Петков: Цените след мораториума ще хвърчат? Глупости!

ГЕРБ създавали нагласи, че цените на тока и газа са извън контрол
Обновена: 16 яну 2022 15:45 | 16 яну 2022 15:00, Александър Попов
296
Петков: Цените след мораториума ще хвърчат? Глупости!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не са се образували дисбаланси, които да избият след края на мораториума, каза в интервю за БНР министър-председателят Кирил Петков. По думите му опорните точки на различни говорители по тази тема ще бъдат разбити, когато се види, че „няма такива страшни сценарии“.

Според Петков от ГЕРБ се създават нагласи и паника, че цените на тока и газа са извън контрол. Той увери, че пакет от близо милиард и половина лева ще влезе в подкрепа на бизнесите и ЕРП.

Мантрата, че като падне мораториумът, цените ще скочат до небето премиерът определи като „чиста пропаганда и глупости“.

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши добре работата. Сметките ще покажат. Всичко е под контрол“, заяви Кирил Петков пред БНР.

„Булгаргаз“ нито ще бъде разделян, нито нещо ще се случи на фирмата, поясни министър-председателят. По думите му „начинът на управление ще има само една цел – да максимизира най-доброто, което тя може да направи за цените на газа в България“.

Един от първите закони, които ще влязат за обсъждане, е този за КПКОНПИ, отбеляза премиерът Петков.

Още по темата
„Всички ще сме сигурни, че с работеща Антикорупционна комисия никой няма да може да си позволи да прави нерегламентирани действия на корупция, независимо от коя част на властта са те. Нещата, които ще се случват и в трите власти, ще бъдат обект на внимателно анализиране и потенциално разследване, ако има сигнали за корупция.“

В момента се мисли върху сценарии и механизми в посока „да няма човек, включително г-н Гешев, който да чувства, че никой не може да го разследва, ако направи или има информация, че е направил незаконни действия“, обясни Кирил Петков.

Премиерът каза още, че се подготвят промени, с които да стане възможно разследването на главния прокурор:

„Да се заложи сега в Плана за възстановяване това, което Европейската комисия отдавна е искала - да няма човек, който само Господ да бъде над него, ще се предложи механизъм, който дори самия главен прокурор при провинения да може да бъде разследван. В момента мислим сценарии, които да не включват просто друг прокурор, защото там има конфликт на интереси, мислим вариант, където може би да бъде потенциално съдия, който да вземе временната роля на прокурор“.

Според Кирил Петков най-правилно е ръководителят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров да съкрати срока за напускане на поста, обявен за 1 март, защото след отнемане на достъпа му до секретна информация, той не може да си върши работата:

"След, мисля, първия период за обжалване той вече няма да има право на достъп до класифицирана информация, което до голяма степен маха възможността той да управлява комисията по надлежен ред".

Все още няма име за нов председател на КПКОНПИ, стана ясно от казаното от премиера.

"Не могат да бъдат нечии хора, а трябва да имат най-добрия капацитет и най-добрата репутация".

Какво още каза премиерът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 2 години
Кире гледай Унгария и се учи!!!Газ от 2 места с фиксирани цени,два нови атомни реактори и среден пръст на Евродженадарето в Брюксел !!!
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Кире,май тунела на Дунав, магистралата Видин-Шумен,8-те милиарда ваксинирани и т.н. са по-големи глупости,а това е истина...Ама на тебе ти дреме на куролацията.
216
6
 
1
 
! Отговори
А преди 2 години
Аз не се чувствам излъган, защото гласувах за Възраждане и за сега това, което обещаха го правят. Костадинов мачка *** като с валяг асвалта. Доста неграмотни избиратели има тая долна партия
215
1
 
8
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Та те, цените у нас, отдавна са хвръкнали. Този още не е ли разбрал??? По-важното е тия, от забатачените "промени" какво са направили, за да ги озаптят?
214
12
 
2
 
! Отговори
Поет преди 2 години
Зима еПсета герберски вият на голям Ч Е П ще се нашият :D
213
3
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Тоя ще ви направи истинска промяна, каквато не сте и сънували!! Ама нали О-В-Ц-Е го избраха нека да ги к-о-л-и!!Те си го заслужават!
212
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите и манупулациите на комунистите нямат край! Опитаха се да манипулират протеста, един сляп ми го каза, било очевидно! А един пенсионер ми каза, как са го учили да смята, преди изборите 2+2 било равно на 5, след изборите се оказа че 2+2=3, просто харвърската математика не била толкова точна като световната, но не било проблем! Тока от 300 лева на семейство се усещал като 30, според харвардски анализ!
211
0
 
3
 
! Отговори
Надя преди 2 години
До РеалистПарамов ги нарича 'мечтатели '
210
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами цените са извън контрол олио 4 лв хлаб 600 г 1.85 , какво още да изброя да ходи в магазина тоя и това при мораториум , сметките за дек ток двойни при същото потребление от ноември , предварително се шири спекула , виваком на 123 ни заливат с информ как ще им се увели таксата от феврури , банките без да казват дикат такси
209
10
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
боко видяхме с очите си шкафчетата...пристанищата на ДС доносника сок/п/ола,строящи турски потоци с нашите животи...а за конектора с гърция няма...за евтина газ нямат...и ни разправят,те новите са виновни...дпс-гроб държат мощностите произвеждащи тока...те закриха АЕЦ мощностите ни...купиха от путин оборудване скрап...и му плащаме наеми и съхранение...абсолютни престъпления са...бизнесмените ни са ГМО...деца на ДС...хранещи се от хазната от обществени...от животите ни...ДПС-Гроб така ни държат
208
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До гербердори не видях към моят...та севдета...вие правехте заемите да строито турски потоци...боко бе надупен пред султано на...3-март...докато Народа ми бе на Шипка,дпс-гроб през фирми на социално бедни мъкнат десетки милиони в чанти,дпс гроб вдигнаха цената на тока...тяхна е администацията,мощностите...рекет в...нечовешки размери си е...фашизъм...нагъл...безочлив...и ако не се възпротивите...ще къртите камъни на някои ...ага...
207
8
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Италия има богат опит в борбата с мафията...съдия-следовател...опции много,без Независимо и работещо Правосъдие...сме обречени като Народ...Гешев е за затвора!!!...ще излезем и ще разрушим създаденото от нас,ще го погребем с камъни Гешев...нецивилизовано...ще ни гледат като...***...обаче ако се наложи...ок...това не е бизнес...това са животите ни...бъдещето на децата ни...търпим прекалено дълго...крадци да се гаврят с Народа ни!!!
206
2
 
23
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До 232. Ти май си сляп. Или си с червени очила? Кое е лъжата - цените на тока, стоките и слугите? Или закъсалата икономика, заемите и харчовете с милиарди? Или затворените предприятия и фалитите на фирми? Или изпуснатата ковид криза? Кое? А, иначе, работа на ГЕРБ като опозиция е точно да критикува, да опровергава и дори да омаскарява. Имат много да си връщат, май си забравил какво им правеха на тях, когато бяха на власт.
205
1
 
11
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До ИзбирателАко е на гърба на Зеления чорап две.
204
3
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Някой има ли информация колко лицеви опори може да направи Киро?
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е от добрите,след него предстои разграждане,т.е. ,,Възраждане".
202
0
 
20
 
! Отговори
Мафия преди 2 години
Оставка!
201
1
 
26
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
"В момента мислим сценарии, които да не включват просто друг прокурор, защото там има конфликт на интереси, мислим вариант, където може би да бъде потенциално съдия, който да вземе временната роля на прокурор. Четете ли внимателно - този *** иска да промени конституцията без да пипа конституцията!?!?!? Боже, пази България!!!!
200
0
 
37
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Този *** става все по-неадекватен. Кризите ни затрупват отвсякъде - ковид, с Македония, с цените на стоки и услуги, на ток, горива и вода, с фалити на фирми, с недостиг на финанси в държавата заради харчове, липса на План и пари от ЕС и т. н, А той ми говори, че всичко било под контрол.Тогава защо бизнесът готви протести бе, ***?
199
1
 
40
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Този паллячо тотално е скаран с реалността в България. А и в света. Ама той така си дойде. И така и ще си отиде.