продължаваме Промяната" се случват толкова бързо, че човек няма време да си помисли към какво точно се запътва. Не съм участвал в разговори с другите политически формации нито за конкретни имена, нито за принципна ротация на председателя или за каквото и да е друго, свързано с начин на заемане на председателския пост. Въпросът за ротация не е стоял пред мен", категоричен бе той.
Още по темата
 
Минчев заяви, че се е запознал с Кирил Петков покрай професионалната си работа на адвокат. 
 
"Покрай него влязох в политиката. С него сме работили и по различни каузи, най-вече за плаж „Корал”. Кирил е силно привързан към плажа. Тази привързаност привлече и мен. Той има енергията да привлича хора около себе си", добави председателят на Народното събрание.
 
"Нашата цел е да накараме всички седем формации да бъдат отворени за конструктивен диалог, а не за скандали, така че продуктът, който законодателната власт вади, да бъде от полза на обществото", каза още Никола Минчев.
 
"Считам, че този път шансовете за сформиране на правителство са големи. Определено гледам позитивно на това", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Кая преди 2 години
До 69 :Ще позная от раз: КИРЧО( 5 букви)
57
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Дано е само платонична, а не и физическа! И аз така започнах и сега имам 4 деца от жена ми!!!
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гроб/герб няма нищо общо с Ботев, освен че искат да използват името му за камуфлаж пред наивните българи. Тяхната агенда е антибългарска.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кyхa герберска лейка с пет букви.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом *** и се гърчат гробарските *** значи нещата вървят в правилна посока.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ СА ЗА КРАТКО И ДОБРЕ ЧЕ Е ТАКА, ИНАЧЕ С ТОЯ ФАЛЦЕТ ЩЕ ИМ СКЪСА НЕРВИТЕ.
52
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Min4ew От какво се гордееш, сме.шко? - познаваш ли го що за стока е? Ботев е умрял на 33 години на в.Вола, но дотогава е направил сума ти неща за България, а това адвокатче се запознало покрай някакво съдебно дело за плаж с Петков и сигурно го е спечелил, значи, та Петков му се отплаща сега..Адвокатите са голями мошеници по принцип - те нямат морал, защитават всеки срещу заплащане, като са готови винаги на фалшификации ако им платиш повечко...Ще го видим! Дано е свестен човек!
51
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Няма начин БСП и СИЕ да са отворени към конструктивен диалог - те не преследват истината и обективността, а жалките си дребнави интереси за власт! Ще видим жалките им разкривени физиономии не веднъж и дваж, според мен, но по-лошото е, че ще пречат активно за растежа на страната и за реализацията на талантите ни - не на Петков и Василев, разбира се че те не са никакви таланти, а изпечени мошеници с известен умствен капитал, но навигиран по лош начин по наследствени причини и лошо възпитание...
50
1
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Новият шеф на НС: Покрай Кирил Петков влязох в политиката" === Ами целувай ръка и пръстена на нея :))) Сега поне ще захлебиш яко. 15 000 заплата на месец и необезпокоявани далавери и кражби, за да си осигуриш живота до 3 поколения
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв плаж какви 5 лева, чакаме да ни вдигнете стандарта поне с 20% та да надминем инфлацията, но това не става със взимане на заеми и раздаване на пенсиите бонуси момченце.
48
4
 
9
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
От туй момче чeп за зеле не става.
47
1
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Господи, как може да сме толкова загубени, да даваме власт на хора, които въобще не познаваме? Това е все едно да пуснеш непознат да спи у вас и на сутринта да се чудиш - човекът го няма, ама и портфейлът ти го няма!
46
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Покрай него и ще излезнеш.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде влезе перво??? :)))
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Минчев ВЕЛИК! с какво? Чантаджия, разнасял папките м/у бюрата в кантората. Същия като оная разградска фъфла.
43
17
 
3
 
! Отговори
ПОКЛОН!!!! преди 2 години
Минчев - най-високопоставеният човек в България. Само на 34 години! Поклон!
42
19
 
3
 
! Отговори
Min4ew преди 2 години
Минчев е Стамболов на нашето време. ГОРД съм, че гласувах за пп ПП! ГОРДЕЯ СЕ! Браво!
41
4
 
13
 
! Отговори
Smile преди 2 години
Колкото повече гледам какво се слечва на територията на България, толкова повече се радвам , че отдавна не живея там. Вие му мислете.
40
4
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Какъв е този клониран ром?
39
13
 
3
 
! Отговори
Минчев ВЕЛИК! преди 2 години
ПОКЛОН!