Корнелия Нинова остава начело на БСП, конгресът не прие оставката й

415 делегати на левицата подкрепиха лидера си
Обновена: 22 яну 2022 17:47 | 22 яну 2022 16:42, Анисия Иванова
293
Корнелия Нинова остава начело на БСП, конгресът не прие оставката й
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова, съобщгиха от пресцентъра на БСП

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „Против“ оставката на Корнелия Нинова, а 20 гласуваха „Въздържал се“.

Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.

Показахме, че сме свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение, заяви Нинова, след като делегатите не приеха оставката ѝ.
 
"Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно. Благодаря ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство", каза тя след гласуването.

"Благодаря ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия."

"Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа", добави Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още по темата: БСПоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Нинова или копирна мащина няма кой знае какво значение,по добре беше нов ксерокс просто защото ще е друг,пак ще вади само копия нищо оригинално
222
1
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анализатор Проблемът ти не е БСП, а как ще се нагушат ПП.
221
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Цирковата трупа БСП с главен художествен ръководител др.Нинова продължава с представленията си.На следващите избори БСП извън парламента.
220
5
 
0
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Никаква вина няма другарта Нинова ..
219
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 219Още Христо Ботев е написал: И всекиму добро прави, само, знайте, за парата.
218
1
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Снощи по Панорама Андрей Райчев си го каза директно - аз също съм бесепар, социалист, но ако тази жена остане начело на БСП, ако не се приеме оставката й, БСП просто ще изчезне. На следващите избори, когато и да са те, ще трябва да се борят да минат 4%.
217
15
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Преизбраха Корнелия Нинова. И има за какво. Тя изчисти петата колона на ГЕРБ в БСП (Георги Гергов, Кирил Добрев и други край тях), въведе мандатност (включително за председателя), пенсионира "вечните" депутати, и въпреки всички трусове БСП е във властта.
216
5
 
9
 
! Отговори
kok преди 2 години
По-добре Нинова , отколкото онова ***.ди Зарков . Тя е твърдо против гейските тъпотии .
215
0
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Большой театър !
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правешкият интелект клати много българи за огромно съжаление.
213
3
 
0
 
! Отговори
Заьо преди 2 години
227, като я няма БСП ти ще си щастлив, ако ги има ще си нещастен, ти избираш. Само за инфо, по-скоро ще си нещастен.
212
1
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Ей, тези социалисти с един член да останат пак за победа ще говорят. Сега пък щели да печелят местните избори през 2023. Аз нямам спомен да не са казвали преди всеки избор, че ще го спечелят. А бе, лузъри, вас не знам дали изобщо ще ви има тогава, нещастници жалки
211
0
 
1
 
! Отговори
Заьо преди 2 години
223, ти си от конкуренцията, затова плюеш. Надявай се. Няма лошо, човек е хубаво да има мечти.
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината Кyрнелия
209
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Браво на *** - оказа се политик с т0пки!
208
2
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Eй това е комунистите и комунизъма-само абсурди!След поредното сгромолясване на партията,лидерката й в наградата получава същия пост за още 4 години.Да се надяваме,че дотогава тя ще я превърне в една бутикова партия,за която ще гласува само тя и родата й.
207
2
 
3
 
! Отговори
Заьо преди 2 години
Какво сте се загрижили толкова за БСП, нали тя не вашата партия? Ако толкова много искате да се ангажирате станете членове и се ангажирайте. БСП си има органи и те взимат решения, които за вас са без значение.
206
2
 
13
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
НИНОВА ПРЕДСТАВЯ УЧАСТИЕТО ВЪВ ВЛАСТТА И РАЗДАВАНЕТО НА ПОСТОВЕ---КАТО УСПЕХ..... ХАХАХААА..... А, *** НЕ СЕ УСЕЩА, ЧЕ ТОВА Е ВИША КОРУПЦИЯ...И ЛУД СМЕХ!!!!!!!
205
0
 
17
 
! Отговори
Хамлет Шекспиров преди 2 години
Дайте да си кажем истината... Стари кирливи муцуни се опитват да се представят за нови и чисти. Целият ни политически живот е просто един фарс. Загуба на 800 хиляди гласа е представена за победа, щото я компенсираха с министерски постове. Хайде де... това си е чиста пробра корупция.. Това ли заслужава България? Поредният фарс на полицити, за който парица е царица....
204
0
 
23
 
! Отговори
Георги преди 2 години
ДОволен съм, че синята депутатка г-жа Нинова остана начело на левицата. От както тя е начело на БСП, партията затъва стремглаво надолу. Още малко и съвсем ще изчезне. Добре се справя г-жа Нинова, браво!