Джамбазки: Ако правителството на устои натиска на РСМ, ще падне

Евродепутатът зове Петков да не допуска отстъпление
Обновена: 10 яну 2022 14:14 | 10 яну 2022 13:53, Камелия Цветанова
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне", предупреди  пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине!", добави той.

Още по темата

Джамбазки призова Кирил Петков  да не допуска отстъпление, ако има натиск от западни сили.

"Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум", каза той.

"В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки подчерта, че изявления на премиера Петков дават основание за тези притеснения.

"Той многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически", обясни евродепутатът.

Според евродепутата е тревожно и посещението в Скопие на външния съветник на министър-председателя Петков - Весела Чернева.

"Не е ясен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено,има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори", каза той.

Ангел Джамбазки изказва притеснение и от писмата, с които е "заливан" министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на ВМРО нарече "соросоиди".

"Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред", каза Джамбазки.

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници.

"Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ", смята евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Яне преди 2 години
Ангелчо Джамбазки вместо да се плюнчи на митинга, да иде доброволец в армията. Все пак трябва да даде личен пример, навремето като се е скатавал .
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чвервен *** , не лъжи, единият глас беше от твоята партия ДСБ - Малинов.
141
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега едно е ясно, всички български политици досега не могат да защитят държавните интереси! Не им стиска като гърците или като Орбан да кажат на третополовите от ЕК едно голямо НЕ!
140
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
по некадърен жирналист от Калемия Цветанова не знам да има в България. Как това което е казал съответства със заглавието? ....
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неелесно да си толковамногопрос т.
138
8
 
3
 
! Отговори
Радев мълчи за Терор преди 2 години
Има изпратена жалба до Президента Румен Радев за извършване на Геноцид срещу Български граждани в град Бобов дол, Перник, Пловдив, Варна, София и други градове! Геноцид извършван от Фашистки милиции близки до бившият Премиер Бойко Борисов!
137
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой вече не се интересува от гербавите, камо ли пък от патериците им.
136
1
 
10
 
! Отговори
Смърфи преди 2 години
Ако ги пуснем в ЕС ще ядосаме руснаци и сърби ги. Ако не ги пуснем ще ядосаме сашщ . Какво да ги правим тогава и вълкът да е цял и крокодила зелен.
135
3
 
9
 
! Отговори
Йордан Цонев преди 2 години
РСМ ще нападне България. Джамбазки, Шкемби воводата и останалите от ВМРО ще стават доброволци на западния фронт. С такива политици като тях, на България изобщо не не е необходим парламент.
134
0
 
14
 
! Отговори
Пешо Войвода преди 2 години
Толкова ли е трудно? Казват им да си *** северномакедонска и това е.
133
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобалистите, натресени ни от американското посолство, имат задача от менторите си. Да продадат българските интереси, да пуснат РСМ в ЕС, в ущърб на България.
132
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За думите на Путин че славянската азбука идва от македония.От ВМРО не чухме ни вопъл ни стон.Мълчаха като риби на сухо.
131
6
 
18
 
! Отговори
////// преди 2 години
Когато преди няколко години трябваше да се гласува закона за превозвачите в Европейския парламент, българската позиция загуби точно с един глас. Сега Джамбазки да отговори защо той и още един евродепутат пак от ВМРО точно в този ден не бяха на работа и не участваха в гласуването.
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен2 преди 2 години
До *** кики Tодор Колев: делят ни влак с книги,сещаш ли се ;) инак може и да не си ***,просто това ми накъртва ! успех майко в черупката ти,не е дебела
129
6
 
13
 
! Отговори
ПП ИТН БКП преди 2 години
Най смешен сега като легнат на македонците ще е слави трифонов. Първо се кле че с бсп никога, после се *** с корнелия уста в уста. Сега ще продаде и България само гледайте
128
10
 
20
 
! Отговори
Българоубиеца кики преди 2 години
Измамника Киро се готви да подпише капитулация в Скопие. За това го викат да се яви.Ще мине през труповете на българите. Да ви е честито тикви бг
127
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен2 преди 2 години
аз лично тоя с нищо умно и умно не го помня :) завъртя се по паветата като Чаплин! :)
126
3
 
4
 
! Отговори
levski 1914 преди 2 години
tezi ot koga vlqzoha v parlamenta 4e mai ne gi vijdam tam iskat referendum i protesti
125
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РСМ е такава от две години да си сътворява каквато иска история да си говори и пише на българосръбски и да го нарича македонски все ми е тая само да спрат да крадат история от нас друго не искам
124
5
 
6
 
! Отговори
За Възраждане пишете преди 2 години
а не за тези бо-клу-ци!