Йотова за Радев: В речта му фокусът е към обикновени човек

Многобройните избори през 2021 г. показали че не били сами
114
Йотова за Радев: В речта му фокусът е към обикновени човек
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Многобройните избори, които се проведоха в България през 2021 г. , не само президентските, показаха, че не сме сами", коментира пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова, която задно с президента Румен Радев положиха клетва за втория си мандат на тържествена церемония в Народното събрание.

Още по темата

Тя изтъкна като най-важното нещо от речта на президента фокуса към обикновения българин.

"Да погледнем през погледа и през интереса на обикновения човек. Само тогава политиката ще има смисъл и само тогава решенията ще бъдат актуални и ще имат резултат", посочи Йотова.

По думите ѝ справедливостта не е нещо, което се постига за ден или за седмица, а е едно постоянно действие, изискващо усилието на много хора, изискващо своите лидери и водачи.

Тя определи политиката на президентската институция като много последователна през изминалите 5 години.

"Тези 5 години бяха изпълнени с много трудности и предизвикателства. Ситуация на много влошено здраве между институциите, особено между президентската институция и мнозинството в 44 Народно събрание и последното правителство на Бойко Борисов. Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост. Желанието на предишните управляващи да изолират президентската власт във външнополитически план, но и от процесите в страната, доведоха да това, че днес не са във властта", каза тя.
 
Вицепрезидентът изказа очакване България да спре с т.нар. "йес политика" и да има своето място в решаването на кризите в Европа.

"Да се намесваме там, където знаем, че имаме експертизата, там, където зависи от нас дори заради географското ни положение, за да се решават и международни конфликти, за да се стабилизира ЕС, за да се избегнат геополитически стълкновения в тази част на Европа.Надявам се на една много по-активна политика и по-стабилен и категоричен глас на България. Ние ще бъдем инициатори - като институция, но ще бъдем и добър съюзник на законодателната и на изпълнителната власт", посочи Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
18
 
! Отговори
На фокус преди 2 години
Радев,трябваше в речта ти да включиш на фокус пликовете, които твоят съветник Пламен Узунов ти носеше в президенството?!
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две населени места с РЕЖИМ (според тях пестене) на тока скоро и в други по големи градове очаквайте неочакваното!!!!
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74.....Дали поне малко ще си спомня последните думи (нещо за народа) преди да изрече "ЗАКЛЕХ СЕ" Или на момента те вече не важат!?
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметките за тока и цените по магазините радват ли ви другари? Как е промяната другари? Червен президент и червени в управлението радват ли ви другари? Не се притеснявайте другари, промяната продължава, а мъката тепърва започва.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше "ейс политика" сега щяхме да сме на нивото на Полша и Чехия, но "так точна" политиката изповядвана и от тандема Радев-Йотова ни монтира трайно на последното място в ЕС.
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите много мазно говорят. Ама ако се заслуша човек, ще види че повтарят едни и същи 20 изречения.
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ше даде поредния труден урок на българския народ. Жалко, че ни си учим уроците.
71
0
 
15
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Човек да се смее ли , да реве ли , накрая него ще го изкарат , че или нищо не разбира , или е луд! Това за България е нормално !! И за Йотова е нормално , че нищо не прави ,и за това нищо си взима безкористно и без срам това , което и се полага . Ама от къде идат тия пари , дали от селяните примерно от Опака или другаде , за нея няма значение ! Ама да си спомни какво каза на Радев "Само ако не слушаш БСП , ще видиш две и две " Ех , БГ ,колко ни правят късопаметни ! Интереса клати феса ! / н
70
1
 
15
 
! Отговори
Тази преди 2 години
Жена е учител по словоблудство на Румбата'Народ,справедливост,обединение,обикновен човек!Игри с тези думи и хоп 12хилки,ами справедливо,ама за кого?
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента обикновеният човек изнемогва. Гладува и студува на всичко отгоре мутрите от топлофикация минават по апартаментите и искат да им се плаща хладката водичка наречена парно. В магазинине цените всеки ден летят. Енергиината мафия принуждава народа да плаща за пренос превоз на тока. Реално употребена ел.енергия за 80 лв става 180 лв с пренос превоза. Сеяндурите у парламата плащат ли ток за да видят как се натоварват домакниствата. Не не плащат ние обикновените им плащаме разноските.
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте я на снимката: дебела, охранена и самодоволна комунистическа номенклатура, родена от родители комунисти и цял живот не свършила работа за 2 лева! Само паразитиране, нищоправене и тук-таме високопарно говорене в някоя медия, от позицията на привилегирована и с нескрит неприязън към обикновения човек!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновените хора емигрираха.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме гласували за тия Ал и Пег.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова само хубави коментари а?? Кефиш ли се? Вие ще сте първите президенти ИЗРИТАНИс много шутове от Дондуков 2 да си знаеш.
64
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Кой номер Ви е фокуса не знам ,но докато Ви слушах днеска ми пристигна съобщение от теленор за индексация за 2021 година с 3.3%. Всеки ден по нещо се вдига,а пенсии и заплати надолу или съкращение,надолу или съкращение,плюя на управата Ви.
63
0
 
24
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Румен Радев не е моят президент
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пет години прави НИЩО, сега още пет. Ако някой ми каже КАКВО НАПРАВИ ТОЗИ БИЗОН ЗА ПЕТ ГОДИНИ ще го черпя сладолед(от скъпият)
61
0
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
По време на кризата, тая много надебеля......
60
0
 
14
 
! Отговори
паф преди 2 години
тая охранената разрошена лъвица е само за зоопарка, да и подхвърлят коричка сух хляб
59
0
 
21
 
! Отговори
Ченков преди 2 години
Много са смешни двамата президентаджии - надпреварват се да се словославят един друг и се изкарват кой от кой по-кадърен,кой от кой по загрижен за ... народа / ?! / ,а в същото време народът им се присмива за празните приказки и огромното нехайство относно тежко то положение в страната,докато те си вземат хубавички заплати само за ... хвалби ?!