Разследван ли е досегашният директор на "Автомагистрали"?

Към момента в МРРБ няма такава информация
22 яну 2022 12:05, Петя Славова
18
Разследван ли е досегашният директор на "Автомагистрали"?
Снимка: БГНЕС

Към момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ не е налична информация дали досегашният директор на "Автомагистрали" ЕАД Десислава Христова се разследва от компетентните институции. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Николай Нанков, който беше и министър на регионалното развитие. Аз съм сигурен, че вие много добре знаете отговорите на тези въпроси, които ми задавате, обърна се министър Грозданов към Николай Нанков.

Още по темата

Избирането и освобождаването на членове на Съвета на директорите на еднолични акционерни дружества са от компетентността на Общото събрание на акционерите, а в този случай на министъра на регионалното развитие и благоустройството, напомни Караджов. В тази връзка, на проведеното Общо събрание на "Автомагистрали" на 17 януари тази година, е взето решение за промяна в Устава и промени в състава на Съвета на директорите на дружеството. Промяната в устава е свързана с представителството, което до този момент се е осъществявало от двама изпълнителни директори, като е преценено, че по-скоро се обременява оперативността на действията за вземане на бързи и адекватни решения, допълни министърът. Той посочи, че вземането на такова решени е продиктувано от това, че обичайната практика при управлението на акционерно дружество е осъществяването на тези функции да бъде от един изпълнителен директор.

В четвъртък министър Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД. Петков и Генчев са служители на "Автомагистрали". Петков от три години е директор "Инфраструктурно строителство", а Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор "Експлоатация и поддръжка".

"Възлагам на новото ръководство да се погрижи честно и отговорно, при спазване на строга финансова дисциплина, за интересите на дружеството, респективно - на МРРБ и държавата. Най-неотложната задача, която им поставям, е да ускорят работата по двата приоритета на министерството - доизграждането на автомагистрала "Хемус" и на скоростния път "Видин - Ботевград", обясни вицепремиерът, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Караджов е същият, който преди години беше съветник на изпълнителния директор в Глобул и беше замесен в скандал за присвояване на 5 млн. лева чрез сключване на фиктивни договори с приближени до компанията фирми-подизпълнители за доставка и монтаж на оборудване. Сега е министър и го раздава голям моралист за батака с АМ Хемус. Всички са един дол дренки. А това правителството едва ли ще се задържи повече от година.
10
2
 
3
 
! Отговори
Стар човек преди 2 години
Хайде почвайте да строите бре,да разчиствате срутища и свлачища ,да изпразвате язовири и да ги ремонтирате ! Стига сте търсили под вола теле ! Само празни приказки, внушения и нереални обещания .Смеехте се на Борисов че ходи по обектите с джипката,ама труд кипеше тогава -и Околовръстното,и Перниск и Северозапада и Хемус ,всичко бачкаше ! ,,Незаконно "било ,той да не си прави алея в двора бе ,това е за всички ни ! А вие 5 моста,6 тунела и самолет до Скопие и бля,бля бля! !!!
9
1
 
4
 
! Отговори
перко преди 2 години
Магистрала Хемус няма да явидите готова и след 2030 години! Тези са строители на думи!
8
4
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Възлагат на новото ръководство да се погрижи за интересите на Mунчo, Кирчо и Кокорчо.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с подслушванията на Рашков, къде са доказателствата?
6
4
 
6
 
! Отговори
Радев корупция преди 2 години
Шефката на АПИ при ГЕРб беше уволнена за запис, който я уличава в искане на подкуп. Същата беше назначена от Румен Радев за шеф на АПИ отново. Сега пак я махат за корупция.Та, въпросът тук е за корупцията у бореца срещу корупцията Румен Радев!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами и аз да припомня, че Румен Радев също не е бил проверяван пет години? Той някаква свещена крава ли е при положение, че го хванаха да уговаря комисионни за компанията Грипен, че негови съветници бяха уличени в шпионаж, че беше назначил любовницата си на два трудови договора в Граф Игнатиево.Защо групировката Промяната не се занимава с казуса Радев вече?
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво от това.За милиони няма закони.Разследвайте си.
3
4
 
6
 
! Отговори
Спомен преди 2 години
Тоя Караджов е от изпечените крадци и мошеници - отдаван е дълбоко в нещата ( палатите му са колкото и на пияндурника Рашков - човекът с 12 г.за !
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана сега, нали ГЕРБ много било крали, нали Дамаджан 19те имота е шеф на МВР, нали фигуранта държи цялата власт вече колко време и неговите калинки са навсякъде, някакво обвинение, някакви доказателства срещу някой има ли? Не ви е виновна прокуратурата, пуснете по медиите ето тука е сигнала с тези и тези доказателства и го даваме на прокуратурата и тогава се оплаквайте че прокуратурата спъва нещо ако не се задейства.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозданчо е милионер от приватизацията на Костов, палатът му е в Буджака до този на Иво Прокопиев.Иначе Радев се борил срещу корупцията?