Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Емоционална е за вас с прецедента, а не за хората, 2/3 изобщо не са гласували, заради вас!
176
2
 
30
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Радев се разхожда като селския Бик в Президенството! Върти коремни и лицеви опори, и всякакви лелки се прехласват, колко бил "велик!" Добре че се разхождаше с дрон до спалнята на Борисов , поне малко да оплакне окото! Но за втория мандат, гледам, съвсем се омърлуши!
175
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев фалира дребния бизнес през цената на тока. На комунистите им трябва беден и плиткоумен народ, да се лъже лесно. Погрома над България е факт!
174
3
 
31
 
! Отговори
Стоянов преди 2 години
Втората измама беше много по-емоционална - вярно е !!! Жалки сте !!!
173
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамувам се, че Радев ще има втори мандат, макар и с машинна измама! Ограбени и излъгани! Слугинската ни журналистика подсилва тези неприятни усещания!
172
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,каза,че Ботев е малък човек.Само затова трябваше да се маха.Стоя до Радев уж да не предаде БСП,а накрая тя я предаде.Кой знае,може Радев да я е ощастливил и нея.
171
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимала се е с тези, които всяка вечер взимаха по 50 лв от президентството след края на протеста.
170
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Срам ме е от тези двамата! Юмрук ага унищожи България само за година. Страх ме е да мисля какво още ще направи...
169
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки си тежи на мястото,", казва другарката, ама тя нещо много натежа та ще се налага да ходи на дебелариум...
168
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен === "Напред другарко Йотова , вие заедно с нашият президент и върховен главнокомандващ знаете накъде ни водите ,никога досега не е имало такъв тандем който работи само на ,,полза роду,'' ! .... е да, ама за собствения род!
167
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви само алчни комунистки само,дето се мразят помежду си!Като тази,Импексова,Милиончева,Мая ГалеваТеще ни оправят!?Хахаха!
166
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С венецуелските машини може да направите президент, и *** Пулев от Горно нанадолнище.
165
2
 
29
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Каква победа? С десет-петнайсет процента от ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД?
164
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напред другарко Йотова , вие заедно с нашият президент и върховен главнокомандващ знаете накъде ни водите ,никога досега не е имало такъв тандем който работи само на ,,полза роду,'' !
163
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова, трети град в България след Вълчидол и Горна Оряховица е вече с режим на тока. Смолян въвежда тежи, както и Момчиловци, Широка лъка и Смилян.Това са резултатите от вашето упатвление с Радев!
162
5
 
31
 
! Отговори
Селянин-помнещ 1997г преди 2 години
Тези двамата ще докарат още бели на България.Помнете какво съм казал.
161
4
 
33
 
! Отговори
Йотова грухти вече преди 2 години
Скоро и обувките няма да може да си обуе сама и ще трябва да и назначат обучавач да и дърпа ципа на ботушите. То бива-бива ... ама така се е освинила, че се търкаля. Тези дрехи и обувки ги плащаме ние. Тя всяка седмица наедрява и скоро ще и купуваме рейс да я събере. Това туловище като не може да се обуе ще плащаме на обувача заплата. Кой ни е питал нас? А?
160
5
 
29
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Къде пише в българската конституция че трябва имаме Вицепрезидент?
159
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-трудното за Йотова било всъщност да се намъкне в роклята си миналия месец. Крава безподобна!
158
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква победа? Сбила ли се е с някой или сме във война? Тази победа е купена. Всеки знае как се укриваха 2 400 несертифицирани машини и 28 кашона флашки за изборите на президент. Машините се манипулираха и всичко е нагласено от ХерОмикрон Мустафа. Да не пасем трева? Стига сте будалкали хората! Йотова е никой. С Йотова или без Йотова Радев Фигуранта изпълнява поръчки.