Пламен Юруков: Мораториумът е капан

Никой нямало да допусне да се разпадне коалицията
Обновена: 17 дек 2021 22:07 | 17 дек 2021 22:07, Екип на Bulgaria On Air
37

Динамична първа работна седмица на редовното правителство. Четворната коалиция се съгласи на мораториум върху цените на тока, парното и водата.

"Мораториумът беше капан, едно подхлъзване за управляващата коалиция. И ако "Продължаваме промяната" са достатъчно политически неопитни, за да влязат в този капан, е необяснимо как "Демократична България" с Георги Ганев пропусна това. Най-разумно действаха от ДПС, които аргументирано бяха против", коментира общественикът Пламен Юруков в студиото на "Денят ON AIR".

Той прогнозира, че мораториумът ще доведе до по-големи проблеми в сектора и за 4 месеца кризата ще се задълбочи.

"Лобистките интереси имат голямо значение. Тук става въпрос за много печалби, но и за много загуби на фирмите производители, които плащат високите цени на газа и електроенергията. Рискуваме да изгубим добре работещи български компании на вътрешния пазар", заяви Юруков.

Според него правилният начин бил експерти да се съберат и да проучат как в други европейски държави са реагирали при повишаването на цените.

"Това е политически гаф, който допусна управляващата коалиция", допълни общественикът Bulgaria ON AIR.
Юруков е убеден, че нито един от партньорите няма да допусне разпад на четворната коалиция.
 
"Видяхме с "Има такъв народ" какво стана като не успяха да обединят около себе си други партии. Видяхме и "Демократична България" как се срина, колко бързо нейните привърженици смениха ориентацията си. Те взеха един протестен вот срещу управлението на ГЕРБ. Видя се, че той не е много сигурен и едни усмихнати хора дойдоха и ги привлякоха. От ДБ разочароваха едни от най-запалените си привърженици. Едва ли имат твърдо ядро", каза още Юруков.

Той оприличи отношенията в коалицията като тези в голямо семейство.

"Карат се бащата и майката, но трябва да бъдат заедно заради децата. Ако не са заедно, шамарът от избирателите ще бъде още по-силен", коментира общественикът.

Юруков даде 6 месеца на правителството, за да покаже конкретни резултати по обещанията си, за да запази политическото си лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Пламен Юруков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Не си прав преди 2 години
Капанът за България е Костадинов, избран с гласовете на руснаците с български паспорти най-вече. Бойко Рашков пък е лицето на "Боец", клон на кремълските "Нощни вълци", финансирани от Путин. Всъщнот Русия ни вкара в тази криза и се прави на освободител пак.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политически гаф? -- за два часа експерт ще му намери решение? -- или ще го подхлъзне на динена ***, вместо да се провери всичко основно, което и сам премиерът заяви, освен това сме и пред зима. А как ще обясни експердът, че атаката с цените е в първия ден на новото правителство? Много голямо съвпадение за да бъде нещо случайно, това е целенасочена атака от мафията, алоо, само на теб ли не е ясно?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя хвали ДПС ..а в същото време теца на Доган е запориран )
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няколко месеца тези хитреци от енергийната мафия ако не бъдат поставени на мястото им, правителството вероятно ще падне.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергийната мафия действа синергично с два фактора: купена медиа + фалшив експерД със заучен урок. Целта е пробутване на наивната публика на по-високи цени и осигуряване на по-високи печалби от средните за мафията, космически наи-добре, прехвърляне върху държавата на разходи, осигуряване на всякакви привилегии, даже един хитрец ни финтира с нарушаване на конституцията -- посегнеш ли на престъпните му схеми и интереси влизаш в нарушение на конституцията!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание : енергиен експерД със заплахи, неясно кой го храни и пуска по студията. Как заблуждава : "Според него правилният начин бил експерти да се съберат и да проучат как в други европейски държави са реагирали при повишаването на цените." -- първо трябва да се види какви са структурите в България, как функционират, има ли контрол над тях, има ли излишни. После може да се гледа и в чужбина. Отвлича вниманието от родната картинка и ни праща за зелен хайвер на майната си.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да журналисти, няма ли да намерите още някой активист на СДС от 90-те години да си каже мнението за мораториума? Ама мълчите, дума не казвате за това, че от ЕС ни карат да прехвърляме произведената електроенергия на борсата и оттам я купуват наши прекупвачи на ниска цена и сетне я препродават на двойно по-висока цена на Запад. За нас остава скъпият ток, който направо ни срива семейния бюджет. Кurлeжи!
18
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Комунист дойде ли на власт, вадете белите пари за черни дни, че идва хиперинфлация, скок в цените на всичко и си купувайте свещи, че задължително ще има режим на тока. Запазена марка им е. А! И си изтеглете парите от банките и ги слагайте в буркани или в касетки, че те много обичат и да разграбват банки. Преди мандри, сега банки
17
1
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Според него правилният начин бил експерти да се съберат и да проучат как в други европейски държави са реагирали при повишаването на цените." === Ами аз това откога го повтарям. Говоря с мои приятели в Холандия, Франция, Англия...там няма никакво увеличение ни на храни, ни на ток. Но защото ги управляват КАДЪРНИ И МОЖЕЩИ ПОЛИТИЦИ. А тук дойдоха един лъжец и един съден крадец с дистанционно изкарани по интернет дипломи от Харвард без грам идея как се прави политика и всичко скочи петорно
16
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Пхахаха:))) Богатите щеши да поемат нещо. Абе, вие назначихте саде мултимилионери за министри! Те да не са нещо болни, да плащат вместо вас? "Богатите" са в Правителството, алоу!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като забраниш износа на ток, после кой ще запушва дупката в бюджета? Хайде да го забранят износа, но не го забраняват. Сега с прегласуването на мораториума покрай датата ще ти вкарат още една-две поправчици, така че после да го нахлузят още по-четвъртит
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е, че ще се засегнат някой интереси, но е време и богатите да поемат някаква отговорност за тая държава, и без това са на плосък данък, пък и става дума за няколко месеца.
13
0
 
8
 
! Отговори
Леле..КОЙ Е ТОЯ... преди 2 години
ПЛАМЕН КАФЕТО, ИЛИ ЧЕНГЕТО ОТ БИВШОТО УМРЯЛО СДС.... ХАХАХААА..... И ТОЙ ВЕЧЕ Е ВЕЩ ПОВЪПРОСИТЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА.... ОЧАКВАМ И ИЦО ХАЗАРТТА ДА СЕИЗОКА ТУКА.... ХАХАХААА..
12
1
 
8
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Никакъв капан не е ***. Дори е твърде мек мораториума. При форсмажорни обсоятелства държавата е задължена да се намеси форсмажорно! Примерно със забрана да се изнася ток за определено време. Ама няма "имаме излишъци". Забрана и точка! Нещо като юлар на търговците на ток ще е. И нещата ще си дойдат по местата.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си механизми, чрез които държавата може да въздейства върху цените. Просто на тази държава и на тези управляващи това им харесва. Да ни смъкват по 10 кожи. Ей така, щото си мълчим и търпим. Я как през 2013та цените на тока станаха двйни и започнаха протестите. За разлика от днешните протести се събраха 40 000 в центъра. И Борисов свали цените веднага. И държавата не пропадна.Тия днешните опитват пак по същия начин да ни извиват ръцете, а ние им позволяваме.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При "злобната мутра" си живеехме добре. Сега ще те видя като почнеш да търсиш къде е клозета за бедните.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да фалират и да не фалират цените няма да спрат да растат. Всичко е мижи да те лажем. Холандия още лятос обяви, че цени на ток за домакинствата няма да де качват. Същото направи Орбан преди 2 месеца в Унгария. Сега куцао и сакато, ни уверяват че трябва да ни дерат и колко било добро това.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеален е, да фалират ЧЕЗ, Мез и да се нациолизират тези дружества от държавата
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв капан, уе, тва си е комунизъм-сталинизъм в най-чиста форма, койтнне вярва вщд апровери в учебниците, ако още може или се е научил сам дистанционно да чете! За това гласуваха хората, това получават - минало незабравимо в днешна форма!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми що, конюктурата подскочи и дайте да се награбим. С колко се повишиха разходите?