Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
0
 
! Отговори
Пълен шок и ужас! преди 2 години
Срам и заплаха за България. Катастрофа.
317
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихомълком комунистите пак яхнаха държавата.
316
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите пак се заеха да лапат народна пара.
315
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настава глад за *** на Мутро. Ревът тук, като заклани.
314
0
 
10
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА ДОНЕСЕ преди 2 години
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ИНЖЕНЕРИНГ НА ЧЕРЕПИТЕ/РАДЕВ ПРЕОБРАЗИ БСП В ИТН И В СТРАННОТО НЕЩО ПП КОЕТО ДАЖЕ НЕ Е ПАРТИЯ
313
0
 
7
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА ДОНЕСЕ преди 2 години
ИЗЧАГЪРТВАНЕ НА НАРОДА- ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ ОТ ОНЯ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВИРУС.
312
0
 
8
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Първата ти стъпка е да им кажеш на твоите другари да си укротят полицаите и хората от охранителните фирми , които и в предишната ти петилетка от старите ти другари не направи .
311
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Началото е "само" 8% инфлация? Какъв ли ще е ...краят? Комунистите винаги са ги изритвали с камъни от властта!
310
7
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Не ви ли е странно,че няма тестове за грипът,който е от 30 години в България,а има тестове за Ковид ,който е от 2 години тук?!?!?
309
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въздух под налягане. Доведе страната до национална катастрофа, само и само да си запази топлото местенце и заплатата.
308
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втората крачка ще я усетим по джоба. Няма да има пари да се усмихнем
307
0
 
15
 
! Отговори
ЛЕЛЕЕЕ преди 2 години
Ужас, още сме на първата крачка!
306
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 397--------"Борисов беше много добър дипломат и омиротворител.".......Не се учудвам, че Борисов има почитатели. Сам го каза: "Аз съм *** и вие сте прости!".Една от малкото удачни фрази на екса! Но сега се гърчи от завист, злоба и страх1 Възмездието ще дойде и той го знае!
305
1
 
8
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ВТОРО ЩЕ Е ШУТ В *** ЗА ТЕБ !!!!!!!!!!!!
304
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С нищо хубаво няма да запомня този cдyxaн Фигурант.
303
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 395-------А аз се размечтах, след като прочетох писанието ти, да съм там в този момент и да започна да те възпитавам на добри обноски! Много бързо ще се научиш как да се държиш, обещавам ти!
302
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма политическа промяна. Ченгетата от ДС не са се махали от политиката. Няколко млади хора сложиха отпред, на които ще дърпат конците. Сегашните са по-лоши от предишните, че и в конфликт с Русия ще ни вкарат. Борисов беше много добър дипломат и омиротворител. Тези не могат като него.
301
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох , горкия щял да бди. Бил президент на всички Българи, а когато излезе с вдигнат юмрук , беше президент само на ония неандерталци дето замеряха сградите с яйца.Импийчмънт ***.
300
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтая си да срещна Радеф на улицата и да му се изплюя в лицето.
299
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Докато Радев беше шеф на ВВС, бяха хвърлени милиарди за ...Пантери, Спартани, Кугари...и нито една пушчица! Добре че сме в НАТО, и нашите партньори да ни изпратят изтребители , че иначе русофилите щяха да са се насапунисали, и да са се наредили да чакат "освободителите" на Дунава!