ГЕРБ иска извъредно заседание на НС заради в-к "Труд"

Полиция влезе в редакцията на вестника
6 дек 2021 15:48, Нели Христова
182
ГЕРБ иска извъредно заседание на НС заради в-к "Труд"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Парламентарната група на ГЕРБ – СДС предлага казусът около нахлуването на полиция в редакцията на в-к „Труд“ да бъде разгледан на извънредно заседание на Народното събрание, съобщиха от ГЕРБ.

За целта в деловодството на парламента беше внесено искане до председателя на парламента да свика народните представители на 7 декември 2021 г. Предложението е подписано от 59 народни представители от ГЕРБ – СДС. По време на извънредното заседание народните представители предлагат да бъдe изслушан министърът на културата Велислав Минеков и да бъдат разгледани всички действия на изпълнителната власт, засягащи дейността на една от най-старите частни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
18
 
! Отговори
Истина преди 2 години
аз пък искам извънредно събрание за да разгледат защо досега нямам палат и бентли което да се плаща от народа плюс поддръжката му и всичко на семейството, и любовницата ми да е също да е от държавния бюджет.Не може всичко да се гледа в НС, затова си има институции. Всижда се ниското образование на хората и как не знаят коя институция за какво отговаря, и какви правомощия има! Виждам една голяма политическа безотговорност, а тези от Герб пак ще врещят че нищо не е направено от НС
99
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, изхвърлиха вестника на Пеевски от държавната хранилка и настана рев.Вие нормални ли сте Уеее?!?!?!Това е най-малкото. Трябва да ги пратят в затвора щото с тяхна помощ Боко и Пеевски окрадоха десетки ако не стотици МИЛИАРДИ.
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво искат да правят,за *** на герб нема да ревем,като почнат имат доста по важни неща за решаване,като цени,горива,ток,че пътят от осанна до разпни го е кратък!
97
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се питам къде е съпричасноста на другите медий, къде са те защото в друга държава всички ще скочат. А тук не. Днес труд итре ще бъде друга медия. И край на свободата на словото в България
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно за умиращия "Труд" се загрижили герберастите, смех в залата.......хахахахаха :))) Навремето си го копувах, беше хартиен, немаше конкуренция, верно бех много млад през 90-те, ама помня че беха марка, сега са нищо :)))
95
2
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Като не плащат на съд и после съдия изпълнител. Както всички граждани правят, ама съд 1 година поне и после ги гонят. Тука с власт и сила.
94
3
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Леле какъв про_стак бил Блъсков - държи се като гамен пред зам-министъра. Не бил платил няколко милиона,защото министерството на културата не си ги било поискало. Ама лошо ги научи Боко , като Мишо Бирата - тоя е от нашите,няма да го закачаме.
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това виц ли е??Труд и ГЕРП загрижени за медийната свобода?? ХА ХА ХА ХА
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е адв. Хаджимекото да обясни това диктатура ли е и да организира един протест пред президентството, да но никой не му плаща, че да го прави
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 15 г. го четях Труд, даже се учудвам, че съществува още........хахаахаха :))) Отварям определени сайтове, които ме интересуват, за съжаление на модчетата, Днес е един от тях :)))
90
13
 
6
 
! Отговори
Опомнете се...1944 преди 2 години
Не е толкова лошо....Е утре ,като влязат и в др. редакции на вестници, списания и пр. ще запеете друга песен.После ,като започат Рашковците да ви будят след 2 часа сутринта по панелките ще проплачете тъжно. Даже и камиони се приготвят да ви отведат към Светлото бъдеще...
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пик ужас,гротеска,***,такова нещо медия не може да се нарече!
88
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев верно ли казал, че трябвало от ПИК да започне, ей надмина Боко по простотия. Иначе ако има проблеми не се прави така, когато аз примерно имам проблем със съсед не пращам полиция, аре чао и нека злобата да ви донесе само хубави неща, но ме съмнява.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ли пък не, да си плащат , ама сега се правят на ударени.
86
1
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Властта на Пеевски в медийния сектор включително и в блъсковия Труд продължава да е безспорна, въпреки скорошната мимикрия на продажба на официално неговите вестници на купувача на Нова Телевизия, United Media Group.
85
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Сумарните задължения на семейство Блъскови към КТБ в лично качество и чрез техни фирми възлизат на 7.5 милиона лева. Няма данни дори един лев от тези дългове да е постъпил в масата на несъстоятелността на фалиралата банка. И това е само малка част от огромното финансиране, отпуснато от КТБ през различни фирми (много от тях бушони), с което беше реализирано превземането на медийния сектор от тандема Пеевски-Василев.
84
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като спре вестникът какво? Лафките като изчезнаха и съответно и тези вестници не беше въпрос за НС? Шокиращо, но някои електронни вестници въобще нямат хартиен аналог, а още по-шокиращо е някой да си даде парите за вестник като Труд и 24 часа
83
2
 
10
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Ех,едно чекмедже евро може не само наем да плати,ами сградата да купи,но няма кой да направи дарение явно.
82
13
 
7
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Бойко, видя ли как червено-градските чалга-кому-фашисти, водени от зеления чорап Кауна Крадеф се справят с опозицията, а ти държеше на Костинбродската брантия децата на хранилка, както и подари радиото на двете *** Волгин и Великова, сега им сърбай пропагандата. Време е вече да се появи един истински анти - комуфашист, и да я изринем започваме тая червена слуз...
81
3
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Ха-ха-ха, НС да обсъжда жълтините на в.Труд и сметката им за ток ... какво ниво, каква конструктивна опозиция :D