Цветанов: Най-подготвен за министър в бъдещия кабинет ще бъде Стефан Янев

В системата на МВР липсва хоризонт за бъдещето, смята той
7 дек 2021 22:20, Нели Христова
63

Защо правителството на Борисов и служебният кабинет не успяха да внесат навреме Плана за възстановяване и устойчивост? Ако не бъде одобрен от ЕК до 31 декември, това означава, че сме се лишили да вкараме в българската икономика от 1,6 млрд. лева. Има още един проблем - кабинетът на Борисов и служебният кабинет не успяха да подпишат споразумение с ЕК за новия финансов програмен период, който започна да тече на 1 януари 2021 г. Губим милиарди.

Това заяви лидерът на "Републиканци за България" и бивш вътрешен министър - Цветан Цветанов, в студиото на предаването "Денят ON AIR".

От "Демократична България" споделиха притесненията си от назначенията в силовите министерства. Цветанов посочи, че вътрешният министър Бойко Рашков е имал ангажимент към сигурността по време на изборите и било важно, че успешно е противодействано на купения и контролиран вот.

Според него трябва да се търси трансформация на методите и способите на работа в МВР.

"В системата на МВР липсва хоризонт за бъдещето. Криминогенният фактор ще се засилва. Липсват всякакви съвместни операция с партньорски служби", алармира бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите му за пръв път имаме правителство с мандатоносител партия, която има подкрепата на около 650 хил. гласа. Много е малко, за да имаш тежест в реформите, които заявяваш, смята Цветанов.

"Процесът на политическо ухажване между четирите партии преминава в носене на отговорност. Ревизията е желание и намерение. Много е важно какъв информационен поток е влизал в службите. Важно е да се отговори защо в последните години никой от специалните служби не говореше за зависимостта, която страната ни увеличава с изграждането на "Турски поток", коментира още той.

Бившият втори в ГЕРБ е на мнение, че държавната администрация трябва да бъде съкратена, но само при готов алтернативен вариант с електронно управление.

"Днес можете да си извадите свидетелство за съдимост по същия начин както беше преди 10 г. Представителите на четворната коалиция в електронното управление са хора, които 2014-1015 г. бяха в кабинетите на тогавашните министри от кабинета "Борисов". Парите потъват по начина, по който се изразходват", обясни Цветанов.

"Най-подготвен за министър в бъдещия кабинет ще бъде Стефан Янев. Като министър на отбраната ще бъде в свои води", отбеляза гостът на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо нали знаеш, че заради ГЕРБ, по които плюеш всеки ден, са те направили някой. Иначе щеше да си като Румен Радев - неприятен част чичка в критическата, с окапала коса.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнението на Цецо си заслужава! Да бъде изпечатано и да си избърше човек задните части с него.!
25
5
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Губим милиарди. Нищо спряхме за 7 месеца корупцията и спестихме 8 млрд. Какво тук значи 1,5 млрд."Другари,качете се на тротоарите да минат "чайките " с другарите, " а после ще върнат пачките от чекмеджарите.
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този и толупът от Банкя, заедно с приятелчето им Пеевски, нанесоха толкова вреди на България в морален и всякакъв аспект, че години ще ни трябват да се пречистим. Безсрамници
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя за какъв се мисли,че и мнението му търсят *** все още?!Как мина между капките и не го осъдиха да лежи?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за Цветанов!
21
2
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
как искам теб да те хваната Цеци пръв!
20
2
 
18
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Цецо, хапеш ръката която те направи това което си.
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите уважения към премиера Стефан Янев. Мисията изпълнена. Може пак да се върне като премиер дори още напролет.
18
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Ооу?
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера Стефан Янев е подготвен за Премиер. ПП трябваше да отстъпят една крачка и да му предложат поста. Всичко друго е компромис и за двете страни. Кирил би могъл да поеме успешно външното министерство но у нас не е прието да си благоразумен
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой беше тоя Цфетканоф
15
11
 
6
 
! Отговори
Цв Цеетанов преди 2 години
Не бе анонимнико, яд ме е че мене ме отсвириха за едно апартамнетче с асансьорче, а рашков пияницата има 19 с по два ***
14
1
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Този не трябваше ли да седи на топло?
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде ред на "новото" БКП, ха да видим каква ще я свърши.
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще каже за Ицо хазарта, да го направят министър по следене на депутатите, кой, кога и с кого, ходи до тоалетната. Накрая, да изпълни рап парче. И затова, ще получава заплата. А 80%дебилитегласували за него, да си сърбат попарата...Такъв министър са заслужили.
11
0
 
9
 
! Отговори
Гоги преди 2 години
Цецоу
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След "напускането" на Цецо, ГЕРБ никога не беше същия ... и за добро!
9
2
 
22
 
! Отговори
EF-16 преди 2 години
На Цецо, ГДБОП още не му е нахлул в дома и да го снима както той правеше ЗРЕЛИЩНИ ФИЛМИ, излъчвани по телевизиите. Та какво иска от Рашков ?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти не сиссе отърваллл .. Цецооо Крадецооооо!