ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Русия може да си позволи парници и оранжерии от 4то и 5то поколение защото разболага изобилно с енергия. Вече дори има разработени оранжерии от 6то поколение, които са напълно независими от слънцето. В западна Европа оранжериите са предимно от 3то поколение заради високите цени на енергията. Дефицитът на азотни торове също се очертава като голям промлем за западна Европа.
128
15
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Иво Ако не си разбрал, БСП, става въпрос за наема на в-к Труд! А Радев иска Герб да плаща този наем! Е-е това ако е отговор, аз да съм трамвай! Това е нов удар, премерен и премислен към един от най-популярните вестници на демокрацията - затварят устата на хората! За събиране на наем не се ходи с полиция! Акцията е показно манипулативна! Това е само началото! Аз очаквам и други репресии към всички медии - глей кво става! БСП така работи, със замах, значи...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
127
14
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Ами...прави са - при управлението на Чорапа и тия от Пълен Провал, няма как да се очаква, че развитието на страната ще е в положителна посока.
126
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В западна Европа ще има драстичен спад на стандарта на живот, в източна Европа може да се стигне и до глад.
125
11
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен103 Ако БСП бяха политици на място, милеещи за страната, щяха да си отидат от политиката още в този период, но те са кукли на конци, не виждащи нищо и не разбиращи нищо в политиката, за които значение има само властта и парите...БСП са виновни за цялото положение на страната ни след тежния Преход към пазарна икономика - това трябва да се осъзнае най-накрая и да се постави всичко по местата му..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
124
2
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
забелязвам че от герб все повече посещават парламента и президенството! искам да кажа че бая активни напоследък! страх лозе пази
123
4
 
13
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Деса да не се прави на пат4ка, точно им го каза Радев. Време е да се плаща наем. Суджук свърши
122
13
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен117 И защо според теб спада това доверие в ГЕРБ? Какво лошо са направили те, че да спадне това доверие? НИЩО! Герб са заляни от дезинформация и хули на БСП, които не им дават възможност да отговорят - характерен удар под кръста /когато повториш една лъжа 100 пъти, тя се възприема като истина/ Това са методите на убеждение на БСП - лъжи и манипулации, мръсотии и удари под кръста, но няма нищо доказано! Доверието ще се ооправи когато видиш истината, а тя няма да се забави много...
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов - Ееее, добре, че времената между 1990 и 2007-а се помнят с тяхната стабилност, тазвитие и тотална липса на кризи...
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо - Не всички са поклоници и последователи на авраамистическите религии, така че по-полека с четеното на морал. Освен това, "заповедите" са били писани, ама само за "нашите". Не лъжи - брата си. Не кради - от брата си. Идеологията, че всички са братя, е мноооооого по-късно добавене, с цел да се хареса на масите. И ако говоим за старозаветски правила - За хомосексуалнисте отношения ясно - ами заубуването с мкамъни на непослушни деца? Робстовто? Да не се носи свинска кожа?
119
5
 
4
 
! Отговори
ку ва преди 2 години
БСП ще предложи ли пак Пеевски за зам. министър.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми требе да ни дойдат едни нормани хора в Брюксел да ни управляват и да се оправиме.
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и НДСВ-то бяха силни и вилни 1 година, след като им свръщи мандата. Работта е, че НДСВ бяха в управляващата коалиция. Тези не са.
116
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Диана...извинявай,но не си наясно!..Страхът от Господа ще те предпази да извършиш ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!...Защото ВСИЧКИ,които вършат престъпления знаят,че няма да получат възмездие от себеподобните си..Но ако се страхуваш от Господа,а Той не ти е познат,нито можеш да Го подкупиш,или излъжеш,тогава бая и жъ съ позамислиш дали да престъпиш Законите Му..А те са десетина-петнадесет!..Като например:-"Не кради!","Не лъжи!""Не убивай!",..там и другите..ВСЕКИ може да се запознае с тях..Просто и ясно..
115
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб/гроб няма бъдеще. Трябва да бъдат изтрити от политическото пространство със забрана за политическа дейност. Парите на партията трябва да бъдат конфискувани в полза на държавата. Причината? -- работили са в полза на чужда държава, в ущърб на българските интереси. За тях те изобщо не съществуват, важното е било слугинаж на пълна пара.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ все още имат силни позиции във всички институции, както и обвързаност с много хора в руги политически сили, но най-голямата им сила е в това, че са впили чъби и нокти в бизнеса. Но всичко това ще се промени много скоро.
113
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям цирк беше как американското фърчило пето поколение падна като гюле в морето още преди да излети.
112
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 - Щот е пич!
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пилота на падналия F-35 катапултира и е в добро състояние, но има съмнения че руснаците вече са били на дъното на морето и са взели проби от покритието.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана - ГЕРБ нямат бъдеще, защото доверието в тях спада с всеки изминал ден, както и подкрепата. Единственото бъдеще на ГЕРБ е, може би спех на още едни кметски избори в общините, в които имат особено висока подкрепа, но това ще е. Борисов вече не иска да е начело на ГЕРБ