ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
5
 
20
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 2 години
"Можехте за помогне финансово на Труд имате достатъчно възможности, за да си плащат наема-аз като не си платя наема ме изхвърлят.Вестникът е частна собственост и д-вата не може да плаща наема.Блъсков търси провокация,за да каже че няма свобода на словото.Крайно време е да се разбере,че има правила,по които се работи-няма значение дали си вестник,организация и пр.Хайде стига хейтъри сте ревали за Блъсков.
168
9
 
26
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
За разлика от ГЕРБ, аз гледам с оптимизъм в бъдещето.
167
21
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен182 Това, че президентът спазва протокола, не означава, че ги е поканил на гости, където не е лошо да си куртоазен,значи..Но Радев определено е нагъл, говорейки, че Герб имали достатъчно пари да заплатят наема на един независим демократичен вестник! Защо Герб трябва да плащат наема?!И го заявява така, сякаш това се подразбирало - имате пари и ако искате,платете им наема, значи..Ето това е Радевото държавническо мислене! Да не говорим,че ставаше дума за полицейската акция,не за наем
166
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбиват офисите на вестник Труд, вие като техни колеги няма ли поне да отразите новината
165
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите хем грозни, хем нахални. Президентът ги поканил в президенството като втора политическа сила, а Десито Атанасова приказва, че служебното му правителство е слабо. Тези хора съвсем се озлобиха и изпростяха.
164
13
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен174 А герб 12 години не е дърпал България към Латинска Америка, а събираше парчетата на разпарчатосаната ни от БСП и СИЕ страна, ***!..За мен, тогавашното СДДС си беше чисто БСП с обратен знак - важното за тях беше всичко да е обратно на БСП! Трагедия! Но все пак имаха достатъчно доблест да се самоскапят..Ще ги видим в бъдеще! Но БСП трябва да се махат от политическия хоризонт безусловно ако искаме страната ни да върви стабилно напред - хора без капка чест и достойнство!
163
15
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До магаревъд175 Никъде не съм казала че точно ти си примитив, а ако ти се разпознаваш като такъв си е твой проблем!Няма общи обвинения - обвиненията винаги са конкретни за почтените хора..Иначе всеки може да си каже каквото му хрумне и това показва само силно желание да обидиш другия, а не да решиш проблем!Точно в тази позиция сте сега, БСП! Размърдаха ви конците и се "задействахте"!И няма да има никакви осъдени защото няма виновни! БСП си измисля всичко това както винаги за да скапе таланти
162
12
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До магаревъд Фактът, че мустакатият тарикат се нахвърля на Пеевски не ми говори за тясни връзки с Герб, а и по онова време Гешев не беше гл. прокурор..Много банки имаха проблеми по времето на прехода! Някои фалираха..Но че са намесени мръсни интриги на БСП в този процес нямам съмнение - или те са загубили или завиждат на спечелилите..Нищо конструктивно! Истината е такава каквато е, независимо как я назовават. И истината е, че имаме БСП преврат, наречен по света "пълзящ преврат", скрит!
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата са много зле
160
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб знаят какво са оставили и затова не са оптимисти, но не се знае те гледат от позиция на калинки.
159
6
 
7
 
! Отговори
Промяната е ясна... преди 2 години
Комунистическата върхушка от ДС/БКП , ЯКО СЕ НАТИСНАХА В ПОЛИТИКАТА , ЗА ДА СТАНАТ ОТ КОМУНИСТИ --"ПЪРВИ КАПИТАЛИСТИ"....защото западната ориентация на България и влизането ни в "Еврозоната" , заплашва да ги направи "последни бедняци" ....НАДЕЖДАТА ИМ Е ---ДА ГУШНАТ НЕЩО ОТ ПАРИТЕ ПО ФОНДОВЕТЕ ЗА "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ"....ЗА ДА СИ ОСИГУРЯТ БЪДЕЩЕТО!.../...ЛОШОТО Е ..ЧЕ ТИЯ ПАРИ , НЕ СА ЗА ВСИЧКИ ...ХА,ХА,ХАААА....А , САМО ЗА ОТБРАНИ ХОРА../
158
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ГЕРБ 12 години дърпаше българите към Латинска Америка и по нива на корупция успя. Нагли, безочливи, продажни, лъжливи и т.н. ***
157
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правописни грешки. Недопустимо е за един журналист.
156
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко криза ще има и фалит на държавата нещата са много зле
155
12
 
3
 
! Отговори
Айде , Айде... преди 2 години
Канадските тарикати Кирчо и Кокорчо с "Промяната " и "Закона Магнитски"---ги измъти САЩ и Байдън , за да заздрави южния фланг на НАТО и ЕС....СХЕМАТА ВЕЧЕ Е ЯСНА!/...въпросът е --КОЙ И КАК -- ЩЕ ИЗДЪРЖИ НА НАПЪНА В ИКОНОМИКАТА И ПАНДЕМИЯТА../....другото са общи и празни приказки....!
154
7
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До магаревъд Така излиза, магаревъд! Виждаш ли някъде някакво конкретно обвинение против Герб? Само общи приказки! Тези хора ни правят на много наивни и глупави или може би ние се правим на такива защото не знаем как да постъпим или не искаме да се забъркваме или защото не искаме да се "цепим от стадото", както ни внушават БСПто - на друго мнение ли си, особено ако е против БСП, ти не си част от стадото и трябва да бъдеш изгонен да те изядат вълците, значи..Примитив!..Много плоски ни смятат
153
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До МП И в какво точно прекалявам, БСП? БЕЗ ОБЩИ ПРИКАЗКИ, КОНКРЕТНО! В това, че имам свои наблюдения, опит, знания за нещата и мога да формирам свои мнения, които да са доста различни понякога от хората около мен, които не се знае защо са само БСПарски ***...Не подценявай атаката на БСП - превратът им още не е стабилизиран, когато всички започнете да пеете техните песни, вече няма да има демокрация! БСП и СИЕ ВЪН!
152
3
 
1
 
! Отговори
за МП преди 2 години
....И ТИ СИ ЕДИН НАИВНИК.....И НИЩО ПОВЕЧЕ!
151
6
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен157 Без общи приказки, БСП! Колкото и да повтаряш манипулациите си, истината е такава, каквато е - може и да накараш някой да си мисли така, но истината работи и един ден този човек ще види, че е бил излъган, обран и т.н. Много са ти краткосрочни стратегиите, което навежда на мисълта за други цели - да доограбиш каквото докопаш и после ще му мислиш, значи...Жалко - крадецът си е крадец и нищо друго!
150
1
 
10
 
! Отговори
МП преди 2 години
До Диана-----Прекалявате госпожо .Стига глупости.Обичайте си Борисов но чуйте какво Ви казват повечето хора около Вас.