Постовете в бъдещото правителство не били ясни все още

Изчиствали се най-големите детайли по структурата на кабинета
59
Постовете в бъдещото правителство не били ясни все още
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента се изчистват най-големите детайли и по структурата на самия кабинет, и по начина, по който ще се случва управлението оттук нататък. Води се активен диалог с абсолютно всички партньори, обясни Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ пред bTV.

Още по темата

По думите ѝ не става въпрос за конфликти, а за прецизиране на текстове и конкретни мерки.

Тя заяви, че няма спорове по отношение на министерските постове.

„Надявам се одобрението от останалите лидери на политическите партии да доведе до подписване на споразумението и да го представим публично“, каза Калина Константинова.

„Постовете не са ясни, но са ясни приоритети, които си поставя това правителство. В момента в диалогичен режим избистряме каква структура отразява тези приоритети“, допълни тя.

Калина Константинова смята, че на този етап всяка партия ще има вицепремиер.

На въпрос дали е получавала предложение за министерски пост тя отговори, че предложение трябва да се отправи към конкретен човек, след като всички органи са се съгласили около конкретна кандидатура и задачи.

"Предвид, че споразумението не е подписано и кандидатурите са все още по-скоро предложения, не бих казала, че от коалиционните партньори към мен е отправено предложение. Така че отговорът ми е – не“, заяви Константинова.
По думите ѝ иновациите ще бъдат приоритет на това управление. В този смисъл тя потвърди, че се обсъжда да има министерство на иновациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс и Мориц още измислят белята
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са ясни понеже свеки ще дърпа чергата към себе си. Това са 4 мини партийки, които ще се изръфат помежду си. Това ще им е последното на(о)сираne. Те не анонсираха преди изборите какво ще правят след това. Само димки и пушилки се пускаха. Сега се оказва, че Зелените искат да отчуждават над 370 милиона декара от хората, а Кокорчо Василев искал да има пари само за най- бедните пенсионери. Кирчо пък получил факс от Космоса, че е добре да има Министерство на държавните предприятия.Нинова се смя мн.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ще се върти на лоста, Слави ще пее фалшиво, като магаре, Рашков Дамаджаната ще жонглира с шишета, а Кирчо и Кокорчо ще танцуват, като клоуни. Всички постове в Цирка са заети.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво е ясно , но на нас ни стана ясно че Корнелия с 4% ще е във властта. Благодарихме ли на всички, които върнаха комунистите? Ако не сме, благодаряяяяяяя
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аааа - НЕ - вече няма чекмеджета - след милиардите заеми взети последните месеци - тихо по терлички и милиардите които ще се вземат, вече си мерят трикрилните гардероби
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са убави Кирчо и Кокорчо на тая снимка..
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерят си чекмеджетата.
1
2
 
13
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Пазарлъците зад кулисите яко текат. Интересно кои олигархични кръгове са в битка с Президента... явно пак ще следваме пътя на парите... Скоро.