Митов: Отстъпи ли Петков в Скопие от позицията ни?

Българският премиер не използва експертизата на МВнР
21 яну 2022 11:55, Елка Василева
25
Митов: Отстъпи ли Петков в Скопие от позицията ни?
Кадър: БНТ

Ентусиазмът на премиера Кирил Петков контрастира с общественото мнение, а министър-председателят дължи много отговори, тъй като изобщо не е ясно какво всъщност се случи в Скопие за по голямата част от българската публика - отстъпи ли Кирил Петков от българската позиция. Така депутатът от ГЕРБ Даниел Митов коментира пред БНТ срещата Петков - Ковачевски в Скопие.

Още по темата

„На практика всички партии и участници в КСНС се обединиха около твърда позиция, която стъпва на Рамковата позиция от 2019 г., декларацията на парламента и тези документи са отразени в т.нар. позиция 5+1. Ако България е отстъпила от това, аз не знам как да го окачествя освен като прекрачване на мандата и едва ли не предателство", допълни Митов.

Депутатът определи като голям проблем изказванията на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че България на практика е отменила досегашните си позиции и Кирил Петков е отишъл със съвсем нова преговорна рамка.

"Няколко неща ме притесняват. Българският премиер не използва експертизата на МВнР. Ако я ползваше, може би нямаше да сме свидетели на този словесен безпорядък в отговорите му. Второ, опасявам се, че той е в плен на логиката "дайте да пуснем РСМ да преговаря, пък после можем да ги спрем по време на преговорите, ако не изпълняват някои условия. Тази логика е неосъществима", каза още той.

Червените линии са ясни и са свързани с дълбоки исторически и политически натрупвания. Не всички могат да бъдат изчистени, но можем да започнем да навлизаме в добросъседските отношения, описани в договора, подписан от двете държави, смята Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом депутатите не знаят какво е говорил Петков в Скопие, то как народа да знае нещо ? А повтаряха, че ще работят открито и на светло. Високомерно е поведението му към народа. Петков ще го докара до предателство. Натам вървят нещата.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си бил там,да разбереш.
16
4
 
8
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Зиро Петков е безродник и национален предател. С това ще остане в историята. Това че няма да умре от естествена смърт е само последствие от собствените му действия
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е прав си е Митов. Тука комунистите във форума защитават мъглата на Петков.
14
8
 
20
 
! Отговори
L. преди 2 години
Този никога не ми е бил приятен, но в случая говори доста смислено. Наистина, пълна димна завеса около посещението на премиера в Скопие. И макетата са някак весели. Да не се окаже, че канадската ливада не се ръководи от боянската, а от вашингтонската.
13
3
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Със северномакедонците трябва да се скъсат всякакви дипломатически връзки, докато не вкарат българите в конституцията си. След това може да започнат преговори по историческите теми и когато се съгласят тогава да им се отвори врата за преговори със ЕС. После самите преговори и някъде след 80-100 години, когато спомена за великото им юго-минало и цар Тито избледнее и албанците са 80% от населението там да заповядат при цивилизованите държави.
12
3
 
20
 
! Отговори
македонците преди 2 години
видяха кви меки китки сме си избрали да управляват, че и на крака им отиде да им се слага. То такъв хлъзгав "политик" не бях виждал скоро
11
3
 
11
 
! Отговори
Kuku преди 2 години
Мазен наглец, пфу!
10
5
 
14
 
! Отговори
ДИКТАТУРАТА-РАДЕВ преди 2 години
ГОТВИ НОВА ПАРТИЯ...ДНИТЕ НА КИРЧО СА ПРЕБРОЕНИ...УПОТРЕБЕНИ И ИЗХВЪРЛЕНИ...ДС/БКП +РАДЕВ =СЕРИЙНИ ПРЕВРАТАДЖИИ..!!........ ДОЛУ, ДИКТАТУРАТА...!!
9
2
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Не само е отстъпил..И обувката е вързал!
8
4
 
20
 
! Отговори
mery преди 2 години
Голямо бързане за това посещение за да се договори авиолиния София - Скопие, която да събира пътници за американската авиокомпания оперираща в България за полетите и от София до САЩ и Канада. Нямаме приет бюджет, бизнесът и гражданите се чудят как да се оправят с цените на тока и газа, а се хвърлят усилия да се правят разни комисии за да вкараме Македония в ЕС.
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некомпетентен предател е Киро!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Налезил се наш Киро пред смачканите българи в Македония и им обяснява как ще могат да идват до София за 20 минути,а те работа не могат да си намерят защото се смятат за такива открито и учат децата им в училище, че са фашисти и татари.
5
12
 
8
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Каква двуцевка си ти Дани?Не се бъркай в мъжките разговори.Ти си от добрите снахи на Селяка от Банкя.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На такива като този по времето на ВМРО са им махали главите в буквалния смисъл.
3
3
 
22
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
България е отстъпила, защото политиците ни са пудели назначени от външни сили. Който иска да намери видеото от 5-минутната среща с горките българите в Македония. Налезил се нашия, дори и палтото не си свалил, обяснява им на хората които ги мачкат навсякъде как той получил стипендия за Харвард и как ние на Балканите можем много повече и кск ще могат да идват за 15 минути до София. После пишат отворени писма до президента и медиите.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киртака забърка голяма каша... все едно си нямаме други проблеми, та сме седнали да правим политически врътки за РСМ... Значи първо да реши здравната криза, икономическата криза, политическо-военната криза с Окрайна, пък после ако РСМ не са клекнали да изпълнят условията ни(след 5-10 години), ще ги мислим какво да ги правим. Киртака действа все едно на нас ни е много важно РСМ да влезе в ЕС. Ми - не, не ни е важно!
1
10
 
9
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Къде ти е вожда нищожество,да запали джапанките за дубай ,Рашков да отива да го търси веднага.