Цветанов: Най-подготвен за министър в бъдещия кабинет ще бъде Стефан Янев

В системата на МВР липсва хоризонт за бъдещето, смята той
7 дек 2021 22:20, Нели Христова
63

Защо правителството на Борисов и служебният кабинет не успяха да внесат навреме Плана за възстановяване и устойчивост? Ако не бъде одобрен от ЕК до 31 декември, това означава, че сме се лишили да вкараме в българската икономика от 1,6 млрд. лева. Има още един проблем - кабинетът на Борисов и служебният кабинет не успяха да подпишат споразумение с ЕК за новия финансов програмен период, който започна да тече на 1 януари 2021 г. Губим милиарди.

Това заяви лидерът на "Републиканци за България" и бивш вътрешен министър - Цветан Цветанов, в студиото на предаването "Денят ON AIR".

От "Демократична България" споделиха притесненията си от назначенията в силовите министерства. Цветанов посочи, че вътрешният министър Бойко Рашков е имал ангажимент към сигурността по време на изборите и било важно, че успешно е противодействано на купения и контролиран вот.

Според него трябва да се търси трансформация на методите и способите на работа в МВР.

"В системата на МВР липсва хоризонт за бъдещето. Криминогенният фактор ще се засилва. Липсват всякакви съвместни операция с партньорски служби", алармира бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите му за пръв път имаме правителство с мандатоносител партия, която има подкрепата на около 650 хил. гласа. Много е малко, за да имаш тежест в реформите, които заявяваш, смята Цветанов.

"Процесът на политическо ухажване между четирите партии преминава в носене на отговорност. Ревизията е желание и намерение. Много е важно какъв информационен поток е влизал в службите. Важно е да се отговори защо в последните години никой от специалните служби не говореше за зависимостта, която страната ни увеличава с изграждането на "Турски поток", коментира още той.

Бившият втори в ГЕРБ е на мнение, че държавната администрация трябва да бъде съкратена, но само при готов алтернативен вариант с електронно управление.

"Днес можете да си извадите свидетелство за съдимост по същия начин както беше преди 10 г. Представителите на четворната коалиция в електронното управление са хора, които 2014-1015 г. бяха в кабинетите на тогавашните министри от кабинета "Борисов". Парите потъват по начина, по който се изразходват", обясни Цветанов.

"Най-подготвен за министър в бъдещия кабинет ще бъде Стефан Янев. Като министър на отбраната ще бъде в свои води", отбеляза гостът на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
16
 
! Отговори
Дядо Добри преди 2 години
Интересно, като от физкултурник стана министър на вътрешните работи, с какъв опит разполагаше Цвъки! И сега, от базата на какъв или какво ръси акъл!
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕК ще спира парите и това е нормално.При условие ,че нашите политици не спазват правилата и не изпълняват на време задачите.ГЕРБ имаха над 1 година време,но нарочно не внесоха необходимите документи нарочно.Нарича се капан.Те заложиха много капани.Но те не осъзнават ,че това са капани о срещу тях и срещу всички нас в БГ.
45
15
 
5
 
! Отговори
Angelina преди 2 години
До Габи: И не е само той в тази партия (дори и бивш)... А и сегашните защитници на Борисов - визирам Тома Биков и Антон Тодоров.... Всички "на хранилката" са така...
44
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Колко процента хвана Цвъки на изборите,че ми предлагате мнението му.Утре сигурно ще разбера и какво мисли Пешо Тракториста по въпроса.
43
1
 
11
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Най-големият защитник на ГЕРБ,сега е най-големият критик. Тази партия го вкара в политиката и направи името му известно на хората. Най-големият критик на Радев и неговите избранници сега ги възхвалява. Да хапеш ръката която те е хранила и да целуваш тази която ти е запушвала устата е постъпка на Юда. Ако Борисов трябва да съжалява за нещо, това е че е срещнал този човек в живота си.
42
3
 
13
 
! Отговори
ПомнишЛиЦвъки преди 2 години
А какви пържоли набиваше Асансьорчиков,когато беше на власт и обикаляше с преподобната преродена ирландска Пастирка по "молитвени закуски",за да си правят селфи-та със известни западни сатанисти!Какво славно време беше,нали Цвъки!?
41
3
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 години
Заместника на Винету Бибитков се прави на ощипана мома! Едва ли някой е забравил какви глупости натвори като министър на вътрещните работи... а и след това
40
8
 
8
 
! Отговори
До 52 и подобни преди 2 години
Има голям апартамент, а не замък с басейн и 12 бани и тоалетни!
39
1
 
16
 
! Отговори
Най-важното преди 2 години
Нищо не е казал за имотния пазар. Как върви бизнеса там
38
3
 
19
 
! Отговори
Ко Чи На преди 2 години
А най-достоен за "хотела" на Бай Ставри е Цвъки (Молитвената закуска), но липсата на прокуратура му дава възможност да обикаля безнаказано по студията като простинал Конь и да се изявява като експерт по всички въпроси.Но много се надявам да дойде и това време,когато ще му бъде потърсена отговорност за поне едно негово безчинство.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цвъки имаше всички шансове. Защо не направи това. Най- неприятните персони са люспите. Тоя е люспа на ГЕРБ.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цвцв се оля.
35
4
 
20
 
! Отговори
Златното ухо преди 2 години
За десет години, успяха да върнат бг-то в 90-те години, мутри, фалити, подслушване, показни убийства. И въпреки това, не го е срам да излезе да приказва глупости. Затова някои политици трябва да влизат в затвора, поне за няколко години.
34
1
 
20
 
! Отговори
Буда преди 2 години
Пфиуууууу Цецоуууууууу. Цвъци изпълзя от апартаментите да ни каже как треа са нещата :D
33
3
 
11
 
! Отговори
Купен Цветанов ! преди 2 години
А по логиката на Цвъки най-подготвен е Румен Радев, защото и той е в свои води като назначи служебното правителство за редовно !
32
0
 
23
 
! Отговори
Цецо не мисли ! преди 2 години
Защо така бе Цецо, той по-твоята логика и Рашков ще е най-подготвен, защото ще е в свои води, и Денков е в свои !
31
1
 
3
 
! Отговори
акуд преди 2 години
и тоя го извадиха да говори глупости за електронното правителство. янев е изгоден защото НЕ може да въведе ел. правителство което спира много п корупционни практики хиляди рушвети за иначе безплатни услуги. както и 50 000 - 100 000 деца, жени и роднини на политици ще трябва да отиват да работят
30
14
 
14
 
! Отговори
Цв. е купен лъжец ! преди 2 години
Какъв Борисов сънува Цв. Цв. като вече 8 месеца еднолично управлява Румен Радев и видяхме колко е некадърен - не са само за еврофондовете, но и цените, здравната криза - политическата криза ..С Радев сме от криза в криза и тепърва иде Зимата !
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ако не каже нещо срещу ГЕРБ, няма да има какво да пелтечи по поръчка интервюта. Много малък и жалък е, дребна душица
28
3
 
20
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Ние загубихме и милиардите от търкане на билетчета и сега са в Дубай. Загубихме и милиардите на КТБ и сега са в Белград. Какво правим,бе хора. Махаме Гешев и си връщаме хората с милиардите от Дубай и Белград. Това му е майката.