Митов за посещението на Петков в Скопие: Нищо ново

Петков първо трябвало да отиде в Брюксел, а после в РСМ
Обновена: 19 яну 2022 18:22 | 19 яну 2022 14:00, Камелия Цветанова
30
Митов за посещението на Петков в Скопие: Нищо ново
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на външните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Даниел Митов коментира, че във вчерашната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония не се е чуло нищо ново.

"Според мен трябваше първо премиерът Петков да отиде до Брюксел или Вашингтон, за да изясни категорично българската позиция, да потърси от Европейската комисия съдействие и подкрепа за преговорните позиции, в които България вече е влязла в тези разговори“, каза Митов.

Още по темата

Той смята, че най-лесната част от предговорите са били нотите, които бяха изпратени и обявени вчера.

„Северна Македония никога не е имала проблем с изпращането на подобна нота. Истината е, че те винаги търсеха начин да изтъргуват това свое дипломатическо действие. Въпросът е какво са получили в замяна. Никой не казва, очевидно има някакъв скрит дневен ред, който българското правителство не казва нито на парламента, нито на българското общество. Големият риск е в един момент да се получи така, че да се стигне до ситуация, в която в парламента да бъде внесен документ и този документ евентуално да бъде отхвърлен от мнозинството народни представители и ние да изпаднем в неловко състояние, ако правителството вече поемало някакви ангажименти било пред Брюксел, било пред Скопие“, посочи Митов.

Той отбеляза, че въпросите, които трябва да бъдат решавани, са правата на българите, за промяна на учебниците и други.

Митов коментира и речта на президента Румен Радев, който днес положи клетва за втория си мандат.

Според депутата от ГЕРБ няма да има промяна в поведението на държавния глава в сравнение с първия му мандат.

„Първият му мандат беше изпъстрен с очевидно неразбиране за това каква роля му отрежда Конституцията. Очевидно желание за концентрация на власт, дори леко диктаторски и тоталитарен уклон. Той си позволи тежко да раздели българската нация, да лепи етикети на цели групи хора и политически партии. Това тежко разделение в момента, за съжаление, продължава“, отсече Митов.

Според него Радев ще продължи да разделя обществото.

Още политически реакции след посещението на премиера в Скопие вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
15 минутна среща. На свой терен македонецът се изрепчил и нашият едвам си прочел листчето. Пълен резил. Красиви и умни - Промяната продължава...
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 - Не го раздава - Той си е природен про--так и затова е в групичката на Бойко !
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей С-М-Е-Ш-Н-И-К , с конкурс за наглост ли Ви избират в този ГЕРБ ?! Такова БЕЗОЧИЕ НЯМА никъде по света - Да се мъчат хората да оправят разрухата след вашето скопено управление ,а ти да си нагъл да говориш и да ревеш че са ти измъкнали крадливото кокълче от устичката ?!
15
1
 
6
 
! Отговори
Доктор Хук преди 2 години
Вие госпожи и господа :протестъри:,можете ли да си представите, един трапер да знае историята на страната в която се е родил и избягал от Нея, още повече да я защитава. Неговият родител заяви пред всички средства за масова информация,че Канада е дала много повече на неговото отроче от БЪЛГАРИЯ.ПРЕДАТЕЛИ баша и син ВЪН от БЪЛГАРИЯ
14
3
 
13
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ами да бяхте подписали читав договор бе, пичове. Сега какво се обяснявате? Гърците първо преговаряха, после подписаха. А вие първо подписахте, че ще преговаряте. И сега някой друг трябва да ви оправя бакиите.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо го измисли:Ние сме били фашисти?!И те нямали териториални претенции!Аз вече се успокоих!Това е просто Киро!Креатура на Юмрука!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми е да не казвам през къде дали Македония ще влезе в ЕС или не.Популизъм и Демагогия.
11
3
 
8
 
! Отговори
Минавка преди 2 години
Петков и колегата му от Македония са изпили едно шише крушова ракия,с мезе кисали краставици ,кис.зеле,суджук,луканка .Просто са си направили един купон.Това е всичко.Двама ЛАКЕЙ,които трябва да слушат Големите Началници и нищо повече.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох на мама червените бузки бе.Митов не реви като бебе, че ти взеха играчките.Ти сам се предаде на сикаджията от Банкя.
9
9
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Я да чуем каква я свърши герПдпс за 12 години, че тогава да критикуват !!!___Че то некадърници да критикуват не е много морално, *** те от ОПГ герПдпс не разбират от етика !!!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква Северна Македония, не идва глад а вече е глад и следва мизерия и смърт !
7
0
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Антибългарската кампания тече от 70 години, никоя наша партия няма вина за нея. А ти искаш ли един ден да чуеш за 1300 години Македония, а? Не трябва да отстъпваме с цената на нищо!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ленчето ще прави министерство на домашно насилие , ако спре да си епилира сключените вежди и мустаците всички ще я разбереме
5
1
 
5
 
! Отговори
ha преди 2 години
До баба Ленче-- Няма ли кой да им каже че това не са стартъпи .. ?
4
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как нищо ново.За разлика от вас,които създадохте само омраза и анти-Македонска и анти-Българска кампания в двете държави,тези правят точно обратното.Въпреки ,че аз не харесвам нито Македонци нито Българи,предпочитам да се разбират и да се направи всичко,което се казва от новите премиери.
3
1
 
6
 
! Отговори
баба Ленче преди 2 години
... и яко стартъпи.
2
3
 
19
 
! Отговори
ha преди 2 години
Кирчо си мисли, че да управляваш държава е като да управляваш проект , но уве не е същото. Като гледам и това момиченце Ленчето се е хванала с нещо което не разбира. Лошото е , че нямат никакъв опит а ще се учат в най трудните времена. Девойчето си мисли, че се намира в проекти и за нея всичко е stand up meetings , action and cutover plan. :)))
1
3
 
15
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Е как нищо ново! Ще лети самолетче между Скопие и София, а ние простите данъкоплатци ще му плащаме керосина. Освен това премиера на РСМ обеща да не претендира за Банско... Нямало нищо ново...