Димитър Делчев: Липсата на сертификат за НС е двоен стандарт

Депутатът е гражданин, независимо дали е в мола или в НС
7 дек 2021 22:30, Нели Христова
58

Един въпрос раздели депутатите в новото Народно събрание - трябва ли "зеленият сертификат" да важи за влизане в НС? Според адвокатът Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ако за народните представители не бъде въведен достъп със сертификат, това би означавало, че има двойни стандарти.

"Депутатът е човек, той е гражданин, независимо дали се намира в мола, Народното събрание, училище. Изведнъж парламентът се описва като някаква обетована земя, в която не трябва да има "зелен сертификат". Това е двоен стандарт и би било грешка Народното събрание да даде и тази привилегия на народните представители. А към този момент решението е да няма решение", каза Делчев.

Според него в момента ситуацията е "висяща".

"Зелен сертификат" не се издава само срещу ваксина, той се издава срещу антитела, преболедуване на Ковид-19. Толкова се разшириха възможностите за издаване на "зелен сертификат", че хората си ходят нормално на работа и никой не се оплаква. Народните представители не трябва да имат себе си за богоизбрани. Привилегиите трябва една по една да се махнат", допълни Делчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че на 99% правителство ще има.

"То ще е малко като един влак, който трябва да мине през изпочупени релси, а на някои места липсват такива. Другият проблем е, че вагоните могат да се разкачат в някакъв момент, тъй като коалиционните партньори са много различни. Тях ги делят не само идеологически различия, но и чисто личностни. Има два много големи проблема, които ще действат върху следващото правителство. Но това, което Кирил Петков и Асен Василев правят, а именно да се състави правителство - е правилно. Те трябва да бъдат поздравени за това, тъй като колкото по-бързо се състави правителство, толкова по-малък е шансът да се бият пукнатините на коалиционните партньори", смята адвокатът.

Делчев припомни, че проблемите на хората се трупат и се превръщат в планина, която скоро ще ни зарине.

"Всеки ще трябва да направи компромис, част от хората ще трябва да направят компромис с политиките, които са си задали. Друга част с начина, по който виждат следващото правителство. Има логика в искането на ДБ в министерствата да има разнообразни представители. Новият кабинет няма да има смелост да влезе в корупционни схеми, защото времето няма да им позволява", каза още той.

По думите му "Продължаваме промяната" и БСП поемат отговорност на най-високо ниво, тъй като те влизат с лидерите си.

"Г-н Борисов се е погрижил да сложи доста мини в тези министерства и те тепърва ще започнат да гърмят. И в такъв момент дали някой няма да избере по-лесното - да се оттегли. Трябва да се сключи коалиционно споразумение, което е добре премислено и дава ясни гаранции, че никой няма да разруши правителството в следващите 6 месеци", заяви Делчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно коалицията ви отиде на бунището. Не се борите за народа си, а за Сорос!
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя адвокат не е добре в главата. В мола всеки може да влезе, в парламента не може всеки.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само сбъркан човек може да иска да се въвежда сертификат за да се влиза някъде.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те ще се тестват на входа и ще влизат но вие плащате народа плаща.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да се ваксинира но не на зеления сертификат. До Коледа да го премахнат да тръгне малко бизнеса а после може да го върнат пак но само до пролетта.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм депутат за сега, но няма нужда от зелен сертификат за народното събрание. Толкова. Край. Ваксинираните налягайте си парцалите. Писна ни.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее популизма. Парламента не е сграда със свободен достъп. Сертификат не е нужен, за да работиш в офис - по същата причина.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора първо депутатите си имат зелен сертификат. Те да не би да се редят като плебеите на опашка за ваксинация. Вие се имате за равни с елита ама не сте. Ми те ще си извикат една лаборатория да им прави бързи тестове на входа и пак ще влизат но тестването ще го плащате по един или друг начин вие тропосани люде.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените фалшификати са нужни само за дейности, които НЕ СА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ. Аре почвайте да напъвате малките ваксинирани мозъчета!
21
0
 
5
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
На кой му дреме...
20
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Гответе се за революция ! 32год като пускахте бюлетината,променихте ли нещо ? Е като не става с бюлетината,ще стане с карабината !
19
1
 
12
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Никаква разлика между нас и тия,новите,няма'!!!!
18
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
д.татите са по-специални, както се оказва. На тях сертификатът ще им пречи на работата, но народонаселението е друго - проблема със сертификата си е негов. Това е чудовищна подигравка с хората. Г..ну..с.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те самите не верват във вирусчето, обаче грипчето стана световна мода, нема как......хахахахаха :)))
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
240 човека на едно място са си за сертификат отвсякъде. Учениците са по 25-30 в клас, но ги тестван, а тези защо се ослушват.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските им пречат да крадат. Задъхват се. А ваксинките ги правят унили и без хъс за лапане.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са "богопомазани", мерките важат само за простолюдието :)))
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава с 80 % неваксинирано население трябва да си избере правителство от антиваксъри. Така е редно. Всяко друго ще се обърне срещу народа.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой я измъдри тази простотия да има зелен сертификат?
11
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Въоръжавайте се ! И който не иска си заслужава робската участ . Защото само въоръжения човек е свободен ,защото може да се защитава ! На робите оръжие не дават !