Лорер: Първите пари от Плана за устойчивост са за индустриалните зони

Смъртта у нас е най-високата от края на Първата световна война и от испанския вирус
Обновена: 15 яну 2022 12:54 | 15 яну 2022 12:35, Петя Славова
201
Лорер: Първите пари от Плана за устойчивост са за индустриалните зони
Снимка: БГНЕС

"Имаме положителен отзвук от европейския комисар по правосъдие да се отмени законът, свързан със "златните паспорти". Това каза пред bTV министърът н а иновациите и растежа Даниел Лорер.

Още по темата

"Оказва се, те са незначителни за нас, но Министерството на правосъдието установи значително ниво на злоупотреба, така че за нас не виждаме смисъл да има подобна схема", добави той.

Според него инвеститорите са се отказали от България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти.

"Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат", добави Лорер.

Той каза, че неговото министерство ще работи в тясна връзка с МОН: "Важно е България да промени позицията си - иновациите да работят с МОН, за да има повече кадри и по-образовани, за да дойдат по-качествени компании." В ББР всичко е спокойно - това беше нашата мисия - да се подпомага малкият и средният бизнес.

помощ за енергийния сектор, остава за розоварите, ресторантьорите и др. Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони - възнамеряваме да се развиват в нови региони, където има интерес, обясни Лорер. Той засегна и темата със зелените сертификати и протестите, които се опитаха да щурмуват Народното събрание.

Смъртта у нас е най-високата от края на Първата световна война и от испанския вирус. Да си играеш със страха на хората и да ги накараш да щурмуват институцията, която пази демокрацията, това не го разбирам, заяви Лорер. Според него и от инвеститорите се чува въпросът кой ще работи в заводите им - затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме инвиститори сега. След хипер инфлацията, парите в банките ще се стопят като инвестиция на новите крадци. Пак започваме от нулата. Намерил един чурчин да обещае да инвестира и това му е потока. Какво стана с ел. колите на просто Киро
111
2
 
15
 
! Отговори
Я, я преди 2 години
"Инвеститорите са се отказали от България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти." - Сега имаме специалисти от Харвард и инвеститорите ще си изпотрошат краката и ръцете да инвестират в новите схеми. А и арабско-афганистански инженери ни напъплиха...
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само червения нос му липсва и на тоя клоун.
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да говориш големи думи.Щели да женят един запънат ерген и му рекли като отидат на годеж,да говори големи думи,та сватовете да го харесат.Хапнали,пийнали и нашият човек изговорил: "Таа каща,ако запала от четирите краища,каков ли голем ваглен ке се получи!".
108
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На евреин вяра да нямаш .Това с потока от инвеститори го вождаме всеки ден , едно нищо само мечти
107
0
 
5
 
! Отговори
Кои са ДАНС преди 2 години
Пиша до ДАНС (Служба за Сигурност) на dans***dans.bg за Терористична организация в Перник с манталитет на Ислямисти които изтезават зверски хора,ходя до ДАНС не ме приеха но Роми приеха, обадих се до ДАНС на 02 963 21 88 и нагла жена ми заяви, че приемат жалби само на портала, а Ромите ги приемат вътре! Накрая от ДАНС ми писаха че Теристите Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му са добри хора! ДАНС за кой работят!? ДАНС е Тотален позор!
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кико лъже, Ролер маже, Кокорчо събира мед.
105
4
 
8
 
! Отговори
инвеститор преди 2 години
Аз ви давам работа , а вие ми давате да изнасям парите .
104
5
 
9
 
! Отговори
Спряха ви ЕС парите! преди 2 години
Планът за възстановяване вече го раздувате 9 месеца и все не е одобрен ! Май заради вашата корупция ви спряха европейските пари и ще трябва пак Бойко да дойде, за да ги пуснат !
103
2
 
17
 
! Отговори
Много лъже Лорер преди 2 години
Къде е този поток от инвеститори ?! Да покаже поне един !
102
4
 
5
 
! Отговори
Това е GENOCIDE преди 2 години
В България се Екзекутират хора със знанието на институциите, чрез радио честоти!
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще станете милионери, след хиперинфлацията и мораториума.
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата ,,индустриална зона,, да я направят в Столипиново . Да я кръстят Аушвиц . Само така ще станем индустриална държава :)
99
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е харесана за нова обетована земя от племето на човека на снимката. в момента разчистват населението
98
5
 
23
 
! Отговори
сбирщина преди 2 години
Тази шуробадженашка сбирщина в правителството и в идиотската абривиатура ПППП ще ни докара до кривата круша. Тези хора са изпратени да окрадат парите от ЕС, да ги присвоят, и да ги дадат на олигарси и приближени фирми. Вързани са като свински черва- кумове, кумици, кръстници, девери,бюбовници, приятели на Линда, а министър ЕКОНТ е съсед по вила на високопоставен политик от новите.Няма ли конфликт на интереси? Събрани са от кол и въже. Да са ни честити! Ще се усетим, но ще бъде късно.
97
3
 
18
 
! Отговори
Луи дьо Финес преди 2 години
Не знам защо, но много ми прилича на Луи дьо Финес
96
5
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
"Имаме положителен отзвук от европейския комисар по правосъдие" - ако чакаме нареждане и за такива незначителни закони отвън, защо изобщо храним правителство, парламент и половин млн администрация. Да си ни назначат генерал губернатор, поне да не се харчат пари и да не им се пълнят гушите на нашите мафиоти.
95
2
 
0
 
! Отговори
Монова преди 2 години
До АнонименНадявай се, Марийо!
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талмуда или как го наричат, май този от там му е образованието
93
4
 
16
 
! Отговори
Радева преди 2 години
На Лорер, дали е евреин или арабин, ще му кажа, че до лятото ще ги издухаме, защото са кухи ***!