Крум Дончев: БСП трябва да се фокусира върху проблемите на българите

Според него, не трябва левицата да се занимава с вътрешнопартийни избори
22 яну 2022 13:08, Петя Славова
10
Крум Дончев: БСП трябва да се фокусира върху проблемите на българите
Снимка: Пресцентър на Българската социалистическа партия

БСП е в управлението на държавата и това е ясен знак, че основният фокус трябва да бъде насочен към разрешаването на проблемите на българите, а не да се занимава с вътрешнопартийни избори. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Крум Дончев преди началото на Конгреса на партията.

Още по темата

По неговите думи именно сега е моментът, в който социалистите трябва да покажат, че имат волята и потенциала да се борят срещу онзи неолиберален модел на управление, който ни заличаваше като нация, и който докара държавата до огромно социално разделение през последните 10 и повече години.

Дончев подчерта, че БСП има огромен експертен потенциал, което не само я прави достоен коалиционен партньор, но и партньор имащ умението и гъвкавостта да приема всяко по-добро предложение.

"Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон. Председателят Нинова е избрана в пряк избор от всички членове на партията и трябва да довърши мандата си. Всяко различно мнение от това, публично назовано, е директен удар по всеки социалист.

Политиката и спортът са много близки като стратегическа постановка, защото и в двата случая става въпрос за отбор, който трябва да е обединен в името на една кауза, а не да използва подхода на индивидуализма или така нареченото сочене с пръст. Соченето с пръст към една личност е пагубно за цялата партия и нейните симпатизанти. Победите и загубите трябва да са обект на колективна отговорност, като съответно и двете трябва да бъдат анализирани прецизно и усърдно, за да може винаги да се върви в посока на допълнително усъвършенстване", категоричен бе Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
БСП ?! Няма такава партия.....
7
0
 
1
 
! Отговори
извод преди 2 години
Спорта е бизнес, политиката също!
6
1
 
1
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Един подвиг да имат тея оправляващи та да може да се развива държавата от старото управление да ги Елиминират 30 години са там и неса мръдна ли милиарди се източника от тогава
5
1
 
3
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Грозна си моя горо миришеш на лъжа
4
1
 
7
 
! Отговори
преди 2 години
Круме, именно бкп е един от проблемите на Българите
3
0
 
13
 
! Отговори
Като преди 2 години
Гледам Корнелия нищо не прави. До сега няма нейн коментар по въпроса с пенсиите. Имам чувството. Че с влизането в тази коалиция ще срине още повече партията. Като е толкова ербап да каже нещо за пенсиите, за бонусите в НАП, за увеличаване на администрацията чрез нови агенции и министерства. Иначе на Асенчо пенсионерите му пречат на длъжности на минимална заплата. Очаква повече, получих нищо. Вместо да гонят пенсионерите да бяха махнали калинките, но те стоят
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки път, като са на власт ни решават проблемите и все са нерешени. Сега пак натам се насочват, проблемите на българите. Дали пък изобщо ги интересуват?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемите на българите са че искат един лев партийна субсидия а БСП искат 8 + държавни хранилки + усвояване . Те тва е проблема.