Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора"

Според депутата на ДБ трябват промени в законите
Обновена: 14 яну 2022 22:31 | 14 яну 2022 21:45, Александър Попов
92

Днес отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар.

"Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди", каза депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

Още по темата
"Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите", допълни Мирчев.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

"Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели", подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС. По думите му и тук целта не била да бъде заменен с "наш човек", а за промяна на закона.

"Искаме КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не - всеки може да твърди каквото иска", добави Иво Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха! Никой не ти вярва, нито вярва на де би ли те от ДБ.
73
0
 
2
 
! Отговори
хайнрих химлер преди 2 години
Тая svinq живее в Горна баня, палиха му колата, щяха да го бият пред апартамента му. Не е много читав, да знаете.
72
1
 
2
 
! Отговори
Мирчев преди 2 години
Мирчев: Целта ни Е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора" .... а после кметовете ... общинските съветници ... администрация ... шефове на държавни дружества ... шефове в полиция , съд и прокуратура ... да сложим наши обръчи от фирми да усвояват евросредствата ... а и да не забравяме митници... болници ... медии ... комисии... дружествата с държавно участие ... абе всичко . Власта трябва да е овладяна до най-ниско ниво за да няма издънки когато започнем да си пълним чекмеджетата ....
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта ви е ясна като бял ден-пълна подмяна,със стари,,нови''пенсионирани кадри,срамувам се от вас!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с "наши хора" - Аха-а! Мирчев, вярваш ли си?!
69
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами леля ти да сложим ако е млада !!1
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък си мисля, че през цялото време, точно това е целта! "Наши хора" на власт!
67
7
 
2
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гърч за гербера яко гърч за крадливите ***.
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цацаров беше мозъкът на мафиотската шпицкоманда, която изпълняваше мръсните поръчки на Сарая и Мамчето.Гешев беше (и все още си мисли, че е) плашилото.Докато Цацаров си траеше, Гешев разиграваше комедийни скечове из селските казани, курници и детски градини (Биберон).Докато придоби кураж и вдигна муджахедините срещу държавния глава.Big mistake. Защото това срина правителството на шефа, който легитимираше безобразията му, като същевременно му пазеше и гърба.Сега Гешев е сираче - сам срещу цялата държава. Днес посякоха и ментора му - мозъка на операцията.Идва и неговият
65
1
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Има правописна грешка във втората дума на заглавието. Вместо "и" са писали "е".
64
2
 
4
 
! Отговори
Чоката преди 2 години
Сменяме едни бухалки с други, не Гешев бе Мирчев, а искаме нула корупция, доходи, решаване на енергийната криза. Ако нямате резултати до лятото ще ви излезем, както направихме с Герб, и това същите хора които заедно бяхме по площадите. Хващайте се за работа. Герб ги няма почти от година...
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, ТОЧНО ТОВА ви е целта.
62
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
браво на героя от Росенец,и той станал политик.
61
1
 
2
 
! Отговори
амчи преди 2 години
естествено, тва са ни балканските гени, тва знаем тва правим
60
1
 
11
 
! Отговори
ДБ = БСП = ПП преди 2 години
"Стани, за да седна" - това е основната идея на ДБ., която е откровено червена партия, както и ПП! Доказателства: Гюров - председател на парламентарната група на ПП с дядо активен борец срещу фашизма, член на ЦК на БКП, Кулински - председател на комисия в НС, с дядо активен борец срещу фашизма, колил и бесил в бившия район "9-ти септември" в София!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък тез двамцата не бяха "наши ора " на предишните властващи ..ха-ха-ха ,оффф, гусин мирчо хептен на имаш за загубене ,верно тай и вождо ни наричаше Матрял ,та си в тона му , да , ний още продължаваме да садим доматите на хасфалта ,тъй че ви верваме..вече даже не си правите труда да кажете нещо смислено ,с аргументи , съвсем ни взехте за изпуснати от Марс
58
1
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Теа червени г,адове от дей,ба България са били с поставени задачи от задкулисието още по времето когато Пинокио Бойкикев беше министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ!Тогава през цялото време се чудех защо кършеше г,за толкова и накрая измудри една реформа,че гледай?!Въпреки това Гешев се представи на конкурса и го защити по техните правила?!Но.не,то не бил проблемът в конкрса,а в това че не се класирал удобен за тях кандидат,да не им закача спонсорите олигарси?!Сега дай наново пируети?
57
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
На практика точно тов ви е целта!Дори Киро публично го потвърди.Това ли е заветната меч тана Пинокио, да стане прокурор?
56
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това средностатистическия герберски ***, не може да го разбере.
55
3
 
15
 
! Отговори
перко преди 2 години
Въртят, сучат все Гешев им виновен! Ами започнете с реформата и нови закони в съдебната система каквито заявки давате, а не точо обратното. Първо сменяваме Гешев, после ще му мислим. Стига сте слагали каруцата пред коня! Няма да се получи.