Лорер: Първите пари от Плана за устойчивост са за индустриалните зони

Смъртта у нас е най-високата от края на Първата световна война и от испанския вирус
Обновена: 15 яну 2022 12:54 | 15 яну 2022 12:35, Петя Славова
201
Лорер: Първите пари от Плана за устойчивост са за индустриалните зони
Снимка: БГНЕС

"Имаме положителен отзвук от европейския комисар по правосъдие да се отмени законът, свързан със "златните паспорти". Това каза пред bTV министърът н а иновациите и растежа Даниел Лорер.

Още по темата

"Оказва се, те са незначителни за нас, но Министерството на правосъдието установи значително ниво на злоупотреба, така че за нас не виждаме смисъл да има подобна схема", добави той.

Според него инвеститорите са се отказали от България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти.

"Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат", добави Лорер.

Той каза, че неговото министерство ще работи в тясна връзка с МОН: "Важно е България да промени позицията си - иновациите да работят с МОН, за да има повече кадри и по-образовани, за да дойдат по-качествени компании." В ББР всичко е спокойно - това беше нашата мисия - да се подпомага малкият и средният бизнес.

помощ за енергийния сектор, остава за розоварите, ресторантьорите и др. Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони - възнамеряваме да се развиват в нови региони, където има интерес, обясни Лорер. Той засегна и темата със зелените сертификати и протестите, които се опитаха да щурмуват Народното събрание.

Смъртта у нас е най-високата от края на Първата световна война и от испанския вирус. Да си играеш със страха на хората и да ги накараш да щурмуват институцията, която пази демокрацията, това не го разбирам, заяви Лорер. Според него и от инвеститорите се чува въпросът кой ще работи в заводите им - затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми значи сме мпого добре, Швейцария на Балканите. И Швейцария няма икономика, и Норвегия няма икономика, и Канада няма икономика, живеем добре при демокрацията без икономика.
91
4
 
25
 
! Отговори
Златен евреин преди 2 години
;))) Дори най-добрият художник да намерите, няма да може да ви нарисува, онези класически еврейски гримаси на доволният евреин! Затова ви ги представям наживо, да им се нарадвате! Всяка една моя скула, шарещите очички и предоволният поглед, всичко това е символ на успелият да излъже майсторски за пореден път гоимите, евреин и да им вземе парите!;)))
90
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега евреин никого не е оправил освен собствения си джоб,мазни и двулични са!Да си зима женката и да си ходи в където слънце не грее!Не го понасям колко е мазен с носа наПинокио!
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние нямаме индустрия, демокрацията я затвори.
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прос народ, евреи го яздат...
87
2
 
15
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
И ТОА НИ СЕ СМЕЕ!
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се обезцени долара САЩ безспорно ще се отърват от дълговете си, но икономиката им ще рухне, цялата доларова система ще рухне и САЩ ще се превърнат в страна от третия свят.
85
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ицо антифашиста (дето много иска да му викат ХАЗАРТА) сега като е дупитат само бело ли шмърка ? Както сам той казва в една песничка ? Той за кво ще отговаря в правителството ? Да го пратим посланик в Колумбия . Тва е у неговата компетенция ;)
84
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо му е пораснал толкова носът?
83
2
 
23
 
! Отговори
хаха преди 2 години
цървулите на промяната,дупе да ни е яко
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е този евреин ще ни оправи
81
4
 
21
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
Заглавие на друга статия : "Лорер и съпругата му ще управляват евроресурс от 6 милиарда лева"Това е като да имаш кокошарник и да оставиш нощно време семейство лисици да ти пазят кокошките! За какво са му изтрябвали на Лорер дребните бакшиши от златните тескерета, като ще обере каймака на 6 милиарда?! Нали?!
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли какво пичели България от тия "зони". Крият данъци и внасят парите в банки на Швейцария и САШ.
79
3
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Нали си спомняте Делян Добрев и как той подаде оставка защото Офшорното ленче твърдеше че е назначил свои роднини в кметството на Хасково, за което той я осъди ... а какво става сега, Лорер кумецът на кирчо назначен за министър, кумицата назначена за Шеф на Кабинета на Кокорчо, а любовницата на Кирчо Лена /новата Мата хари/ е секретарка и говорителка на кирчо и всички тези калинки подрънкват в джоба на преЦедента радеФ, който сега ще си назначи и Главен прокурор за да овладее напълно държавата
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото правителство промени индустриалните зони, които бяха в провинцията и ги премести около София, Пловдив и Варна с аргумента, че бизнеса там искал. Следващия път като се питате защо е пренаселена София и защо хората са гладни в провинцията, да се сетите за "Просто Киро"
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато САЩ изтеглят военните структури на НАТО до линията от 1997 както поиска Русия, тогава членството в НАТО на източна Европа става безсмислено, само разходи за НАТО, без полза. А от там и членството им в ЕС.
76
2
 
14
 
! Отговори
К'ви ги плещи с преди 2 години
"инвеститорите са се отказали от България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти...Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат... и от инвеститорите се чува въпросът кой ще работи в заводите им - затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции" ____ А сега инвеститорите внезапно се появили, защото корупция вече няма, специалистите също внезапно станали такива, а нивото на ваксинация надминало 100 %. И всичко това за 2 месеца!!!
75
1
 
8
 
! Отговори
живите мъртви преди 2 години
продадохме си суверинитета и какво ли още не, всичко ще си продадем, и как иначе..като не си държив сам ресурсите ,сам да си печаташ валута, сам да си определяш политиките, как си представяте,дори и да си най-работливия, да дръпнеш нагоре, няма начин. затова всеки който иска повече, тоест е алчен за материалното, се налага да предава себеподобни. вълче самосъзнание, затова и ще се избием когато занулят парите икономиката, тогава ще е забавно и няма как да се противопоставимосвен да бягаме на Изт
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана ле ле лей лей лей лей Клоуна ла ла ла
73
1
 
6
 
! Отговори
до 89 преди 2 години
долара искат да го обезценят,заради дълга си, така че това е предвидено :)