Кирил Петков: ЕС да се надгражда и България да има активна роля в това

Страната ни отбелязва днес 15 години от своето присъединяване към съюза
330
Кирил Петков: ЕС да се надгражда и България да има активна роля в това

Точно в полунощ на 1 януари 2007 година България стана част от ЕС. Така днес се започва в 15-ата година, в която страната ни е пълноправен член на Европейския съюз.

С началото на 15-ата европейска година за България поздрав по случай събитието отправи премиерът Кирил Петков.

Още по темата
"Европейският съюз започна като проект за мир, но във времето той стана най-големият пазар на света, културен център, споделени ценности и споделени възможности, но ЕС може да се надгражда и България трябва да има активна, конструктивна роля в това надграждане. Ние вече не трябва да сме просто в периферията, ние трябва да сме двигател, член, който дава най-добрите си умове за развитието на собствената си държава, която впоследствие развива и целия Европейски съюз", заяви Кирил Петков.

Той пожела 2022 година да бъде едно ново начало, както за ЕС и неговото развитие, така и ново начало за България, като по-активен и по-конструктивен член на този съюз.

"Като правителство нашата задача е гласът на България да бъде чут. Когато седнем на масата с другите страни членки те вече трябва да знаят, че България е тук, за да надгражда този ЕС. България е тук, защото има какво да каже. Само заедно ние можем да се гордеем, че сме европейци и още повече да се гордеем, че сме българи", допълва премиерът Кирил Петков.

Според професор Леандър Литов, ръководител на българския екип в ЦЕРНН, през тези години е възпитано цяло ново поколение млади хора, учени, на най-високо световно ниво, които работят не само в страната, но и във водещите центрове в света.

"Европейският център за ядрени изследвания беше първата европейска структура, която прие страната ни за пълноправен член през 1999 година. Това беше признание за това, че българският интелект и дух винаги е бил част от Европа и принадлежи на Европа", добави Леандър Литов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
3
 
11
 
! Отговори
Гйиътххъ преди 2 години
Кириле отменяй всички мерки за ковид 19
231
3
 
3
 
! Отговори
Гтъъъуиъ преди 2 години
Правителството което и да е било то е действало неадекватно не може хем да сме с маски хем да сме на метър и половина разтояние това е неадекватно затова помислете и махнете едното носенето на маските или разтоянието метър и половина действайте защото правителствата който и даса те на България действат неадекватно
230
4
 
5
 
! Отговори
Хиутуииъъ преди 2 години
Премиера на България Петков всичките мерки за ковид19 си противоричат не може хем да сме с маски и в същото време да сме на метър и половина разстояние това не е нормално и логично затова започнете да мислите по нормално действайтеИ отменете поне едното метър и половина или маските
229
0
 
19
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Леле,простия Киро ще не прави фактор в европа.Такива смешки не бях чувал.Този е мега зле,че то тиквата изглежда на професор пред този.
228
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам новото ОФ правителство до 5-6 месеца да обявят на тържествена пресконференция че са изкоренили 90% от корупцията в България и работят върху последните 10%.
227
2
 
14
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Тоя шебек има няма и се изкаже. Неподготвен.
226
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още чакаме моста над Дунава, тунела под Шипка, магистралата Видин-Враца-Шумен... ОСТАВКА!
225
2
 
14
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Толкова ми е неприятен...просто не мога да го гледам, или слушам
224
0
 
11
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
До 179 :Да ти дам координати да ми изправиш гърбицата,А?Не са виновни 12 те години ,а тия от 90та ,до преди последните 12 години ,дето си пробутват котилото сега ,бе ,***!Всички *** от най-тежките кризи на страната са на власт с две нови мазни муцуни като диригенти и един ,тоталитарен президент !Вкараха "обслужени"машини за гласуване от венецуела ,там си избраха и мадуло на власт след тотални народни бунтове!?!?!Едни руски съветници и специалисти от 4 транспортни самолета са в тунинга!
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прабългарите са избягало Руско племе от земите на Фаногория при завземането им от Угрите (Хазарите) - Вогулите или Вокилите. Само Русия има интерес да сме добре.
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето май незнае какво е член. Ще трябва да му обясниме по селския начин.. Бая Член сме Кире да знаеш. Член е това нещо дето се мандахерца Кире и го местиме от лево на десно..За тези 15 години потънахме та се не видехме. От 12 години копаме дъното сега продължаваме.
221
1
 
8
 
! Отговори
КИРИЛ ПЕТКОВ преди 2 години
До 278 "...Киро, кога почваш пътя Враца - Монатана - Шумен?..." - Здравейте, в момента съм на ски в Пампорово с колегите, но веднага след Банго Васил ще направим парламентарна комисия, която да работи над работен проект за пътя Враца - Шумен. Въпроса е много сложен, трябва да съгласуваме нещата с ЕС и най-важното да изберем точната фирма, която да се заеме със строителството. Бъдете търпеливи, Държава не се оправя за ден-два, оправя се с години.
220
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Кире не ме кефиш нещо брат.
219
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, кога почваш пътя Враца - Монатана - Шумен?
218
1
 
10
 
! Отговори
До 272 преди 2 години
" ..Вие, които го избрахте, поне едно "Извинявайте" кажете..." - съд и покриване на щетите за всички льольовци вкарали ни в тази Яма с лекомисленото си гласуване. Седнал някой в Канадско на топличко и решил да покаже на децата как се гласува. Гласувай за държавата където живееш, не се упражнявай на наша гърбина
217
0
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Каде каде по добре беше когато не ни имаха за - член
216
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие, които го избрахте, поне едно "Извинявайте" кажете. Сега ще страдаме всички.
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ Ако си участвал в гигантски кражби СИ крадец, независимо дали са те използвали, или лично си откраднал. Освен, че е крадец, е явно и достатъчно глупав, та някой друг да прибере парите от неговите престъпления. То и Кирчо сега само го използват и ще изгърми в най-скоро време, но никой няма да ти върне изчезналите милиарди през "неговото" управление.
214
1
 
18
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 2 години
"....Че той Тиквата пред него изглежда като професор!..." - "Tиквaта" е най-умния Българин, а такива лекенца като теб гласувахте за Кирчу и Славиту, сърбай си попарата и не РЕВИ.Лошото е ча заради такива платени лекенца България се върна 17г назад в 1995г и като гледам тоя път няма отърване. Практически сме фалирали, а дължим милиарди. Да "благодарим" на гласоподавателите на И.Т.Н. и П.П. - "Промяната Продължавала" до пълното изчезване на България от географската карта.
213
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ Киро ми напомня ми на Жан Виденов, но е много по-голям мошеник и крадец от него.