Радев даде мандата на Кирил Петков, той му върна състав на кабинета

Очаква се имената на министрите официално да бъдат обявени в 13 часа
Обновена: 11 дек 2021 12:19 | 11 дек 2021 10:05, Красимир Ангелов
303

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Кирил Петков, кандидат за премиер от "Продължаваме промяната".

Неговата формация ще управлява заедно с БСП, Има такъв народ и Демократична България.

Още по темата
"В изпълнение на Конституцията на Република в България и в съответствие с резултатите на изборите на 47-о Народно събрание, ви връчвам проучвателен мандат за съставяне на кабинет", заяви Румен Радев.

"Върху вас пада отговорността да реформирате управлението, да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата", обърна се Радев към кандидат-премиера Петков.

"Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България", предупреди президентът.

Той изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласът на народа, който иска законност.

"Битката с бедността и отстояването на нългарските национални интереси навън са другите основни задачи", заяви още Румен Радев.

"За мен е чест и огромна отговорност, да получа тази папка от вас", заяви номинираният за премиер Кирил Петков, който върна веднага изпълнения мандат с имената на министрите и състава на кабинета.

"Вие започнахте промяната, време е да довършим работата до край", обърна се Петков към президента.

"Време е българският народ да почувства, че управниците са близо до него. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедливи старини. Ще вкараме всичките си усилия не само ние, цялата коалиция, обещанията и надеждите да станат реалност. Искам да ви върна директно проектосъстава на Министерски съвет. От този момент ние няма да губим ден и час, заяви Кирил Петков връщайки папката със състав и структура на бъдещето правителство.

Очаква се от 13.00 часа в сградата на Народното събрание "Продължаваме промяната" да представи структурата и състава на Министерския съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
тия двамата скоро ще търкат наровете в централния Софийски
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво чорап, вътрешния враг може да се пребори само отвън
253
5
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Бойко Методиев продължава да сънува кошмари, че българите му крадат парите и еврата. Румен Радев и Бойко Рашков са допълнение към сънищата му. Много моля мисирките и мисирите да му обяснят на Борисов, че от него отдавна нищо не зависи в България !
252
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименха ха ха комунистите дето разпродадоха окрадоха държавата съсипаха я и вас окрадоха и ви крадат и лъжат Голям смях. *** народ слаба държава. Такива като вас заслужават точно тея. Не заслужавата да се оправ истраната.България не заслужава такъв народ.Народ който толкова да се мрази та да не може да си оправи двора и да избира най неподходящите за управление. ГОСПОДИ прости им!
251
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, имат много работа. Дано да действат бързо.
250
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СтоянИ защо тези млади и образовани хира влязоха в коалиция с крадлата на Техноимпекс Нинова, това ли ти е разбирането за промяна?
249
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорността за това правителство е на ПП и Радев. Кой ще бъде безкомпромисен към тях, само Бог, както изглежда. Няма "обща отговорност", тя е на мандатоносителя.
248
3
 
7
 
! Отговори
От Враца преди 2 години
Тези ми приличат на мандрамуняци.
247
13
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Спрете с тоя негативизъм.Нали искахме промяна.Всичко е на лице има нови хора,млади, образовани.Има някакво разбирателство и позитивизъм,спазва се добрия тон.ГЕРБ и ДПС са аут.Нали това искахме. Нека ги подкрепим и пожелаем успех,а не само да плюем
246
5
 
17
 
! Отговори
Абе Кирчо преди 2 години
Нали искаше промяна.Защо се заигра с дъртите крадливи комунисти , като предварително беше обявил , че няма да се занимаваш с тях.Как ще ти повярваме - като Импексова ти е вице.Ти за *** ли имаш хората или за де-е-б-и-л-ни
245
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скапан български народ и нови поколения след 1985 г. и Скапана държава! Държавата това сте вие хората!
244
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При негласували поливаната население какво очаква българския народ! Като част от него е в чужбина тези от които нищо не став атук не могат да работята за пари които другите работята и отиват в развитите държави наготово от алчност за пари някои ВМЕСТО ДА ОПРАВЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДВОР! А част от гласулаваите са абсолютно простолюдие0- само като им видиш физиономиите неадекватното облекло мръсни разпуснати.Отврат.
243
1
 
15
 
! Отговори
При тази новина преди 2 години
крадлата Техноимпексова е в еуфория, ще може да краде още поче и като вице да узаконява кражбите.
242
3
 
10
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Уиберало, барабар с Техноимпексова ша ни управлява.Да живее канадско-комунистическата дружба.
241
14
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Дано имат силен и успешен - 4 г мандат , макар да имам сьмнения , че ще е много трудно - след като срещу тях са исправени - турските партии - герб , дпс
240
4
 
11
 
! Отговори
Митев преди 2 години
Има си хас и да не връчи отдавна готоивия списък с имена - игра за пред наивниците и долни инсинуации ! Един от многото съм,които не са гласували нито за тоя президент,нито за това пра вителство - не желая нито да ги гледам,нито да ги слушам !!!
239
4
 
23
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Гласуваш за България,прехвърлят те на Канада,накрая получаваш Масква!!Да живеят всички борци против корупцията и измамите!Ашколсун на тез момчета от Харвард!Да са живи и здрави на бащите си!Всинца ни измамиха!!Оказва се че най голямото богатство на България са г,лупаците и и,диотите!Извират като минерална вода,без начало и без край!!Колкото си по лъжлив,двуличен и лицемерен в БГ,толкова по ти се вири рейтингът,толкова по високо се котираш на полит Магурата!!
238
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не съм гласувала ЗА ТЕЯ И НЕ ИСКАМ ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА МИ!
237
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!
236
3
 
15
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
тоя харвардски *** кирил петков,да не си мисли, че ще управлява и ще прокара задължително боцкане нещо не е позналще се катурне от власта без да е разбрал откъде му е дошло..