Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора"

Според депутата на ДБ трябват промени в законите
Обновена: 14 яну 2022 22:31 | 14 яну 2022 21:45, Александър Попов
92

Днес отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар.

"Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди", каза депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

Още по темата
"Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите", допълни Мирчев.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

"Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели", подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС. По думите му и тук целта не била да бъде заменен с "наш човек", а за промяна на закона.

"Искаме КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не - всеки може да твърди каквото иска", добави Иво Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
18
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен64 Мозъкът на всички мафии у нас е в мафията-майка БСП! Докато не се премахне тази мафия у нас, непрекъснато ще се пръкват нейни изчадия - било като действие, било като противодействие, БСП! Ето защо БСП трябва да прояви малко разум и да се оттегли безпроблемно от политиката, ако малко държи на държавата и народа ни! Въпреки очакванията ви, обаче, Бойко е бил много по-чист от корумпираните ви босове, така че не е ясно още какво точно се крие зад всичките ви лъжи и манипулации, БСП..
53
1
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
И аз мисля, че БСП искат оставката на Гешев пред надигащата се вълна от желание за тяхната оставка..БСП са некреативни хора. Те копират руснаци, американци, всички, които биха им помогнали да останат във властта! И аз съм категорична, че докато БСП не се махнат от политическия ни хоризонт няма да тръгнем напред - или трябва да се саморазпуснат /което е по-добре за всички!/ или да ги махаме. Ето защо БСП се насочиха толкова стръвно към махане - първо на Бойко, сега и на Гешев..Страх лозе пази
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че при управлението на Христо Иванов и Мирчев България затъва в студ, глад и нечувана престъпност.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се оказва, че сме сменили Тиквата с тиквеници като този на снимката.
50
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цацаров беше мозъкът на мафиотската шпицкоманда, която изпълняваше мръсните поръчки на Сарая и Мамчето.Гешев беше (и все още си мисли, че е) плашилото.Докато Цацаров си траеше, Гешев разиграваше комедийни скечове из селските казани, курници и детски градини (Биберон).Докато придоби кураж и вдигна муджахедините срещу държавния глава.Big mistake. Защото това срина правителството на шефа, който легитимираше безобразията му, като същевременно му пазеше и гърба.Сега Гешев е сираче - сам срещу цялата държава. Днес посякоха и ментора му - мозъка на операцията.Идва и неговият
49
0
 
23
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Не гледай какво говорят, а какво вършат. Нула внесени законопроекта, искане за оставка (с цел смяна на персоната). За съжаление нямаме добри журналисти - затова и политиците ни бързо губят връзка с реалността.
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслабни бе домус !Много локуми , никакъв дъжд
47
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, Мирчев, искате да превърнете прокуратурата в бухалка, чрез която да унищожите опозицията. Искате да сложите еднодневки без авторитет, които няма да се посвенят да фабрикуват фалшѝви обвинения срещу добро възнаграждение. Вече използвахте ДАНС като бухалка срещу Цацаров. Ясно се вижда по какъв път тръгвате и той няма нищо общо със законността, нито с разделението на властите. Ще погазите всички принципи на демокрацията по фашисткото правило - целта оправдава средствата.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eraти клoyнa
45
1
 
29
 
! Отговори
хард преди 2 години
E, не всички са *** или, че да ти вярват на глупостите. Ама ако го повториш още 100 пъти, може да ти вържим. Каква промяна само си докарахме с тез нови Месии...
44
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е целта? Който разбира от право, а не от политика ще си го каже. Лидерът на тази партия беше правосъден министър при коалиционно правителство на ББ. Дрънка глупости, прави простотии и прочее... Негова е "промяната" във ВСС да има отделни съдийски и прокурорски колегии. Е този Христо Иванов, сред правните среди е считан за слабоумен. Сред избирателите, може и да друго...
43
1
 
41
 
! Отговори
Бубу преди 2 години
Не, бе! Целта ви е да дойдат задокенски правилни хора! Хахахахаха! Оп, пръцнах. От смях. Или от туршийката, не знам. Но ВИЕ знаете кой е правилен и кой не е! Нещастни клоуни, повръща ми се от вас, от вашата промяна и от юмруците ви. Съсипвате всичко, до което се допрете с вашите *** изчегървания и спиране на течове. Измисленяци скапани!
42
1
 
33
 
! Отговори
наш човек преди 2 години
целта е да няма кой да закача едни дето се крият по чужбина .
41
2
 
36
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
Какъв мастит "протестър" щял да поведе масите в борбата за "съдебна" реформа ? Този може да предизвика единствено отвращение! Трябва по-често да го показват!
40
1
 
35
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Страшно отблъскващо същество.С лъжите си още повече!
39
1
 
32
 
! Отговори
555 преди 2 години
Точно това ви е целта пухчо, не се прави на ударен!
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е новият Пеевски.
37
1
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Едни хора ще бъдат сменени от други слуги на Козяк.
36
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно това е целта наше момче комунистче
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство е по-добро от предходното........И преди и сега БКП е водеща! Всичко е БКП Форевър, оле!