Чернова на проектокабинета: Мехмед Дикме очаква изненади

Стана практика коментираните имена да се използват за бушони, смята той
6 дек 2021 22:45, Петя Славова
15
Чернова на проектокабинета: Мехмед Дикме очаква изненади
Снимка: Bulgaria ON AIR

Страната е в очакване за обявяване на състава на новото правителство, вече има чернова на проектокабинета.  Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обаче очаква изненади.

"В България стана практика имената, които се коментират, да се използват за бушони, по които да се стреля. Имена има много. Стефан Бурджев има опит в управлението, кадри на БСП са участвали в управлението на министерството. То е едно от най-тежките", заяви Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

Според него БСП има достатъчно добри кадри, които могат да управляват Министерството на земеделието и храните.

"Светлана Бъчварова беше зам.-министър, запозната е и може да се справи. Тя е добър кадър, който би могъл да поеме министерството. Но сектор "Земеделие" не може да се управлява на принципа "стани да седна аз", подчерта бившият земеделски министър пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви категорично против намерението горите да излязат от министерството.

"Мястото на горите си е в Министерството на земеделието. Ако това се промени, ще останат много съмнения, че се изкарват не с цел да бъдат по-добре управлявани, а по-добре ограбвани", категоричен беше Дикме.

Ексминистърът не подкрепя идеята всички язовири в страната да минат под шапката на земеделското министерство. И е убеден, че има нужда от спешна стратегия за подпомагане на малките земеделци, а не да се търси начин да се ликвидират големите.

"Трябва закон, с който общински земи да се отдават на малките производители, защото те не могат да бъдат конкуренция на големите земеделци. Важно е кой контролира парите в сектор "Земеделие". Ясно е защо при едни по-лесно стигат парите. Може да се сложи точка на това, но трябва да има ясни правила, а те липсват", коментира Мехмед Дикме.

Той прогнозира два варианта за бъдещето на правителството "Петков".

"Коалиционната формула може да не е най-добрата, но е вариант за стабилно управление, поне до местните избори след година и половина. Песимистичният вариант е другите партии в опозиция да имат внедрени свои депутати в управляващото мнозинство. Те могат да излязат като независими и да разклатят управлението. Необходима е съдебна реформа. Ако нещата заскърцат там, може да се загуби мнозинството и да се стигне до нови избори", прогнозира Мехмед Дикме.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години горите се "управляваха" от дпс, така че...
9
1
 
6
 
! Отговори
Ахмед Бодигарда,ДПС преди 2 години
Този българомохамеданин Доган изхвърли като куче заради корупционните практики в земеделското министерство. Беше известно време министър от ДПС от квотата на помаците, а от квотата на турците министър биз потрейл беше Неждет.
8
2
 
7
 
! Отговори
Айше Кючек преди 2 години
Сладки ли са черешите Мехмет? Яла кака да ти покажа как се берат череши със свален шалвар
7
0
 
7
 
! Отговори
Юлиян Семьонов преди 2 години
До Щирлиц Абе трай да не се изложим нещо. За земеделието още няма кандидатура, а Мустафата вчера два-три пъти се из ходи по темата правителство. Тия, променливите да не вземат да си купят една "константа" за този пост? Какво ли не сме видели, та точно такова нещо да ни изненада?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този къде се реди с хората? За вас мaнaфи няма баница.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то гора не остана. Фесовете я изсякоха. Но те не са виновни, а нашето овчедушие
4
2
 
11
 
! Отговори
Кулченин преди 2 години
представител на ДеПиСето да се притеснява, че гората щяла да се ограби, мамо мила мамице, що си ме венчала
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ветрило усетил чюпа у дирника и си пробутва свои хора.Едьр земеделец е но компир за него нема.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратителна търговия и пазарлъци напомнящи тройната коалиция.Бойко дойде именно да спре партийната простотия 2009.Сега го свалиха,за да я подновят с все сили..
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представителя на Делиормана показва интелектуалният в сферата на козите и пръчовете