ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
4
 
! Отговори
тончо преди 2 години
Тая Дуловската убавица пак е на преден план. Не и ли омръзна да и дърпат конците.Десо, Десо за смях си на цяла България.
188
1
 
9
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 2 години
Накъде гледа или не гледа ГЕРБ вече няма никакво значение ! Скоро ще бъдат дори по-малко от СДС , т.е. 15 -на човека ! А Баце ще си стои в къщата и ще си брои пачките от старата слава!
187
16
 
3
 
! Отговори
Трябва единение! преди 2 години
Тази Деса дава ли си сметка какво единение може да осъществи с представителите на путинистките партии в парламента. Не е възможно никакво единение на депутатите на европейските българи с предсавителите на Евразия в парламента. Нищо добро за България няма да произлезе от този парламент, чак до пролетта, когато ще бъде разтурен, вследствие на световни събития.
186
10
 
20
 
! Отговори
барба кино преди 2 години
Нема вече кюлчаци и герб ги обзе песимизъм и негатизвизъм.
185
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези младоци до първа пролет нема да издържат , не го искам , но натам вървим .
184
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорът на радев е връх на интелигентност, а уж президент! Президент, колко да е президент? Все пак си е военен!
183
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавам вадачки на павета?
182
6
 
13
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Верно! Дръпнаха им килимчето и....краденето за тях е към края си! Някои ще ходят на поправително в панделата други ще бегат в Панама.....
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пъпъ....
180
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези антипатични и със селско излъчване представители на ГРОБ няма ли Тиквата да опита поне да ги смени. Някаква претоплена манджа от полу-развален и отвратително миришещ зарзават изпратил за преговори.Толкова ли няма там в тази партия поне една симпатична личност, да смени тези досадници???
179
13
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
И ас не гледам с оптимизьм в бьдещето един осьден гербер няма за тоталната разруха и корупция прес изминалите - 12 г
178
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Диана....Севде,оти са писа "Диана" мари?!...Викаш "Кут нема веке Суперпродукции от жипката",барем туката да разлаешкучеата?
177
8
 
17
 
! Отговори
Аман! преди 2 години
Е как няма да предстоят кризи, като последните 10 години все натам ни бутаха? Искали мораториум върху нови заеми, а те самите колко пари взеха назаем? Да не говорим за всички глоби, които ЕК сега ще ни налага, защото Бойко не може да позволи "прозрачност" на европейско ниво в търговския регистър (разбирайте системата BRIS). Дано потънат някъде тея от ГЕРБ, че да не ги гледаме и слушаме повече, омръзнаха ни съвсем! Най-добре в панделата...
176
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предстоят кризи в чекмеджетата.
175
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-ДПС-ДС не гледали с оптимизъм на бъдещето, което означава, че ние гледаме с оптимизъм на бъдещето.
174
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
".Но Радев определено е нагъл, говорейки, че Герб имали достатъчно пари да заплатят наема на един независим демократичен вестник!" - Радев ти казва, че ако ГЕРБ бяха толкова загрижени за вестника, щяха да му платят наема и да се приключи с проблема.
173
5
 
12
 
! Отговори
християнин преди 2 години
Те да гледат да си ангажират читави адвокати.
172
8
 
20
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Защо гербиджа трябвало да плати наема на Труд ли? Ами може би, защото договорът за наем е сключен по тяхно време и за неплащането може да има вътрешна договорка например? Или пък защото това е един прогерберски лист тоалетна хартия? Изобщо варианти разни, но точно да наречеш 24 часа и Труд независими медии е една пълна наглост.
171
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоалетните патета пак се разквакаха, щото видяха малко ефирно време. Свърши се вашата, колкото и да се опитвате да плашите хората.
170
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чао гроб