Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"
379
Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника. Това се каза в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
„Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, посочва Радев.
 
България се оказа в центъра на напрежението между НАТО и Москва заради струпването на руски войски около Украйна в последните седмици. Руското външно министерство поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния, въпреки че Алиансът вече отхвърли настояването да се оттегли от приетите след 1997 г. страни членки.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още по темата: НАТОрадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей нато и козяк разшириха активацията върху президента и партия герб , че рябков казал нато що не се върне на позициите на 97 , нещо пропуснато няма как да стане, що не искаме преразглеждане на ньойския договор , страната югославия не съществува , и по него трябва да имаме излаз на бяло море , като ни взимат покрайнините , обаче англичаните въпреки договора дават излаза на гърците
261
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 317 АнонименУмираш от желание за ради скапаното нато да бъде ликвидирана софия и част от българия ! Това ли искаш наистина ?
260
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 318 АнонименНе се напъвай да остроумничиш тъй като не ти достига умствен капацитет за тази сложна човешка дейност. От това напъване можеш само да са испуснеш тука и да изгониш читателите
259
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Върбан "освен за глупаците които вярват на лъжата че си руски агент." Каква лъжа бе, другарю. Това, че Решетников лично си е подбрал Радев е ФАКТ. Факт е, че политическото крило на руснаците БСП си го издигна за кандидат. Глупаците са тия, които не забелязват какви НЕИСТОВИ усилия полагате русофилите да изкарате Радев "западен" (както, разбира се и неговите кукли *** и Кокорчо.То затова беше и зора с "харвард", а преди това с "австриеца" Шнорхел").Опитите за мимиркия на червените са комични
258
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Morski "Румъния свиква Съвета за Национална Сигурност заради изказването на Лавров! А НАШИЯТ РЕЗИДЕНТ ШПАКЛОВА ПОЛОЖЕНИЕТО С КУХА ДЕКЛАРАЦИЯ!" Ами, нали червените използваха аргумента, че Румъния била по-напред от нас, за да свалят Борисов. И тук се вижда, че Румъния е по-напред от нас точно защото не поляга на комунистическите сатрапи от северизток, за разлика от техните слуги в България, които саботрат собствената си страна на всяка крачка. Как няма да сме след Румъния?
257
3
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Радев се измъкна като *** с тази декларация! Първо се направи на "мъж", след което, едва ли не се извини, че тука нямало постоянно присъствие на НАТО, и че решенията се вземали взаимно...! Т.е. ,той не бил нищо виновен, а това е положението! Жалка картина! Колко ли е зависим от тях, че го гони такова шубе!
256
8
 
10
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Румъния свиква Съвета за Национална Сигурност заради изказването на Лавров! А НАШИЯТ РЕЗИДЕНТ ШПАКЛОВА ПОЛОЖЕНИЕТО С КУХА ДЕКЛАРАЦИЯ!
255
5
 
11
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
радеФ, исторически е доказано че нашите управници винаги избират грешната страна. В думите ти няма капка изненада, освен за глупаците които вярват на лъжата че си руски агент. Тази лъжа я пускат пък други ***, които си мислят че вече са вкоренили мнението че всичко руско е лошо.
254
6
 
12
 
! Отговори
МИРО: преди 2 години
РАДЕВ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА!ВСЕКИ ВИЖДА ГО ТОВА!ТОЙ ЗА НАС Е ЖАЛКА КУКЛА, СРАМ ЗА НАШАТА СТРАНА!!!
253
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било, посочва Радев."Ами те руснаците не отправят исканията си към вас изобщо. Отправят ги към американците, господарите ви. Знаят, че вие сте се продали и нямате думата
252
3
 
2
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До веселина ---- Веси, нямам нищо против, но само да не се окажеш мъж с висящи апаратури.
251
25
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво г-н Президент. Истински българин сте.
250
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Радев, и- хабер- сй- няма , от- сйн- и- майка,.Русия...
249
10
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Мили- хора,...Ако- ще, да- се- върне- времето,...Семейство Фандъкови Ще- е-- съдено, както семейството Ладен ,...Или, колко- му- остава, и- повече ....
248
10
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
България желае мир и сигурност и затова няма да има второ дете във повечето случай .......България ще се раздели на официални държавиЕтнически групи .....И ще има едно дете на семейство Със заплата десет пъти над сега Най- малко ....
247
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари не се ядосвайте , даже водката е полска .
246
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е изцяло в услуга на Москва.
245
8
 
11
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
ей падна долу!!! къв генерал си ти бе!такива като тебе докараха турците преди 500 години!!!
244
16
 
7
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Рейгън Да, на руснаците им върви. Казват, че нямало ядрена война между Русия и Украйна. Ами, войната започна и то с атомната бомба в Чернобил, когато *** избомбиха укрите, за да ги сплашат. Абе, не им върви. А совалката им даде фира не по време на полет, а... при СРУТВАНЕ на хангара, в който е била скрита. При тези върхови технологии и зиг-заг ракети няма да се учудя, ако рашките се самоизбомбят и приключат завинаги.
243
9
 
13
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Радев, как не те е срам! Вместо да застанеш зад - може и отпред - съветското пасольство ти мънкаш като ученичка забравила да си научи урока. Оппа, а за шпионския скандал няма ли да кажеш нещо. Ти ли си президент на (Н)РБ или още е Тодор Хр. Живков, щото на електоратните уфси не им става ясно. Да знаеш, че с тези ДС ъдвайзъри около тебе до никъде няма да я докараш.