Йотова за Радев: В речта му фокусът е към обикновени човек

Многобройните избори през 2021 г. показали че не били сами
114
Йотова за Радев: В речта му фокусът е към обикновени човек
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Многобройните избори, които се проведоха в България през 2021 г. , не само президентските, показаха, че не сме сами", коментира пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова, която задно с президента Румен Радев положиха клетва за втория си мандат на тържествена церемония в Народното събрание.

Още по темата

Тя изтъкна като най-важното нещо от речта на президента фокуса към обикновения българин.

"Да погледнем през погледа и през интереса на обикновения човек. Само тогава политиката ще има смисъл и само тогава решенията ще бъдат актуални и ще имат резултат", посочи Йотова.

По думите ѝ справедливостта не е нещо, което се постига за ден или за седмица, а е едно постоянно действие, изискващо усилието на много хора, изискващо своите лидери и водачи.

Тя определи политиката на президентската институция като много последователна през изминалите 5 години.

"Тези 5 години бяха изпълнени с много трудности и предизвикателства. Ситуация на много влошено здраве между институциите, особено между президентската институция и мнозинството в 44 Народно събрание и последното правителство на Бойко Борисов. Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост. Желанието на предишните управляващи да изолират президентската власт във външнополитически план, но и от процесите в страната, доведоха да това, че днес не са във властта", каза тя.
 
Вицепрезидентът изказа очакване България да спре с т.нар. "йес политика" и да има своето място в решаването на кризите в Европа.

"Да се намесваме там, където знаем, че имаме експертизата, там, където зависи от нас дори заради географското ни положение, за да се решават и международни конфликти, за да се стабилизира ЕС, за да се избегнат геополитически стълкновения в тази част на Европа.Надявам се на една много по-активна политика и по-стабилен и категоричен глас на България. Ние ще бъдем инициатори - като институция, но ще бъдем и добър съюзник на законодателната и на изпълнителната власт", посочи Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
единственото изчегъртване което се вижда е на българите от българия
57
0
 
21
 
! Отговори
Алоууу! преди 2 години
Значи така: вие сте необикновени, а ние обикновените да мрем ли? Импиичмънт!
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може така да се говори, освен ако не си диктатор.
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе като стана някак си пак резидент кой те поздрави,само русия и сърбия,а целият свят мълчеше,това красноречиво говори ,че си просто НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кики каза ,че свършил добра работа ,македонците нямали претенции за наши територий .Какво беше това убеден съм и той не разбира и осъзнава
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази високомерна жена трябва добре да се замисли определяйки хората като обикновени.Всеки човек е необикновен за своите близки.Да наричаш моите деца и родители,моите приятели ,които са толкова различни,духовни и достойни хора е обида.Но едва ли някой очаква нещо по различно.Да наричаш лекари,които спасяват човешки животи,учители ,които учат бъдещите поколения за обикновени е срамно и недостойно .
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви е честита радевата зима бе другаре!!!!!!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фокусирала се Paда към обикновения човек и му натресла зелени бандероли, ха хаха! Колко са цинични!
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко сеяндурке в момента стоиме без работа стотици хиляди защото мутрите ни искат зелен сертификат. Нали ваксинирането е пожелание нее задължително но зеленият сертификат означава принуда насилствено ваксане. Няма да се ваксам с Краварси блювоч децата ми ще гладуват но няма да стане вашата. Ваксаните заразяват. Аз не искам да заразявам затова няма да се ваксам. Но вие повече никога няма да видите власт. Вие ивашите протежета които са правят на управници ще отидете при Герб за компания.
49
2
 
20
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Е,как няма да хвали началника си.Нали благодарение на него Йотова се занимава с нищонеправене,получава за това мнооого хубава заплата и само увеличава обема си.
48
2
 
22
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 2 години
Обиковеният човек е изправен пред въпроса дали ще дочака пролетта по време на Радевото управление.
47
2
 
24
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Фокусът е предстоящият импийчмънт, другаре ! За всеки золум ,спретнат от Чорапа, трябва да се плаща !
46
3
 
15
 
! Отговори
БКП-отмъстител преди 2 години
Чорапа никога няма да прости на боко за грипените!
45
1
 
20
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Да бехте ПОГЛЕДНАЛИ,през погледа на ИЗЛЪГАНИТЕ,ПЕНСИОНЕРИ.
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало др.Йотова точно тези наивници които гласуваха за вас-обикновените хорица сега са най-потърпевши от сметки за ток,гориво,хляб...Вие с др.Радев трябва да се срамувате с толкова малко избиратели,и колко лв.дарихте вие при положение че той взима-15000лв,а ти-12000лв.само се оправдавате
43
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какви се мислят тези чалгарски Величества? На кого ще викат те обикновен човек? Я ги махайте тези селски благородия!
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пипнеш ли конституцията, онова на 12.01 ще ти се стори като малка компанийка на разходка!
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само прикаски а инфлацията и безработицата растат и заплати и пенсии спадат. Има някакъв фокус но е фокус -мокус.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 години такъв тормоз над хората е нямало и по османско , с какво заслужихме такъв тормоз. Официално ние сме най бързо изчезващата нация . На никой нищо лоше не сме направили. Стига вече!
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая кобила още не е разбрала,че заедно с Радев получават заплати за нищоправене при това най-високи!Всеки ден бройката на умиращите се увеличава,а повремето на служебното правителство и сега гледаха да назначат свои,,калинки-цялата рода'' както и днес се оправдават с Борисов!