Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението

За Нинова НС трябва да се занимава с цената на тока и пенсиите
132
Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него има нанесени някои корекции от предишния. Тепърва след като приключи парламентарният ден, ще се запознаем с него, работните групи отново ще го прегледат по политики", лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

"Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев, за да го обсъдим, така че нещата вървят по график", каза още тя.

Още по темата
По думите й предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение.

"Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена", обясни Нинова.

"Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква фалшива новина или интерпретация, винаги в обсъжданията по ресори е ставала въпрос за Министерство на икономиката", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че до този момент е решено "Продължаваме промяната" да подписват споразумението отделно с всяка една от партиите в коалицията, но добави, че ако се стигне до общо подписване, то би било по-добре.

"Още от началото на воденето на разговорите ние заявихме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем едновременно да изясним спорните въпроси, а не просто да си препредаваме един на друг промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща", обясни Нинова.

Тя потвърди постигнатото съгласие по време на преговорите всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство.

"Искаме днес да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови детайли и след като го видим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние искаме да се изправим пред него с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението, тоест с окончателен за гласуване вариант. Загуба на време би било да свикваме Националния съвет, да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания", коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира и днешното заседание на парламента, на което беше изслушан министърът на културата Велислав Минев във връзка с казуса с в. "Труд".

"Струва ми се, че днес може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите, дали ще им се повиши максималният осигурителен праг. Просто животът отвън отново продължава да си тече по друг начин от това, което се прави тук", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво се хабихте със тези протести и толкова плачене. Ама то сега по хубаво бее само ги вижте
98
0
 
1
 
! Отговори
Гробарят Таласъм преди 2 години
До АнонименТи също си зловещо опасен за България;))) ще гласуваш, *** глей да не се спънеш некъде по пътя за маинките и там да предадеш Богу - зъби;)))
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрънkaчiтe от ДБ пак влязоха в обичайните си роли: от няма да участваме в кабинета, само ще поддържаме правителството в НС стигнаха до трима министри и вицепремиер, а сега напират да контролират МВР и специалните служби. Г-да Василев и Петков, откажете се от тези изнудвачи Ристо и Атанасов, ако се наложи нови избори, ще гласуваме още веднаж. Но тези изнудвачи вън от НС!!!
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оформя се поредното правителство на далаверата.
95
3
 
3
 
! Отговори
Гробарят Таласъм преди 2 години
До кофтиГрешиш и то много;))) Ако Нинова се извърти гадно и го нахендри за последно на Кирча и Кокорча, аз ще гласувам за нея;))) Кирча и Кокорча са особено опасни за България, зловещо опасни! Правителство не ме интересува, правителствата ни само задълбочават кризите не ги решават! Глупаво е, да се мисли, че правителството решава нещо в наша полза. ей го, 30-сет годин и колко правителства изтекоха? М? По-зле става, по-добре не става.
94
1
 
10
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Няма отърваване от тая нагла за власт уфтсъ !
93
1
 
9
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Нинова , НАДМЕННОСТ !Видя се и при предишният кабинет на Трифонов каква е !Все едно от БСП имат 100 депутата !
92
2
 
3
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Когато заиграят парите и интересите всичко ще си дойде на мястото.Потърпете още. Вода и олио се смесват, но идва момента в който се разделят.Осаналите две вещества са неопределени.Но те са временни и ще се изпарят веднага като разберат с какво сас се съиденили.В полтиката е като в химията! Ще опоскат едни милиарди на заем и като не дойдат свежи такива от Европа .......край!
91
2
 
8
 
! Отговори
Joe преди 2 години
Никакво правителство няма да направят тези интриганти.
90
4
 
1
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Дизайн - проектиране и/или създаване на обект и/или система и/или процес с намерение за функция . Обект наричаме функционална еденица, система наричаме група от обекти с обща функция, процес наричаме пространствено времева последователност обединяваща субектите на дизайнерският процес. а>b<c<>d = e
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, Тройната коалиция от времето на Доган се върна на власт!
88
2
 
1
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Симеон II би казал може да съм кокошка, ама снасям златни яйца само на мойте, а ако снеса на тебе после налииии.... Маниту каза да ти предам наци, че няма да снесеш на никой повече ....
87
2
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Зозо... аВЕ , де е Бацето и Тв-СЕВДА ?
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен калинки не се вижда кой ще иска да е министър и не се знае колко ще се задържи кабинета. ГЕРП почват и размириоци както при Орешарски и ДПС.
85
1
 
8
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Ако има следващи избори , Костадинов и Нинова ще бъдат извън борда ,... на 100 % !БСП отива на почетното пОСЛЕДНО МЯСТО !
84
3
 
3
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Кофти , ама е на добре , май няма д аима правителство , Нинова ще се извърти , точно както при Слави Трифонов в последният момент .Това пък ще е краят и за БСП , защото по тяхна ВИНА няма да има правителство , .... ЕЛЕКТОРАТЪТ ПОМНИ И НЯМА ДА ПРОСТИ !
83
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов е правилният човек. Щом всички клакьори така скачат и плюят по него, значи е на прав път. На следващите избори - Възраждане.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви управляват анонимните алкохолици и Рашков Дамаджаната!
81
1
 
9
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
''Костадинов е железен'' !? И за какво е железен , МАСКИТЕ И СЕРТИФИКАТИТЕ ЛИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ .. Много е ''добър '' , дръжте си го и не го давайте на никой , не че някой го иска !И вярно че не е като Сидеров , ... задминал го е по доста параметри !
80
1
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
И Нинова е от рода на ''НАШАТА ГОРДОСТ '' един от политиците на прехода който допринесе за :БЪЛГАРИЯ ДА Е НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , И ВСЕКИ 2-ри да е НЕГРАМОТЕН , мотото е : ''ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ''' ,....... ДА КРАДЕМ !