Кирил Петков: България е суверенна държава, няма втора категория членки на НАТО

Премиерът призова Русия да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението
Обновена: 21 яну 2022 14:21 | 21 яну 2022 14:08, Красимир Ангелов
337
Кирил Петков: България е суверенна държава, няма втора категория членки на НАТО
Снимка: БГНЕС

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО и като такъв решаваме сами да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори". Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който бе повикан в Народното събрание, за да бъде изслушан.

Още по темата
Искането дойде от групата на ГЕРБ заради искането от страна на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България.

По-рано днес руското външно министерство излезе с информация, от което стана ясно какво означава за България и Румъния искането на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 г.

Кирил Петков призова Руската федерация да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението и да работи за по-сигурна Европа.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни-членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно и в ограничен обем", заяви Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Петков,лъжеш!!! България не е суверенна държава и едно от доказателствата е,че ти си евреин с откраднати Български имена. България се управлява от турци,евреи и арменци,а това не позволява суверенитет. Оставка и затвор!
241
3
 
10
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Да, да щом казваш вервам ти, хахаха. Отдавна сме се доказали като дупедавци и продажници.
240
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо,това ли ти каза да кажеш Х.Мустафа.
239
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е суверенна държава и никой, нито Русия, нито САЩ ще й казват как да си води вътрешната и външната политика. Народа иска неутралитет. Да им е ясно на тия от Кремъл и от Вашингтон и да не ни забъркват в дивотийте си. Имаме си достатъчно проблеми, че да си навличаме още.
238
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ... някакъв смеш ник по-долу с нетърпение чакал новите F-16, които щели да го защитят... Първо, тези самолети ги няма и на хартия, камо ли да ти ги докарат. Ако ни ги докарат, ще искат още толкова пари и ще дойдат след поне 10 години (много късно, чак след като отнесем боя). И второ оптимисте, виж колко са самолетите на руснаците - над 1500. Тези прехвалени златни фърчила които чакаш няма да успеят дори да излетят, камо ли да те защитават.
237
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призовал Русия да остане ангажирана с диалога за деескалация, а ние тука против Русия кътаме цели 6 американски бази, за които плащаме от собствения си джоб. Сега и някакви испанци, като разбрали, че може да си правят тук база, а ние да им плащаме масрафа и те напъват да ни се натресат на главите... Един вид, ние се готвим да ги стреляме, но се надяваме те да се деескалират, защото сме много хубави и симпатични??? Пълна глупост. Каквото повикало, такова отвърнало - ще ядем шамарите.
236
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
духалката на радев генчовска се покри в миша дупка ..... с пълна дупка
235
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДА В ГЪРЦИЯ НЕ Е СТЪПВАЛ РУСКИ БОТУШ,НО РУСИЯ Е ЕДНА ОТ СЪЗДАТЕЛКИТЕ НА НОВА ГЪРЦИЯ НА ПЕЛОПОНЕС 1821 Г.А И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ВСЕ ПАК,ЧЕ ТУРЦИЯ ИЗПОЛЗВА БЕЖАНСКАТА КРИЗА,ЗА ДА ПРЕВЪРНЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕГЕЙСКИТЕ ОСТРОВИ НА ГЪРЦИЯ В ПРОТЕКТОРАТИ НА ООН,КЪДЕТО АТИНА ВЕЧЕ НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ!
234
10
 
19
 
! Отговори
МОСКВА преди 2 години
Референдум за нато и всички войски да с е махат.България е на думи в нато да си взем,ат соломон паси също.
233
18
 
8
 
! Отговори
ДВГ преди 2 години
Много колеги патриоти настояват първите ядрени удари оо Москва да бъдат нанесени от наша територия. Аз лично не съм толкова краен но с нетърпение очаквам първите Ф16-ки за да можем поне да защитим небето си от кръвожадните азиатските племена населяващи територията наричана Русия.
232
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция никога не е стъпвал мръсния руски ботуш и гърция винаги е по-напред. Махайте мръсните руски ръце от България. От 1944 до 1989 ни държахте роби
231
5
 
9
 
! Отговори
Няма да има война преди 2 години
Ще се сключи мирен договор между НАТО и Русия.
230
13
 
11
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
Не разбирам, какво искат тези от ГЕРБ .. реклама ли си правят.. точки ли набират...само се "заяждат" с новите.. Аз до 1 май няма да критикувам новите, щото време трябва да очистят Агеевите обори на ГЕРБ.. а там е тъй замирисало и лайЙна колкото искате. И второ Русия се обръща към САЩ, а не към нас.. Нас Никой няма да ни "сефери" нито от Москва, нито от Вашингтон какво искаме ние... Това не е интеграл да е трудно да дойда до главите Ви и главите на ГЕРБ
229
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги в историята, пак май изтеглихме късата клечка. Такава е орисията ни....
228
6
 
22
 
! Отговори
жу преди 2 години
Не ние не сме 2 ра категория понеже сме трета...
227
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинолигарси докараха нещата до там, че като чуя руска реч тръпки ме побиват. Но съзнавам че руските хора не са виновни. Страдат и ги държат в подчинение.
226
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще остася ответните удари? Населението на САЩ или на България и Румъния?Лесно се водят войни на хиляди километри от собствената територия. И за какъв ни е да се месим? Че някой ще ни помогне ако ни нападнат нас в други случаи? Ако имат стратегически интерес, да. Водене на военни действия не е хубаво нещо за цивилните. Още повече когато страната не е директно нападната, а ще трявбва да търпи несгоди заради чужди интереси.
225
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият начин да победим руснаците е начело на обединените войски да застане великият фелдмаршал Митьо Пищова..Невероятен стратег и майстор на нападателната война освен това е и велик любовник а и рускините са красиви ...
224
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, за Петков всичко е бизнес. Ако руснаците му дадат повече пари от американците ще работи за тях.
223
2
 
5
 
! Отговори
Сюргюн бей преди 2 години
Куоооооо