Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора"

Според депутата на ДБ трябват промени в законите
Обновена: 14 яну 2022 22:31 | 14 яну 2022 21:45, Александър Попов
92

Днес отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар.

"Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди", каза депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

Още по темата
"Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите", допълни Мирчев.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

"Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели", подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС. По думите му и тук целта не била да бъде заменен с "наш човек", а за промяна на закона.

"Искаме КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не - всеки може да твърди каквото иска", добави Иво Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този шиши съвсем за абдали ни има.
13
2
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Дай България се пишеха антикомунисти, пък то какво стана - прегърнаха се с БСП да управляват заедно. Както е писал още Христо Ботев - само знайте, за парата.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шопаре, представете какво искате да правите, за да знаят хората. Ако е добро ще имате пълна подкрепа, ако шикалкавите, ще ви свалим от власт.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България след протетсът в сряда няма вече легитимация пред хората, тя е партия на статуквото, което задушава икономически българите. Нека се проведат нови избори през март за да се изберат нови хора, които могат да управляват легитимно.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересното е, че Мирчев преди изборите говореше за дигитализация и електронно правителство, а сега се оказва, че в Народното Събрание дори няма интернет.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойни и тройни са сметки за ток на много фирми след идването *** власт на този *** на снимката!
8
1
 
32
 
! Отговори
Време беше преди 2 години
Много дела натворихте на полза роду откак сте на власт. Цъфнахме та вързахме! ... И дойде ред на Гешев. Ей, тоя зелен чорап не ви оставя въздух да си поемете, ръчка ли ръчка. Що бе, кризите ли ще решите? Хубаво е, че малко ви остава!
7
1
 
27
 
! Отговори
Това преди 2 години
несъразмерно по акъл и телеса момченце трябва да се върне в четвърта група на детската градина. Или да ходи да се тръшка и да си показва дупцето на плажа на чичо Меди, за такива работи го бива само.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бате тва е победителят в най деформираната физиономия и селска зурлъ на света.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не променят закона, а гонят от поста Цацаров. Изчегъртват, за да сложат своите хора. Следващите ще изчегъртат тези и също ще си сложат своите хора и т.н.
4
1
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Славуца нема думата :)))
3
1
 
35
 
! Отговори
Илия преди 2 години
Прокопиев и Божков ги натискат яко. Трябва да изпълняват защото хората губят парички.
2
1
 
20
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 2 години
А на Буджака кога
1
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
В ОЧИТЕ ТЕ ГЛЕДА И ПАК ТЕ ЛЪЖЕ ТОВА Е И КОСТОВ И РАДЕВ И БОРИСОВ!!! ВСЕКИ ГЛЕДА СА СИ СЛОЖИ НЕГОВ ЧОВЕК! В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НЯМА ЕДИН СВЕСТЕН ЛИДЕР ! СРАМ И РЕЗИЛ ! ТОЛКОВА МНОГО МАМЯТ И ЛЪЖА ВСИЧКИТЕ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ! И СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ ПРЕДАДЕ НАРОДА КАТО ПОДКРЕПИ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИЯ ПАРЛАМЕНТ С ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ И ПАРТИЯТА НАЧЕЛО НЯМАЩА И 4% РЕАЛНО ПОЛУЧЕНИ ГЛАСОВЕ И МНОГО ДОБРЕ ГО ДНАЕ ТОЙ Е СЪУЧАСТНИК НА ФАЛШИФИКАТОРА РУМЕН РАДЕВ И СЪУЧАСТНИКА МУ ВАСИЛ БОЖКОВ!