Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"
379
Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника. Това се каза в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
„Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, посочва Радев.
 
България се оказа в центъра на напрежението между НАТО и Москва заради струпването на руски войски около Украйна в последните седмици. Руското външно министерство поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния, въпреки че Алиансът вече отхвърли настояването да се оттегли от приетите след 1997 г. страни членки.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още по темата: наторадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 244 - Изобщо не ти е ясно ! Точно такива ситуации сплотяват една нация около лидерите им ! Путин е ВЕЛИК ПОЛИТИК , и това се знае както на Изток , така и на Запад ! Руснаците Не са глупави да не го разбират , и затова подобни приказки как щели да го ритнат са само за невежи лаици ! Кубинците след всичкия глад още говорят за Кастро като за СВЕТЕЦ . така че преди да пишеш глупости мисли !
201
11
 
7
 
! Отговори
hahah преди 2 години
Русофилите кефите ли се...?
200
2
 
10
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Мълчи,бе, обратен на умното. Американско ***.
199
8
 
2
 
! Отговори
само Радев преди 2 години
Положението е много деликатно , и няма много какво повече да се каже от наша страна , освен да следим развоя на събитията ! В края на краищата това членство дето го развяваме гордо всеки ден като "прано бельо" си има своята цена и да не дава Господ ПОСЛЕДСТВИЯ ! Убеден съм , че Русия НЕ желае да пострадаме , но със сигурност се очаква и ние да проявим разум в поведението си , макар и да имаме съответната ангажираност като членка , но пък нито сме толкова силни , нито толкова големи ?!
198
7
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
НАЛИ НАТО ИСКАХА РУСИЯ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ КАЗАКСТАН А СЕГА НЕ ИСКАТ ТЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ?????
197
5
 
15
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Ако разполагането на натовски войски в България зависеше от България,то трябваше да реагираме много остро и незабавно!Обаче зависи само и единствено от САЩ,тъй че все тая,не ни и питат.Понеже преговорите са само между Русия и САЩ,нашето мнение,както и на другите е без значение.И за това трябва да се сърдим на САЩ,а не на Русия.
196
11
 
7
 
! Отговори
Ей Лавров! преди 2 години
На лято ще се молите за имотче на морето ама ще бъдат на двойна цена за руснаци
195
18
 
9
 
! Отговори
Разберете бе преди 2 години
САЩ ни освободиха от руско робство и винаги ще сме с тях
194
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите са малцинство, но са гласовити и създават впечатление, че са много.
193
12
 
8
 
! Отговори
Бассси преди 2 години
Какво им става на тия руснаци бе че се държат идиотскии
192
12
 
6
 
! Отговори
До МИРО преди 2 години
От какво са те освободили втория път? От фашизма, който никога не го е имало ли? Смешни сте!
191
9
 
8
 
! Отговори
Енимолс преди 2 години
Българите най не обичат да ги командват. Тук вече сгрешиха и загубиха много. Лавров просто унищожи Русия в очите на българите
190
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Лавров, не стъпвайте в България че ще ви изколим като през 1916г край Добрич.
189
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е безгласна буква, него никой не го пита защото от него нищо не зависи. Искането за оттегляне е към американците които дърпат конците.
188
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво бе Радев, знаех си че лъжеш русофилите!
187
2
 
7
 
! Отговори
Дечо преди 2 години
Ама вижте, Ердоган излиза като политик и дипломат!!! Иска помирение!!!Нашият Радев нищо не прави!!!Взема мижава позиция!!! СРАМОТА ЗА НЕГО!!! ЕДИН РЕГИОН СМЕ!!!ГЕНЕРАЛ Е!!!ЕРОГАН ГЕНЕРАЛ ЛИ Е???Той Костадинов ще им разкаже на Радевци играта!!!
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 223.Бог да прости,Светицата Ванга,тя никога не е казвала подобно нещо.Тя почина преди Президента Путин да стане Президент на Русия.И никога не би казала подобно нещо,защото тя просто виждаше в бъдеще и предсказваше,но не даваше мнение за хората.
185
9
 
8
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
До 225!!! Благодаря!Ако ще истински форум,нека бъде!Кой иска войната? Руснаците или САЩ?Къде са моралните ценности в НАТО В ЕС или Русия повече?За мен американците са държава без национален бит и традиции,а ние поне това го имаме, руснаците също!!!Те са наши двойни освободители!!! ИСТОРИЯТА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!!!
184
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли Костадинов иска да напуснем НАТО за да Русия след това отново да ни окупира
183
4
 
3
 
! Отговори
Шоп от Марс преди 2 години
Мен ме интересува дали ще нападнат Шопландия ,не ме интересува Украйна.Босят се слухове сред нас шопите за инвазия.Но ние сме готови,подготвени сме.Да живее Шопландия!!!