Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението

За Нинова НС трябва да се занимава с цената на тока и пенсиите
132
Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него има нанесени някои корекции от предишния. Тепърва след като приключи парламентарният ден, ще се запознаем с него, работните групи отново ще го прегледат по политики", лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

"Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев, за да го обсъдим, така че нещата вървят по график", каза още тя.

Още по темата
По думите й предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение.

"Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена", обясни Нинова.

"Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква фалшива новина или интерпретация, винаги в обсъжданията по ресори е ставала въпрос за Министерство на икономиката", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че до този момент е решено "Продължаваме промяната" да подписват споразумението отделно с всяка една от партиите в коалицията, но добави, че ако се стигне до общо подписване, то би било по-добре.

"Още от началото на воденето на разговорите ние заявихме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем едновременно да изясним спорните въпроси, а не просто да си препредаваме един на друг промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща", обясни Нинова.

Тя потвърди постигнатото съгласие по време на преговорите всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство.

"Искаме днес да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови детайли и след като го видим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние искаме да се изправим пред него с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението, тоест с окончателен за гласуване вариант. Загуба на време би било да свикваме Националния съвет, да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания", коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира и днешното заседание на парламента, на което беше изслушан министърът на културата Велислав Минев във връзка с казуса с в. "Труд".

"Струва ми се, че днес може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите, дали ще им се повиши максималният осигурителен праг. Просто животът отвън отново продължава да си тече по друг начин от това, което се прави тук", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство няма да има ако не дадат апетитни и тлъсти постове и министерски кресла на БСП и Нинова.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале малееее колко прроостт народ- промяна с Нинова начело на икономиката,мале малееее колко ппрростт народ.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая се държи все едно е първа политическа сила,квот каже Ниновица това ще е
56
0
 
2
 
! Отговори
На тъпи ли се правят преди 2 години
От ДАНС и МВР не усещат ли че работят за фашистка Пернишка Терористична организация!?Например за Юлиян Борисов Георгиев, Дончо 58г. от Перник, ген. Майор Васил Василев, Румен Пашата.....
55
2
 
6
 
! Отговори
Куче влачи диря нема преди 2 години
За по съкратено новата коалиция ще се казва "Голямото крадене"
54
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Ами вижте сега всеки един от великите дизайнери прави своята малка, а понякога огромна крачка в следващото поколение технологии или каквото и да е там. Аз съм си направил мойте пет и аз правя изкуство господа , по безопасно е ... Казах ви много пъти, искам си 76 000 BNG дето съм си ги изработил и съм на таванче в Исландия и няма повече да проектирам и няма повече да правя дизайн връщам се на антропоморфна форма първа-художествена. Ако ще оставам тука още малко не приемам ни орел, ни рак, ни щука
53
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Глей сега аз съм ви казвал много добре, че мразя дизайна много хора ще си изпеят урока по дизайн и няма да се замислят много, аз не съм от тия хора. Големият въпрос е, че всичко което сме построили досега като цивилизация търпи постоянна промяна и модернизация , някой неща остатавяме недокоснати като Паметници на световното културно наследство - но голяма част от градовете ни са анахронизми и това не е гледната точка на един утопист, точно заради това архитектурата е третата антропоморфна форма!
52
3
 
5
 
! Отговори
Интереснооо преди 2 години
ДАНС все още работят за Организираната престъпност и Борисов!
51
3
 
8
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
КОЙ СЪЗДАДЕ ОЛИГАРСИТЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ? БСП, КОСТОВ И ДПС СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА КГБ И ДС. ГЕРБ ИМ ПОСЕГНАХА И ....
50
5
 
3
 
! Отговори
Логиката преди 2 години
Ако Нинова прецака кабинета , следва ОКОНЧАТЕЛНО ЗАГИВАНЕ НА ---БСП , ще гледат Парламента , от далече !
49
3
 
5
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До ЧОВЕЧЕЦ.. А от герб , какви бяха ? Нека и други се позамогнат , само СИК и ВИС ли ?
48
1
 
4
 
! Отговори
ако ? преди 2 години
А-ко Нинова остане , на 100% ще бъде проверявана за ИМПЕКСА .Прошка няма !
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дебелите книги пише, че мъдрото управление се познава по отношението му към опозицията
46
2
 
3
 
! Отговори
ЧОВЕЧЕЦ преди 2 години
СТИГА ВИ 11 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ, КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА С ЦЯЛАТА СИ ПРЕЛЕСТ! ЧЕНГЕТАТА АТ ДПС, ЧЕНГЕТАТА ОТ БСП, ЧЕНГЕТАТА ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ОБЕДИНИХА В КОАЛИЦИЯ ЗА ДА НИ ОПРАВЯТ!?
45
0
 
3
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
До Бай Танас.. В белите държави , кабинет се сформира за МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА . За къде бързаш ?
44
1
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Е само в БСП ли има олигарси , май , май новите ''демократи '' доста изпревариха олигарсите от БСП , по всички показатели . Така че си мълчете , олигарсите от НОВОТО РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА .
43
1
 
4
 
! Отговори
На Борисов аверите преди 2 години
Защо МВР ПЕРНИК работят в симбиоза с мутри и наркомани срещу Българи!?
42
3
 
2
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Радев защо се бави и не казва министрите на новото служебно правителство, което ще е редовно
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо свикнахме да вярваме в невъзможни неща? Как олигарсите от социалистите ще се борят да променят системата от която печелят милиони?
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП одобрява на ПП или обратното, май е първото но не е 100% сигурно още дали ще има одобрение.