ГЕРБ: Поуки няма, Радев не може да бъде обединител на нацията

Очаквахме, че новият президентски мандат ще започне по друг начин, заявиха от партията
Обновена: 19 яну 2022 18:00 | 19 яну 2022 11:18, Нели Христова
211
ГЕРБ: Поуки няма, Радев не може да бъде обединител на нацията
Снимка: БГНЕС

Винаги сме твърдели, че демокрацията е зачитане на вота на българските граждани. Ние уважаваме институциите, затова и бяхме в залата при полагането на клетвата от г-н Радев и г-жа Йотова. Считаме обаче, че години наред всички думи за това, че една политическа партия, конкретно ПП ГЕРБ и нашата парламентарна група, е наричана с всякакви епитети, с опити да бъде чагъртана, влияе не на нас като парламентарна група, а е обида към всички членове и симпатизанти на тази политическа партия. Това каза Десислава Атанасова в отговор на въпроса защо напуснаха зала, когато президентът прави обръщение към народа.

Атанасова заяви, че демокрация означава да зачиташ вота на гражданите, без значение как са го упражнили, защото тази президентска двойка е избрана едва с 30% избирателна активност, но и да браниш своите избиратели.

„Имахме усещането, че вече са взети много поуки, че са разчетени много грешки за поведението назад в миналото и сблъсъкът между институциите.

Още по темата
Отново повтарям, че за да има работещи институции трябва да има диалог между тях и колкото и силен политически сблъсък да има, той трябва да е тук в тази сграда, не трябва да е по оста партии – президент. През последните 5 години видяхме, че президентът Радев не може да уплътни функцията, дадена от Конституцията да бъде обединител на нацията", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Очаквахме, че тези поуки са взети, защото нацията ни сега е разделена по много теми. Очаквахме, че новият президентски мандат ще започне по друг начин, ще има преосмисляне вече при по голям политически опит за това каква е ролята на политическите партии и каква е ролята на президентската институция. Ролята на президнетската институция е да търси консенсус, да бъде надпартиен българският президент, да кани когато е нужно и когато има нужда от реакции на кризи политическите партии да намират диалог. Това не се случи през последните 5 години, Консултативните съвети за национална сигурност не се провеждаха съгласно закона, не се обсъждаха важните теми, които вълнуват ежедневно българското общество”, заяви Атанасова.

Още реакции след клетвата на президента вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При управлението на крадците от герб агнешкото имаше цена 13 и 15 лева, а сега същите го вдигнаха на 21 лева.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да излязат от парламента завинаги, не само от залата и после пак да се връцнат със селските си физиономии на ни лук яли, ни мирисали.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да се дава думата на герб -- вече знаем наизуст какво ще повтарят като развалени грамофонни плочи. На всичко отгоре брътвежите им са пълни безсмислици в контекста на тяхното управление.
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при социализма знаеш ли какви бяха цените?
154
1
 
1
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
При управлението на Герб агнешкото имаше цена 13 и 15 лева ,сега е 21 лева. Хранителните продукти се калкулират всеки ден на по високи цени.КЬДЕ Е регулатора. ВДИГНАХА си двойно заплатите народните избранници,Какви фигуранти са само. Много милеят за народа си.НАКАЗАНИЯ НЯМА.
153
5
 
2
 
! Отговори
ВУТЕ преди 2 години
Всички гербави трябва да бъдат изчегъртани не само от институциите но и от тези земи
152
3
 
5
 
! Отговори
Обеднителят преди 2 години
Фигурантът е обеДнителят за Българите . Той прави Българите по-бедни.Тоя съшият е обеДИнител на всички ДС комуниститески ченгета.
151
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За радев не се тревожа изобщо, всичко което деградира герб е добро за България. Ако ковид-19 деградира герб той е добър за страната.
150
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб не са обединител -- партия на селяни и слабоинтелектуални, посланията им са първобитни, не могат да заблуждават чуждите хищници, припкат да ги обслужват.
149
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб се държат като губеща партия, без всякаква идеология. В момента само хвърлят лъжи в пространството...Нормално е, че не искат да се разделят с всички облаги...Пълно безобразно управление, безхаберие, колективна безотговорност. Виждаме болниците, виждаме пътищата, канализациите....Всичко останало от миналото вече се руши, а парите ни прехвърляни от фирма на фирма и никой в момента не поема отговорност за кражбите...Просто казано-свински черва. Трябва да има наказани и връщане на средства.
148
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поуката е, че повече не трябва да се допускат управляващи като Герб. В момента не сте градивна опозиция, напротив пречите на работата на Парламента. Не мога да обвинявам в кражби, без доказателстав, затова ще го кажа меко-оглозгана държава, разединението го направихте точно Герб и ДПС, защото превърнахте едни"ваши"хора в много богати и други два милиона, които емигрираха, а останалите съществуват. Българина трябва да разбере, че една държава се управлява добре, когато всички сме добре.
147
7
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
То па Буйко беше един обединител-мани,мани.Раздаваше пачки и постове на свои хора и се връткаше пред лидерите да не го пипат.А другите страдат-ни лечение,ни пари ,ни образование,ни икономика...пълен разпад.И мумун да сложат,ще е по-добре от предишното.
146
10
 
18
 
! Отговори
Мария Томова преди 2 години
Така и ще си остане в историята Радев - най-големият разединител и узурпатор на властта в България за всички времена ! То сдруго и няма с какво да се запомни:)))
145
16
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Никакво обединение с крадливия и корумпиран ГЕРБ.Тази група трябва да бъде изолирана.
144
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа полудя, вече не знае какво иска. И турско да станем, изобщо няма да го впечатли. Важно е Боко да е извън властта, а Македония извън ЕС.
143
17
 
10
 
! Отговори
пАНЧЕРЕВО преди 2 години
Джуджет Атасова грозницата ги говори тези глупости,как ще се обедениш с мафията с герб-сдс Доган бей дпс?Няма логика.Радев човек от народа български ГОРД летец офицер.
142
13
 
18
 
! Отговори
Рашкoff преди 2 години
Въпрос на месец-два е правителството да падне!След него е ред на *** Радев!
141
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 2 години
РАДЕВ ВЪН !!!
140
15
 
13
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Имаше една стара приказка където вълкът казал на агнето "хайде да се обединим!" Та и тиkвоча за това мечтае.
139
12
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как не го беше срам да се закълне в сащата тази Конституция, която погази, този прецедент?!