Радев предупреди ПП: Доверието на гражданите трябва да се отстоява

Петков към Радев: В най-скоро време ще има правителство
Обновена: 6 дек 2021 09:27 | 6 дек 2021 09:20, Камелия Цветанова
258

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство. Първи на „Дондуков“ 2 Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.
Още по темата

Петков обяви, че днес и утре очаква от коалиционните партньори да върнат коментарите си по документите и в най-къси срокове да са готови с правителство.

„Независимо дали човек има лява или дясна политика, или е в центъра, проблемите са токова наболели и сериозни, че реално тази ориентация ще има значение за по-следващ момент, защото България има нужда от магистрали, от добри доходи, да си върне българите от чужбина“, каза той.

„За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отговорност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи“, каза от своя страна президентът.

„Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие.  Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено", обърна се президентът към представителите на партията. 
 
„Осъзнахме, че е напълно неотложно да има правителство“, настоя Петков.

„Ние сме взели тази отговорност присърце и идеята е в най-близко време ще ви представим проектокабинет, базиран на коалиция от четири партии“, каза още Петков.

Той отбеляза, че до този момент разговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ преминават абсолютно конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта поначало прави едно лъжливо внушение. Гражданите нямат никакво доверие в руската кохорта от партийки под неговия юмрук.
189
2
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Той отбеляза, че до този момент разговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ преминават абсолютно конструктивно." === Не, съгласен съм. БСП не е партия на статуквото :))) Малеееее, какви смешници сте всички в България
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белите якички родени със сребърни лъжички им се скараха от началството и веднага отидоха на Позитано при госпожа лъжа да умуват как най-добре да ни прекарат, нямам търпение направо вече.
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия маски са такава грозотия, предполагам всички са си направили сутринта антиген за 30 лева.,преди срещата нали с правилата за ковиТ е така.Наздраве.
186
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 204 "Рундьo нали го избраха, вече може да пусне мошениците от ПП по наклонената плоскост." Това е следващия етап. Тогава наред е Възраждане. Апотеоза на връщането ни към руската сфера на влияние.
185
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 203 "Започва държавната репресия срещу вас, престъпници!" Да не се окаже, че утре има държавна репресия срещу теб!!!! Казваш, "ама аз нали не съм "гербер"", обаче не си схванал, че ще използват същата тактика срещу теб: стига да пречиш на някого (а в България винаги можеш да пречиш на някого), ще те обявят за такъв (каквото и да влагат в думата) и след това СИ НА РЕД. И ТОГАВА ЩО ЩЕ ЧИНИШ?
184
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Бюджет без кредити и да си изпълните обещанията. Че ще вдигнете доходите и приходите в хазната без да увеличавате данъците и без милиардни дългове. Лъжете ли да видим!
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 205 Ще си останеш да списваш за новия сайт на възроденото "Радботническо дело". :)))) Ще можеш да пишеш на воля за бананите и тоалетната хартия. :))))))
182
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен гербав вой в коментарите! И така трябва! Започва държавната репресия срещу вас, престъпници!
181
1
 
7
 
! Отговори
Русский ковчег преди 2 години
21 век. Краят на Европа. Русия мecти столицата в Сибир. Зачем Шойгу поручили построить новую Столицу в Сибири и еще 5 городов "Русский ковчег" youtube . c o m/watch?v=_zYFjntU9vI
180
2
 
1
 
! Отговори
Ross преди 2 години
До АнонименДа помогнем да стегнеш багажа?
179
1
 
4
 
! Отговори
от Германия преди 2 години
До Анонимен 198 "A къде ще ходят, като си тръгнат? Кой ги чака да ги приеме тези милиони млади българи?" В Германия има ЖЕСТОК недостиг на работна ръка в почти всички сфери.
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този процес не се решава от управляващите на васалите, те такива процеси не могат да решата. Тези неща се решават на друго ниво.
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако минем отново в руската сфера на влияние аз ще отида в Нирвегия или в Нидерландия да живея.
176
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A къде ще ходят, като си тръгнат? Кой ги чака да ги приеме тези милиони млади българи?
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
177 аз наистина очаквам данък въздух под някаква форма. Те щом налагат нацизъм, облечен като загриженост за здравето, нищо няма да им пречи да наложат османските данъци под формата на загриженост към природата.
174
2
 
15
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Чорапа си направи партия и е мега, гига щастлив ще има голямо папкане!?
173
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 193 "Важното е туморното образувание Герб да се изреже из основи и да се изхвърли на бунището на Българската история, защото е символ на пpoстащина, наглост, далавери, кражби и некадърност!" Я кажи кой в новата ни история е управлявал по-добре от ГЕРБ!
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
193 правилно, но ако смениш ГЕРБ с БСП пак ще е правилно. Та по тоя повод нормалния и здраво мислещ българин ЗНАЕ, че промяна няма да има, но пък подмяна със сигурност.
171
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е туморното образувание Герб да се изреже из основи и да се изхвърли на бунището на Българската история, защото е символ на пpoстащина, наглост, далавери, кражби и некадърност!