ГЕРБ: Депутатите богопомазани ли са и правилата не важат ли и за тях?

Или да се влиза в НС със зелен сертификат, или да отпане за всички
Обновена: 8 дек 2021 10:07 | 8 дек 2021 10:05, Камелия Цветанова
405

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат, или да задължи здравния министър да издаде заповед за отпадане на сертификата за всички.

Депутатите на Бойко Борисов, който този път са в опозиция, настояват парламентът спешно да обсъди двата проекта на решения, които ще внесе.

Още по темата
Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова вчера се е стигнало до опасния прецедент Председателският съвет да отхвърли предложението им в сградите на НС да се влиза само със зелен сертификат, антигенен тест или PCR.

"Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, кои са тези, които не искат да спазват разпоредбите и заповедите, като че ли се намират само в тази пленарна зала", каза тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

"На второ място се доказа, че клетвата "да спазвам Конституцията и закона" вероятно за част от вас не важеше и в качеството ви на министри, а и в качеството ви на народни представители", каза тя.

Според нея става ясно, че двойният стандарт е норма за депутатите.

"Но вие показвате, че не зачитате труда на лекарите, които се борят вече две години с пандемията, скръбта на всички загубили свои близки и роднини, но и за вас човешкия живот и здравето на вашите колеги, на работещите в администрацията, журналистите,  нямат никакво значение. Как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти трябва да са норма – за богопомазаните и за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха на опашки рано сутрин, за да имат тестове, за да отидат на работните си места, за всички ученици, които сега им се налага всяка сутрин в началото на седмицата да плюят в торбички или хората, които се чудят как да си платят тестовете“, каза Атанасова.

"Това ли е новият морал в политиката? Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл на думата е, че за депутатите ще има едни правила, за останалите българи – други", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие кажете къде са милиардите не се правете на ощипани!
330
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 2 години
Супер пак протакват нещата това че не трябва зелен сертификат за парламента е добре за нас, така може да се оправдаеш,лошо ще беше ако стане задължителен там следователно всичко надоло ще стане
329
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз задавах този въпрос над 10 години.ГЕРБ сега се сети да пита.
328
8
 
4
 
! Отговори
ПРЕДСТАВИТЕЛ преди 2 години
Да, другарко от мафията ГРОБ, депутатите са БОГОПОМАЗАНИ!!!Лично АЗ съм ги богопомазал с бюлетината която съм използвал!!! Това проблем ли ти е ДРУГАРКО???
327
6
 
0
 
! Отговори
Глас народен!!! преди 2 години
Ми според Бойко Борисов не са!!!Казано е: ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ!!!ЕРГО: ГЛАС ДЕПУТАТСКИ - ГЛАС БОЖИ!!! БОГОПОМАЗАНИ СА ДРУГАРКО AUFSHERIN, БОГОПОМАЗАНИ СА!!!
326
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехе, то депутат си е нещо като част от организиранта престъпност, само мошенници, лъжци и лицемери се редят там, видяхте ли ги колко бедни са се делкарирари, всички са за Кйовеши но едно да знаете - гарвана око на гарван не вади.
325
7
 
8
 
! Отговори
Гнусни преди 2 години
, лъжливи и крадливи герберасти , ще гласувате ли против зеления сертификат или само скимтите ?
324
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е че следват вашия модел младите !
323
0
 
10
 
! Отговори
Реформата умре преди 2 години
ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат. За банките това не се отнася,иначекой ще стриже овцете?
322
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Абсолютно са прави! Каквито и да са, са прави. Но никой не е очаквал нещо по-различно.
321
7
 
8
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Деси, мъ, га бяхте 12 години "богопомазани" и хапвахте Баницата "Бг" не ревахте, ся га ви биха шута що ревете??? Сигурно боли, а? -)))) Айде, бегай да си напрайш още някоя друга корекцийкъ на лицето та да тъ отпуснат нервите. -)))))
320
3
 
3
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До програмист. Ти самият имаш стопроцентово доверие на ваксините против ковид, което противоречи на първата част на поста ти. Познатите ми са горе-долу 33%-33%-33% ваксинирани-неваксинирани-не знам и не ме интересува. Темата почти не присъства в разговорите ни и не си формирам/променям мнението ми за тях според това. Говоря за друго - използване на пандемията за създаване на правни прецеденти които да отворят врата за репресивни режими. Няма да е първия случай в историята. Къса е паметта човешка
319
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 год.ГЕРБ И Днес пак вместо да правят политики се занимават с негово Величество -Блъсков и пак си взеха надницата на гърба на народа.
318
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо позволядат на тази *** да плюе гущери?
317
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този въпрос си го задавахме и за вас ...
316
4
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
Ще се изразя по-културно, за да не ме изтриете пак. Тази храна за лешояди забрави, как пратиха хеликоптер заради една високопоставена ключица. Та, имат се за богоизбрани и неуважаемата да не се прави на светица.
315
5
 
7
 
! Отговори
Уфффф преди 2 години
Каквато и маска да си сложи миризмата й през екрана на монитора излиза.
314
1
 
7
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До програмист. Сега пък аз съм съгласен с теб. Много хора са дали живота си за да имаме сега тези закони и права и трябва да сме готови да заложим живота си за да ги отстояваме. Точно това се случва в момента, някои закони се заобикалят или директно игнорират за да се прокара някаква нова доктрина, под предлог че е за мое добро. Пътя към ада е постлан с добри намерения.
313
4
 
3
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До Смешници.... Ти пък намери с ''кой'' да се хвалиш !!!!Та да попитам : Защо САЩ изгониха Борисов като мръсно коТЕ , като слуга на Ердоган и Кремъл ?
312
6
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Точно ГЕРБ да говори за богопомазаност и за двойнствен стандарт!!!