Доц. Михов: Кирил Петков направи 2 гафа в Скопие

В РСМ историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание
19 яну 2022 21:37, Красимир Ангелов
88

Премиерът Кирил Петков си постави висока оценка след визитата в Скопие, а от опозицията констатираха, че няма нищо ново по спора. Някои българските политици дори смятат, че са допуснати определени грешки.

"Съществува сериозно разминаване между позициите на определени части от управляващата коалиция по въпроса за отношенията ни с РСМ. От едната страна са Радев, БСП и ИТН, които стоят на позицията за приемственост във външната политика и следват решенията на Консултативния съвет от 30 септември 2019 г. От другата страна са "Продължаваме промяната" и ДБ, които са склонни да променят съществено тази позиция и следват един външнополитически ред", заяви доц. Милен Михов от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него е било грешка, че са се провели срещи с ръководни фигури в Скопие в отсъствието на българския посланик там.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, Скопие продължава чрез медиите да повдига въпроса за македонско малцинство в България.

"Скопие продължава да настоява за регистрацията на сепаратистки организации в България. Другият важен въпрос от българските условия е този за езика, който трябва да бъде уреден в международните отношения, въз основа на Договора за приятелство и декларацията от 1999 г.", изтъкна гостът в студиото.

Той смята, че премиерът Петков е направил два гафа, а сега продължава да ги задълбочава.

"В българската историческа книжнина от 60 г. има научна аргументация, че фашистки режим и фашистка власт у нас не е имало. Тази историческа неподготвеност на нашия премиер прави лоша услуга на българската позиция. Позицията на Петков е сериозна грешка", коментира още доц. Михов.

"В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание. С такъв поглед не може да се влиза в ЕС", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В едно и също време може ли да са нацистки режим,националистическа партия,фашистко правителство,шовинистични идеи на членовете в позиционната партия от властта участващи с концепцията в нагласа на националистическа партията съставяща фашистко правителството,управляваща в нацистки режим на експроприация на класите с обсебване на държавата с милитаризъм от участието на обществото по сформирани др. идеи на членове,концепции по партии съставящи правителства с режим на полит.течения,без тез градации.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата славяни ли са, славяни? "Слав" на английски, че и май на латински означавало роб. Ако не бяха "българите-окупатори" тези горди дарители на славянската писменост щяха да се стопят в германските концлагери.
40
3
 
4
 
! Отговори
Румна преди 2 години
Ти си гаф на природата Миховичу!
39
5
 
8
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Михов стана известен като един от паричните и паспортните патриоти.
38
4
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Кирлив Пръдков е евреин...канадски ***,който е в мафията на евреите,които ни грабят ресурсите! Белене за тоя евреин гнусен грозен!
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това правителство само Нинова е патриотична за Македония. Всички други са търгаши и ще продадат България за постове или визи както ИТН. А за цар Борис може да е убит от Хитлер е и било въпрос на време Хитлер да ликвидира България след като се разправи със СССР. Така че Македония не знаят и те за какво обвиняват България като нито цар Борис нито който да е фашист в България може да спре Хитлер. Ами сърбите и в Белград и те стават фашисти.
36
5
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Доцент Михов, защо синът ви е теляк в американските бази?
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядото на Петков е генерал от държавна сигурнист, а внучето едно разглезено ***.
34
6
 
14
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Кирил Петков вече няма подкрепата на българите. Видя се на януарските протести, че хората искат промяна и смяна на партиите на статуквото ПП, ИТН и ДБ. Това са партии на миналото и трябва да отстъпят властта на по-способни от тях партии, които да се справят с инфлацията, цената на тока и гата, защото се вижда явно, че Радев и Петков не са способни на това.
33
7
 
24
 
! Отговори
Кххъддтх преди 2 години
Кирил не може да ръководи България
32
7
 
21
 
! Отговори
Рхуъфъфйкн преди 2 години
Правителството трябва да пада от власт
31
6
 
20
 
! Отговори
Руиъъуиух преди 2 години
Кирил Петков трябва да подава оставка да не се прави на сляп и хитър да подава оставка
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Борис е фашис и диктатор от 1919 г. когато убива Стамболийски и налага военен режим. Михов просто лъже. За Македония напълно е прав и Петков трябва да подаде оставка. Македония е окупирана от кралство Сърбия и после от кралство Югославия още от 1913 г. и 1919 а припомним, че гръцкия и сръбския крале са братовчеди на Борис и България дава близо милион жертви заради Борис и техните царски войни и катастрофи и неслучайно Симеон - Фердинан е изгонен.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре , че гръмнаха мавзолея на Гошо Тарабата в центъра на София. Но Северна Македония имат 7 бр, паметници, бюстове в различни градове. Той е техен идол- създател на северомакевски етнос в Благоевградско. Поднасят му венци , цветя - както и на паметниците на Тито. Комунистите са промили мозъка до костите на северомакетата.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То оттук тръгва и цялата неразбория.Целият хаос в историята си е дело на нашите историци.Сърдят се,че ни викат фашисти ,но 45 г.историците ни създаваха този фашизъм по учебниците.Сърдят се,че ни викали азиатци и татари,но от 100г след Златарски ние само дирим българското из Азия.Сърдим се ,че ни викат ***,но се гордеем с Шамбалата.Отказваме се от славянските си корени,дирим азиатското и после македонците виновни.Ами вие като не искате ,те искат да са славяни!
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 1989 г. комунистическите учебници, по които учеха Българските деца , пишеха за монархофашизма. Комунистите и Бекапето само лъжат. Най-голямата лъжа и предателство на комунистите е сътворено от техния вожд Гошо-Тарабата. Той насилствено преименуваше Българи в макета. Който не искаше да се пише маке и си остава Българин - отива в затвора. Затова сега Стевчо - северомакедонският Фигурант иска северомакедонско малцинство в България.Гошо Тарабата- Предателя на България - от БКП-БСП.
26
5
 
21
 
! Отговори
оо преди 2 години
Кирил Петков дори не е учил история на България , а преговаря за Македония !?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам два учебника по история от социализма.Единият е от 74г ,а другият от 89г.В тях периодът между двете войни е наречен монархофашизъм.Учебниците от 89 буквално се ползваха до 95г.Тогава смениха тона,което е типично за историята като к...а на политиците.Но консенсус ,че е нямало фашизъм този човек си го измисля.
24
6
 
8
 
! Отговори
Зеуен преди 2 години
Харврдец.Толкова си може.
23
7
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Руснаците изкараха 1 седмица в Казахстан защото китайците толкова им разрешиха.