Десислава Атанасова: За нас този кабинет е политически Франкенщайн

Утре ГЕРБ ще гласува против кабинета на Петков
Обновена: 12 дек 2021 19:24 | 12 дек 2021 18:57, Нели Христова
126
Десислава Атанасова: За нас този кабинет е политически Франкенщайн
Снимка: БГНЕС

По отношение на обявяването на новия министерски съвет - проектът утре ще бъде разгледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против и трите точки. Това обяви пред NOVA председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя обясни и защо от партията, която сега са в опозиция, са решили да гласуват по този начин.

"На първо място - смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран", каза Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

"Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според нея изказването на Рашков, че разследването на "Хемус" ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър.

"Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее", добави Атанасова.

Тази седмица от ГЕРБ имаха и още две екшън операции - отиващият си служебен министър на културата призова партията да си ходят от 16 и 17 етаж на НДК, а втората беше протестът на ГЕРБ в подкрепа на "Труд". Според нея това са нормални отношения в политиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
115 преди 2 години
Тази гледа партииния и личен интерес, а не, за обикновения гражданин, и благото на държавата в която живеем.
90
0
 
0
 
! Отговори
Софиянка преди 2 години
Деси браво. Като матрос на амбразурата се хвърляш за Боко. Ама проста, по проста , най-проста. Друго обяснение няма за простотията , лъжите и злобата, която бълваш ежедневно.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас си баба яга ама какво да се прави като ти е толкова багажа.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ti sa nischto ne stavasch ma hifi na selo ot kadeto ti e rodata ti si kato debelata lili pavlova podpirasch boku da ne padne ama oadna komunista bkp boiko mil maj
87
0
 
2
 
! Отговори
Дедо _До ескимос преди 2 години
Нейния бос е отраснал с филии с мас, а тази филии с чубрица! Не можеш да и съставиш художествен образ поради факта ,че не познава епилацията, а ти ми говориш за литературен образ.
86
1
 
9
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
Деса толкова и е чела книгата - Франкенщайн е името на учения създал чудовището. И изразът е "чудовището на Франкенщайн"! Самото чудовище няма име.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТака ли бе просто тъпо немислещо комунстическо ... което е бедно в *** ограбена држава и страдаща. Колко трябва да е *** един човек за да не знае ..освен ако е сляп и не вижда- сляп от знания!
84
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за конската глава на киро лъжица а?Стига бе зомбита,Я стига сте се напиняли бе, нефелници.
83
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази женица ще бъде употребена и изхвърлена, когато вече не е нужна.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоклатената пак на първа линия?До кога? Няма ли кой да я изклати?
81
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревете Гербари! Вашата свърши.
80
1
 
17
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 години
Да, нормално е след кабинета на политическия Дракула(ГЕРБ), който повече от 10 години пиеше кръвчицата и на политическата система и на държавата, да дойде и някакъв Франкенщайн, важното е да посъживи нацията, дори да е съшит от на пръв поглед от несъвместими парчета и кръпки...
79
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От как махна цайките не е убава!Не ми изглежда интелегентна.Хептен на калинка заприлича.
78
2
 
23
 
! Отговори
.... преди 2 години
Егати и грозната. мутра
77
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой те пита тебе, хайде къш!
76
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десо, *** си в Дулово, не се излагай повече :)
75
1
 
8
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До Стефан СЪГЛАСЕН СЪМ, БРАВО. За тези проценти които посочваате са виновни пак тези които управляват. Безброй учебници, частни училища и университети, корумпирани доценти, професори, преподаватели. Купени дипломи от политици, бизнесмени ***, полицай с по 20 думи в речника, прокурори чалгаджий, съдий чалгаджий. Мога да продължа, но хайде. *** народ се управлява много лесно, е това го знаят и го постигнаха. Край.
74
4
 
23
 
! Отговори
+ преди 2 години
ГЕРБ му време да си ходи..но може и БСП да управлява ,може и тези и...и от Възраждане..но само да не е ГЕРБ..ТОЙ е като италиански в\филм Октопод
73
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в Анадола Гербераско недоразумение
72
4
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Г-жо, Атанасова 99,5 % от българския народ не знае какво е " Франкенщаин ". Останалите са гледали едно филмче....но от средата... Говорете ясно, точно, разбрано, но това не значи да мекате, тепкате =, натъртвате и т.н. Ще ви направи -чест - ако посочвате всички корупции в държавата....съмнявам се но ви го пожелавам, иначе излизам и аз на улицата с протест и то просташки... като управлението на управниците ни...да им.... е здраве.