Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
27
 
! Отговори
Йотова съм: преди 2 години
Реших за Хелуин да се маскирам като емоционално уравновесена и стабилна... Никой няма да ме познае!
156
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% е вече инфалцията в страната докато Радев се снима с дъщерите и синовете на босовете на организираната престъпност - Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков, Васил Божков.
155
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излъгахте народа с 30% машинен вот и пей сърце! Още 5 години ще лежите на народния гръб!
154
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали разбирате защо някои неща в България упорито не се случват, а други продължават да се случват в зловеща прогресия? Продължават Подмяната и се хилят като пачи.
153
4
 
30
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Никакви маски. Заразата идва от Президенството.
152
3
 
27
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
Горката! Тя още не разбрала, че всъщност това е пирова "победа"!
151
3
 
27
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Абе жени ли се Радев? Какви са тез букети и булченски одежди край него? Къде е Деси?
150
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртта на 14-те войничета, която потресе България, вместо на първо място е поставена от нея на 10-о място и новината е съобщена само за 40 секунди. За сметка на това е пусната първо информация как Жан Виденов играе хоро и то се превръща в кърваво хоро.
149
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървавото хоро на Жан Виденов сътворено от Илияна Йотова още се помни. Йотова не се извини нито един път на майките погребали 14 войничета от пожара в камиона. Около 22,30 часа през август 1995г. 14 войничета изгоряха като факли във военен камион.Шеф на новините в националната телевизия по същото време е настоящата вицепрезидентка Илияна Йотова, чията работа е да подрежда коя новина след коя да се появи в новините. Смъртта на 14-те войничета, която потресе България, вместо на първо място.
148
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три фамилии, тази на Радев, на Петков и на Лорер са завладяла държавата и разпределят много милиарден ресурс само за тях тримката.
147
2
 
21
 
! Отговори
Фенка на Радев преди 2 години
*** Кикерезова, синоптичка по БНТ се снима с Радев на церемонията. В едно предаване Сашо Диков по повод, че е била манекенка директно я пита - Ти била ли си проститу.тка?
146
2
 
27
 
! Отговори
Фалшиви избори преди 2 години
Ами напрегнато е да фалшифицираш изборите с машините другарко Йотова !
145
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова, къде са тези 8 млрд лв дето се били крадяли при ГЕРБ. Защо марионетното правителство на Петков взима нови млрд заеми за 22 година?
144
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата влезе в Президентството по сигнал за "черна дупка",която поглъща заплати,подаръци и шведски маси с мезета.За последно е погълнала и БСП....
143
1
 
26
 
! Отговори
Права е ! преди 2 години
Втората победа била по-емоционална - ами Да - трябваше да се нагласят машините, защото с честни избори нямаше как да ги изберат с Фигуранта !
142
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази придобива собствена гравитация
141
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глад и мизерия това е било винаги при комунистите!Как завладяха държавата с преврат чрез Юмрука?!
140
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Всичко ще си признае тя !
139
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа Йотова, е добре подготвена и ерудирана ,ако се наложи достойно ще изпълнява и длъжността на върховен главнокомандващ .
138
5
 
20
 
! Отговори
Спрете Инфлацията преди 2 години
Над 30% е инфлацията. Повишавате държавни заплати, а свободните професии ви плащат данъците и обедняваме ДРАСТИЧНО. От 2 г още. от ББ след изявление за еврочакалня, и досега при ПП всичко поскъпва СПЕКУЛАТИВНО, необосновано и безобразно. При собствен ток Козлодуй и ТЕЦ2 да плащаме безумни цени. При вода под наклон София-безумни цени. При телефоните увеличение-за какво. Парното увеличение-сградна. Ще има СОЦИАЛНИ БУНТОВЕ, Хората не издържат. Скрито вдигнахте данъците на свободните професии