Депутатите на ГЕРБ в ЕП: Осъждаме опитите на Русия за намеса във вътрешните ни работи

Европейският съюз и НАТО винаги отстояват позицията за сътрудничество
23 яну 2022 18:16, Нели Христова
68
Депутатите на ГЕРБ в ЕП: Осъждаме опитите на Русия за намеса във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Ние, представителите на ГЕРБ/СДС, избрани в Европейския парламент от България, осъждаме категорично опитите на Руската федерация за намеса във вътрешните работи на България. Изявлението на руското Министерство на външните работи, с което се настоява за изтегляне на военни сили на НАТО от България и Румъния, е неприемливо и представлява опасна и безотговорна провокация". Това се посочва в декларация на членовете на Европейския парламент от коалицията ГЕРБ/СДС, изпратена до медиите от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

България е член на НАТО и по силата на действащия Вашингтонски договор националната ни сигурност предполага и разполагане на въоръжение и войски на Алианса на българска територия, когато възниква заплаха за колективната сигурност и отбрана. Решението за това действие се взема от НАТО и засяга единствено страните-членки на този съюз.

Изявлението на руското външно министерство съдържа недопустими за двустранните ни отношения заплахи и е доказателство за политиката, целяща дестабилизация и разединение в региона на Югоизточна Европа и Черно море. Настояваме също така и за адекватен на руските агресивни действия отговор на НАТО, както и за активно участие в този отговор на България, се посочва в декларацията.

Представителите на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент настояват за:

- решение на българския парламент и правителство за засилване на националната отбрана чрез приемане на отбранителни сили и техника на НАТО на българска територия, което да даде ясен сигнал на всички наши съюзници в Алианса за солидарност, единство и решителност и да потвърди общата ни готовност да гарантираме отбраната на Югоизточния фланг на Алианса в Европа и колективната ни сигурност;
- нови инвестиции в сферата на отбраната с цел повишаване на боеготовността на българската армия;
- активна работа на всички нива за пресичане на действията на руските специални служби в България, включително и на действащите под прикритие като фондации, неправителствени, културни или туристически организации, банки, фирми и медии, както и на българските им агенти за влияние и тяхното финансиране.

"Като евродепутати от Европейската народна партия ние напомняме, че Европейският съюз и НАТО винаги отстояват позицията за сътрудничество и разбирателство с Руската федерация в интерес на мира и сигурността в Европа и света. Същевременно в специална резолюция за отношенията на ЕС с Руската федерация Европейския парламент заявява своята подкрепа за руския народ и гражданското общество", се казва още в декларацията.
България трябва да бъде на висотата на своята отговорност пред настоящето и бъдещето на Европа. Деескалацията и сътрудничеството са в интерес на всички, посочват евродепутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Осьждам опитите на -герб ас и останалите бьлгари да връщаме крадените милярди от тях
48
0
 
4
 
! Отговори
така така преди 2 години
И после сте пак на първа линия с червените членски книжки , и тогава всички ще се сетите за мама , тате , баба и дядо дето са били партизани , ятаци и как сте били комсомолски секретари и т.н ! Бат бойко , може и да не е прочел цялата книга Винету , но пртийните устави ги знае и на сън да го бутнеш !
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС-ГЕРБ първи ще запеят "Тридесет и три години стигат. Времето е наше!", когато задуха Вятърът на промяната.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не осъждаме опитите на САЩ, Брюксел, НАТО за намеса във вътрешните ни работи.
45
0
 
1
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 2 години
Кажете - Радев на кой партизански отряд е комисар?Защото искам при него, тоя отряд е най-якия. Чичо, моля кажи ми.. не искам в Белене
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги видим след две седмици като партизанските движения ще са по силни от нато. Скоро всички национални предатели ще ходят на гьола в Белене.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрени ремонти на пътищата изкараха хората на протест в с. Ковачево до Пазарджик. До май месец пътят се строял, но през юни е спрян ремонта и нищо не се прави оттогава насам.
42
4
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ РАЗОРИ БГ преди 2 години
4 ПРАВИТЕЛСТВА НА РУМЕН РАДЕВ НАПРАВИХА ОТ БЪЛГАРИЯ - ДИСКОТЕКА.............. НЯМА ТОК.... ИМА РЕЖИМ НА ТОКА........ НЯМА ПЪТИЩА.... НЯМА ПАРИ.....
41
0
 
7
 
! Отговори
Цирк ес преди 2 години
Палячовци....
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както по времето на монархо фашизма пак сте на погрешната страна. По онова време ни бомбиха Краварите и Енгилезите заради това че бяхте съюзници с хитлер. Но управниците тогава се скриха в чам кория а народа го отнесе. Баба и дядо бяха живи погребани в апартамента си на Патриах Евтимии. Майка и леля оцелели по чудо. Сега пак ще ви насадят на пачи яйца а те ще се скрият в подземията под министерският съвет и президенството. Докога бе докога ще ги търпите да ви правят на мамуни.
39
2
 
13
 
! Отговори
емо преди 2 години
май само политиците искат да сме в НАТО!
38
3
 
4
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
На устата на Радев беше да каже - А, Русия, Русия нека заповяда! Но се запъна и измуча нещо намръщено.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече трети град след Вълчидол и Г.Оряховица въведе режим на тока за населението. Смолян и няколко села като Момчиловци, Смилян и Широка лъка няма да осветяват града след 21 ч. Подобен режим е въведен и в много села в Монтанско и в община Лесичово, Пазарджишко.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя газта беше тройна при вашето правителство на Станишев, Бойко махна постредниците като Овчарив и Кадиев имзатвамгазта вече не е на тройна цена.Не си ли спомняш?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вм момента Херо Мустафа е на среща с българския премиер в Министерски Съвет. Защо тази среща не е огласена в медиите, какво се договаря от името на българския народ?
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осъждали били?!!! Всеки знае, че ГЕРБ похарчи 3 милиарда народна пара за руско-турски поток, подписа договор за купуване руска газ на тройна цена, вождът им подарява кученца на Путин.
33
6
 
8
 
! Отговори
30% инфлация преди 2 години
30% е инфлация в България предизвикана от правителството на руския агент Румен Радев и комунистическото внуче КирилмПетков.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако стане война,гербавите ще ги пратим на първа линия да защитават европейските ценности,качени на макета на Ф 16.Щото оригинала още не е произведен.
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онази шефката на лудницата в Курило трябва да е първата осъдена и задържана за шпионаж в полза на Русия, но правителството на Радев едва ли ще си позволи да преследва руските шпиони.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека дадат личен пример като се запишат в Бандеровските батальони.