Нямало конфликт в коалицията за постове, Сандов чака номинация

Коалиционното споразумение вече е към своя край
14
Нямало конфликт в коалицията за постове, Сандов чака номинация
Снимка: БГНЕС

Борислав Сандов от ДБ увери, че в коалицията няма конфликт за постовете в министерствата. Самият той чака от колегите  от „Зелено движение” да направят официалната номинация за поста, като той е една от номинациите за министър на околната среда.

Още по темата

„Няма конфликт в коалицията заради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер”, обясни той пред Нова телевизия.

Сандов потвърди информацията, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са се срещали с лидерите на „Демократична България”, на която е присъствал и той.

„Това беше среща тип председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, присъства и още един член на партията.  Коалиционното споразумение вече е към своя край и трудно може да се правят някакви промени. Такъв вариант съществуваше в началото”, заяви Сандов.

На ниво Министерски съвет от „Демократична България” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

„Изчистваме текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме. Първоначалната формулировка, която от ПП представиха, изключваше от „Има такъв народ” да имат вицепремиер. Не знам дали е било пожелание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, Енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той.

Сандов поздрави представителите на ПП, които по неговите думи са имали балансиран подход и не са проявили високомерие.

Относно изказването на Асен Василев, че се планира 15% съкращение на служителите в държавната администрация, Сандов смята, че са необходими определени оптимизации, които да помогнат на бюджета да се развие.

„Ако реализираме политиките, свързани с дигиталната трансформация, ако обединим част от ресорите, които съществуват паралелно в различни министерства, но вършат една и съща работа, това ще стане естествено. Трябва да си признае, България е със свръх раздута администрация. Това е в духа на общото ни разбиране”, обясни той.
 


14
Още по темата: министриППСандов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Taню преди 1 месец
Ей, дореди се, Бобка... Едно дърво не си посадил, все си беше дайте да дадем... гоуем си :)
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е толкова еколог, колкото ДБ са десни.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленясалата мутра Сандов няма място в управлението!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая секта освен за рекет за друго не става барабар с еколозите... Бягат от отговорност- ей го Христо- нито с Гешев се сблъска в предишния парламент, нито министър иска да стане за съдебната реформа, а в Търново се оплеска мощно срещу Пеевски. Несериозна работа- дай му да върти номерата с навиването на крачолите из плитка вода.
9
1
 
4
 
! Отговори
Пуряк преди 1 месец
Како Корни, да не ме забравиш! Кандидат съм за зам.-министър на каквото и да е. Ти вицепремиерКа, аз - зам.-министър! Кой като нас! Ура!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иначе не ламтели за постове. Срамота господа демократи С клизма едвам взехте 6% и със едва 16 депутата ще обсебите 3 министерства.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая коалиция е все едно да смесиш в една паница шопска салата,шкембе чорба,таратор и крем карамел.И прасето няма да го яде.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мая Божкова-Пеевска ,поема новото Министерство на Гръмотевиците , Хр Иванов -Министерството на по.миярите !...
5
0
 
15
 
! Отговори
цццццц преди 1 месец
Драпа, драпа и додрапа!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър Големанов чака
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е човекът, който направи всичко възможно ам Струма да не се построи през дефилето и така хората да продължат да се избиват по тесния Е 79.
2
1
 
21
 
! Отговори
Харпун преди 1 месец
Протестърите стават министри, министрите стават протестери. Кръговрат
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя е едно миризливo л***о