Димитър Делчев: Липсата на сертификат за НС е двоен стандарт

Депутатът е гражданин, независимо дали е в мола или в НС
7 дек 2021 22:30, Нели Христова
58

Един въпрос раздели депутатите в новото Народно събрание - трябва ли "зеленият сертификат" да важи за влизане в НС? Според адвокатът Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ако за народните представители не бъде въведен достъп със сертификат, това би означавало, че има двойни стандарти.

"Депутатът е човек, той е гражданин, независимо дали се намира в мола, Народното събрание, училище. Изведнъж парламентът се описва като някаква обетована земя, в която не трябва да има "зелен сертификат". Това е двоен стандарт и би било грешка Народното събрание да даде и тази привилегия на народните представители. А към този момент решението е да няма решение", каза Делчев.

Според него в момента ситуацията е "висяща".

"Зелен сертификат" не се издава само срещу ваксина, той се издава срещу антитела, преболедуване на Ковид-19. Толкова се разшириха възможностите за издаване на "зелен сертификат", че хората си ходят нормално на работа и никой не се оплаква. Народните представители не трябва да имат себе си за богоизбрани. Привилегиите трябва една по една да се махнат", допълни Делчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че на 99% правителство ще има.

"То ще е малко като един влак, който трябва да мине през изпочупени релси, а на някои места липсват такива. Другият проблем е, че вагоните могат да се разкачат в някакъв момент, тъй като коалиционните партньори са много различни. Тях ги делят не само идеологически различия, но и чисто личностни. Има два много големи проблема, които ще действат върху следващото правителство. Но това, което Кирил Петков и Асен Василев правят, а именно да се състави правителство - е правилно. Те трябва да бъдат поздравени за това, тъй като колкото по-бързо се състави правителство, толкова по-малък е шансът да се бият пукнатините на коалиционните партньори", смята адвокатът.

Делчев припомни, че проблемите на хората се трупат и се превръщат в планина, която скоро ще ни зарине.

"Всеки ще трябва да направи компромис, част от хората ще трябва да направят компромис с политиките, които са си задали. Друга част с начина, по който виждат следващото правителство. Има логика в искането на ДБ в министерствата да има разнообразни представители. Новият кабинет няма да има смелост да влезе в корупционни схеми, защото времето няма да им позволява", каза още той.

По думите му "Продължаваме промяната" и БСП поемат отговорност на най-високо ниво, тъй като те влизат с лидерите си.

"Г-н Борисов се е погрижил да сложи доста мини в тези министерства и те тепърва ще започнат да гърмят. И в такъв момент дали някой няма да избере по-лесното - да се оттегли. Трябва да се сключи коалиционно споразумение, което е добре премислено и дава ясни гаранции, че никой няма да разруши правителството в следващите 6 месеци", заяви Делчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвят ни нещо страшно догодина. Питам ще им позволим ли?
9
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Напълно съгласен съм с г-н Делчев.За да няма двойни стандарти трябва да се отмени фашисткия сертификат.Елементарно и лесно.
8
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
От край време населението в Бг се дели на два вида ! Правоимащи и просто народ (рая,стадо) За едни е имало всичко ,други са работили и плащали данъци,глоби и осигуровки за да живеят добре първите ! Само ,че раята 70 процента не излезе да гласува,така ,че всички сте нелигитимни ! И скоро ще ви го докажем с павета и шутове !
7
18
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
По принцип не е лошо да влизат в НС с ваксинационен сертификат, но когато си на работа, не е нужен. А на възмутения, че децата са с маски мога да му кажа, че това ще ги научи на ред. Те ги свалят в междучасията, в даскало, за да се целуват. В градския транспорт е пълна наглост да си без маска и всеки такъв пътник е за глоба. Ковид-19 и грипът се разпространяват най-лесно в градския транспорт и в заведенията. В парламента могат да седят през място, а не един до друг.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не трябва да има сертификати, хората са категорични по този въпрос. Който си мисли, че ЗС го пази да си изкара, ако си мисли, че ваксините го пазят да се ваксинира, ама да не дава тон на другите.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата с маски и глобяват жена в метрото за липса на маска,а законотворците-без маски.Май комунизма се завръща
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами ще се минирате.И то скоро
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви гаранции може има с едно споразумение? Какви следващи 6 месеца? Ще ви изритат с протести още до март и ще ви падне главата. Какви мини? Вие сте психично болни. Няма мини. Само ще се минирате понеже сте мини партийни с различна ориентация и различни разбирания. Няма как да излъжете хората повече.Излъгахте ги с машините.Но нищо заченато в лъжа не може да оцелее дълго. А за двойния стандарт е факт.От къде накъде в НС ще се тъпчат рамо до рамо без сертификат, а в големите магазини ще ни искат?
2
4
 
20
 
! Отговори
МАЯ - СИ ОТИДЕ... преди 2 години
СКРИЙТЕ СЕ ОТР.ОВНИ ГЪБИ--ЗАРАДИ ВАС И ЧОРАПА-БЪЛГАРИЯ Е В БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ...
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старите кучета искат да не пускат партия Възраждане в парламента , да не им мъти водата