Радев предупреди ПП: Доверието на гражданите трябва да се отстоява

Петков към Радев: В най-скоро време ще има правителство
Обновена: 6 дек 2021 09:27 | 6 дек 2021 09:20, Камелия Цветанова
258

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство. Първи на „Дондуков“ 2 Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.
Още по темата

Петков обяви, че днес и утре очаква от коалиционните партньори да върнат коментарите си по документите и в най-къси срокове да са готови с правителство.

„Независимо дали човек има лява или дясна политика, или е в центъра, проблемите са токова наболели и сериозни, че реално тази ориентация ще има значение за по-следващ момент, защото България има нужда от магистрали, от добри доходи, да си върне българите от чужбина“, каза той.

„За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отговорност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи“, каза от своя страна президентът.

„Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие.  Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено", обърна се президентът към представителите на партията. 
 
„Осъзнахме, че е напълно неотложно да има правителство“, настоя Петков.

„Ние сме взели тази отговорност присърце и идеята е в най-близко време ще ви представим проектокабинет, базиран на коалиция от четири партии“, каза още Петков.

Той отбеляза, че до този момент разговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ преминават абсолютно конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
Радев към П.П. преди 2 години
Доверието на 10% от имащите право на глас граждани трябва да се отстоява !
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагласена работа с много чужди пари за чужди и лични интереси.На Киро му е весело,че ще дели баницата и крие парчета!Проблем е новата диктатура и скока в цените,а мерки и реформи - нула.Ето вече всички ВИК имат дългове към енергото.Те са заложили 82 лв/квч,а сега е 320 лв.,и над 18 млн дълг. Ако не бъдат подпомогнати,ако не се регулира цената на тока ,защото у нас е спекулативна,при базова ниска цена или ВИК ще фалират или потребилите ще плащаме на завишени цени,тройни и четворни.
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гражданите, а машините ги избраха.
207
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и служебните му правителства дестабилизираха държавата. С днешната история с редакцията на в-к Труд вече посегнаха и на свободата на словото.
206
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онези, които гласуваха за ИТН и ДБ доволни ли са от прегръдката с Нинова? И не се ли чувстват излъгани сега? А онези, които гласуваха за инфантилния проект ПП какво им е мнението? По-пор**графски парламент България трудно може да има. Тия ще се изпокарат скоро като пияндета в селска кръчма.
205
0
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
при тази изб активност за какво доверие говорите аз не гласувам защото нямамдоверие на никои външният вид не може да ме излъже или усмивката или непринуденото свободно държане 7 зам председатели на нс 4 вицета това еподигравка с народа и доста брутална
204
3
 
27
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
радеф, кога ще спреш да празнословиш???
203
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но ако хора, носили бесилки по площадите, смятат, че могат да обесят и един вестник, то за мен е необяснимо мълчанието, обхванало внезапно борците за свобода на словото. Къде е общата кауза за свободата на словото, къде са иначе така гласовитите му защитници? Доживях в европейска и демократична България позорно да се посяга на една свободна медия и това да се маскира като върховенство на закона",
202
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възмутен съм от репресията върху вестник Труд, демонстрирана по безпардонен начин днес.
201
1
 
17
 
! Отговори
Труд преди 2 години
Една временна власт си позволи да посегне брутално върху една свободна медия
200
0
 
22
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
Доверие ли? Какво доверие бе, Радев? На милион и половина избиратели ли?? Хахахаха
199
0
 
16
 
! Отговори
Министерство на преди 2 години
климата??? Какво ще правят?Облаците ли ще Dy-hat? Не може ли да има дирекция към МОСВ? Що ли питам?Това ще е люпилня за нови видове калинки, колорадски бръмбари и др.видове скакалци.Ще има кинти за климатичните промени и като ще тръгнат едни проектиии.Така е, по Закона за държавния служител има такава опция - служителите в структури, работещи по проекти са с министерски заплати.До сега имаше дирекции, но тия си направиха цяло министерство.Честита ПППромяна, честити "съкращения" в администрацията
198
2
 
26
 
! Отговори
Солидарен преди 2 години
Радев, долу мръсните ти болшевишки ръце от сайта на ,,ТРУД"
197
0
 
27
 
! Отговори
До 197ми преди 2 години
А ти пък много ли си доволен от новите цени и сметки ? И за това ли скачахте и опикахте Орлов мост. А ?
196
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам кои са предложени за министри, какво доверие очаквате? Орешарски поне имаше бял автобус.
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак велика мисъл, БРАВО!
194
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа ясно показа, чрез избирателната си активност, колко харесва кандидатите.Не е ясно какво правителство точно ще спретвате и какво ще прави то.
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПЕТКОВ КЪМ РАДЕВ "Ама и доверието на Херо Мустафа към нас трябва да се отстоява." Хихихи. Продължават опитите на Кутевчетата да обясняват, как ДС е "американско". Другаре, насочете се към нещо по-реалистично: примерно към това да доказвате, как на слънцето е студено.
192
1
 
10
 
! Отговори
ПЕТКОВ КЪМ РАДЕВ преди 2 години
Ама и доверието на Херо Мустафа към нас трябва да се отстоява.А то е доста по важно от това на народа,когото така елементарно изпързаляхме.
191
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех, че се разбираме *** от Днес, требваше ли да триете и защо....... :))) Има една поговорка - "Каквото почукало, такова се обадило", сами сте си виновни, ще ви тормозя цял ден........хахахахаха :)))